Must Have Apps

Je hebt net een Windows Phone gekocht. Wat zijn nu de applicaties die je echt ZEKER moet overwegen om te installeren op je nieuwe Windows Phone ? WP7.nl biedt je een overzicht van applicaties die bij ons hoog op het lijstje staan en die waarschijnlijk elke nieuwbakken Windows Phone 7 eigenaar op zijn Windows Phone zal installeren. De applicaties staan in willekeurige volgorde. Als je nog een app mist die zeker in dit overzicht niet mag ontbreken, laat het ons dan weten !

NU 180x300 Must Have Apps

NU

NU biedt sinds eind maart 2011 een applicatie voor Windows Phone 7 die er erg goed uitziet. De applicatie biedt het laatste nieuws dat afkomt van de website Nu.nl en is voor de Nederlandse Windows Phone gebruiker eigenlijk toch wel meestal de eerste applicatie die je gaat installeren als je de Marketplace gaat onderzoeken. De app maakt op een optimale manier gebruik van het Metro design van Windows Phone waardoor het een hele overzichtelijke applicatie is. Vanaf de Voorpagina heb je ook de mogelijkheid om in 1 oogopslag weer-, verkeer- en beursinformatie in te zien, als ook live standen van voetbal wedstrijden.

Download de app hier uit de Marketplace.

WhatsApp

Jawel, sinds kort is er ook Whatsapp voor het Windows Phone platform. Dat betekent dat je nu kan WhatsAppen met iedere WhatsApp gebruiker op de Windows Phone, iPhone en Android platformen. WhatsApp staat pas een paar weken in de Marketplace en dat is te merken. Inmiddels heeft de app een aantal updates ondergaan en is de snelheid prima op orde. WhatsApp is 1 van de must-have applicaties, omdat het bijna een standaard geworden is om met elkaar te communiceren, net zoals MSN Messenger dat vroeger was.

Download de app hier uit de Marketplace.

WhatsApp 180x300 Must Have Apps
AppFlow 180x300 Must Have Apps

AppFlow App Discovery

AppFlow is een applicatie gemaakt door Distinction Ltd en staat in dit lijstje vanwege een paar redenen: Ten eerste ziet de applicatie er heel erg gelikt uit (net zoals andere applicaties van Distinction Ltd). Verder is het een applicatie die een goed overzicht geeft van de belangrijkste Windows Phone apps, maar ook van welke apps er onlangs gratis geworden zijn, welke apps erg goede live-tiles hebben, of welke apps zogenaamde “forgotten legends” zijn. – Apps die een tijd terug veel downloads kregen en nu bij lange na deze aantallen niet meer halen.

Download de app hier uit de Marketplace.

Angry Birds

Het spelletje waar iedereen over praat. Angry Birds is nu al enige tijd ook voor het Windows Phone platform te downloaden. Het is een zogenaamde Xbox Live Game, hiermee heb je ook de mogelijkheid om je high-scores met je Xbox Live vrienden te delen. Uiteraard is het een mega-verslavende game, net zoals op alle andere platformen. Dit spelletje heeft niet voor niets per maand meer dan 120 miljoen spelers. Voor wie Angy Birds nog niet kent: Download de Trial eens; je zult binnen een paar levels verknocht zijn aan deze game.

Download de app hier uit de Marketplace.

AngryBirds Must Have Apps
buienradar 180x300 Must Have Apps

Buienradar.nl

Bekend van andere platformen en natuurlijk van de Buienradar website.
Als je zeker wilt weten of je barbeque niet in het water valt of je naar een dagje strand ook een paraplu moet meenemen, dan kijk je even op de Buienradar app. De app laat je zien waar het gaat regenen in Nederland en Belgie. Daarnaast kun je er ook een weersvoorspelling vinden, europese satellietbeelden bekijken en kun je zelfs de toestand op de weg zien met de verkeersinformatie.

Download de app hier uit de Marketplace.

�WeatherPro

Een andere weer applicatie is WeatherPro. WeatherPro laat gedetailleerd zien wat de weersverwachting voor de komende paar uur is, maar ook voor de komende paar dagen. Je kan verschillende locaties als favoriete locatie opgeven. Tevens bevat de applicatie satelliet beelden met het wolkendek en radarbeelden met een buienradar. Deze radarbeelden zijn overigens een stuk minder nauwkeurig en overzichtelijker dan Buienradar.nl

Download de app hier uit de Marketplace.

WeatherPro 180x300 Must Have Apps
Spoorboekje 180x300 Must Have Apps

Spoorboekje

Spoorboekje is een applicatie voor de treinreiziger die sterk in ontwikkeling is. Je kan reizen plannen van A naar B, maar bevat verder nog veel meer mogelijkheden. Ook de terugreis plannen is met 1 druk op de knop binnen no-time geregeld. Spoorboekje is gebaseerd op de officiële API van de NS en bevat daardoor de meest actuele informatie van eventuele storingen en vertragingen. Voor de Treinreiziger een onmisbare applicatie op je Windows Phone.

Download de app hier uit de Marketplace.

6Tag

6Tag is een applicatie ontwikkeld door ontwikkelaar Rudy Huyn. De applicatie 6Tag is een van de beste Instagram applicaties beschikbaar voor Windows Phone 8. Met 6Tag kan je probleemloos een Instagram profiel aanmaken; vrienden uitnodigen en natuurlijk gemaakte foto’s van een filter voorzien en uploaden naar Instagram. Rudy Huyn heeft met 6Tag een pareltje van een applicatie in de Windows Phone store weten te brengen!

Download de app hier uit de Marketplace.

6Tag 180x300 Must Have Apps
Insider 1 180x300 Must Have Apps

Insider

Insider is een werkelijke alles-in-één applicatie. Met deze applicatie geïnstalleerd op je Windows Phone kan je zo een aantal andere applicaties de deur uit doen. Allereerst kan geeft de applicatie je informatie over batterijverbruik en batterijstatus. Verder heeft de applicatie de mogelijkheid om snelkoppeligen te leggen naar belangrijke functionaliteiten zoals Wifi, Bluetooth, Locatie instellingen etc. Daarnaast kan je ook de app gebruiken als wereldklok en met deze app kan je de Bing afbeelding van de afgelopen 5 dagen downloaden. Geen unieke features, maar wel uniek dat alles in 1 app geiïntegreerd is.

Download de app hier uit de Marketplace.

WP7NL Apps

WP7NL is een applicatie gemaakt voor de Nederlandse WP7 community. De applicatie bevat verschillende lijsten van alle applicaties gemaakt door Nederlandse Developers tot een overzicht van de Nederlandse developers en alle nieuwe Nederlandse Apps. Deze applicatie is voor de Nederlandse gebruiker een must, omdat er erg leuke applicaties tussen staan die vaak specifiek voor de Nederlandse markt bedoeld zijn.

Download de app hier uit de Marketplace.

wp7nl 1 Must Have Apps
myrubberduck 180x300 Must Have Apps

My Rubber Duck

My Rubber Duck is een applicatie die eigenlijk heel weinig kan. Je drukt op het eendje en je hoort een pieptoontje van een rubberen bad-eend. Desalniettemin is het een applicatie die de nodige irritatie bij collega’s, klasgenoten of familieleden kan opwekken. Als je de applicatie te vaak gebruikt zal je hier zeker commentaar over te horen krijgen. Maar het eendje ziet er schattig uit en toch is het elke keer weer leuk om deze nog eens te laten piepen.

Download de app hier uit de Marketplace.

Flitsservice FlitsNav

FlitsNav is onmisbaar als je veel op de weg zit en nogal eens post krijgt van het CJIB. Deze app zorgt ervoor dat je alle mobiele flitsers en vaste flitspalen die gemeld worden op de website van Flitsservice.nl op je Windows Phone kunt weergeven. De app laat je de afstand zien tot de dichtstbijzijnde controle, inclusief wegnaam en hectometerlocatie. Ook zie je hoeveel flitsers er gemeld zijn en wat je eigen snelheid is. Zo weet je precies waar alle controles staan en krijg je hopelijk minder boetes op de mat dan voorheen.

Download de app hier uit de Marketplace.

flitsnav app Must Have Apps
wf5 180x300 Must Have Apps

Wordfeud

Met Wordfeud kun je je tegenstander uitdagen voor een ouderwets spelletje Scrabble op je Windows Phone. Probeer zoveel mogelijk punten te scoren door gebruik te maken van dubbele of zelfs triple letter- of woordwaarde. Je kunt tegen elkaar spelen in een standaard speelbord waar alle woordwaarden op dezelfde plaats staan of een random bord waar ze soms op een rijtje staan en je met goed gekozen woorden meer dan 2500 punten kunt scoren. De app is multi-platform, dus je speelt zonder problemen tegen iOS of Android gebruikers. Je mag trouwens maximaal 72 uur over een zet doen, dus je hebt ruimschoots de tijd om de beste woorden aan te leggen. Aanrader !

Download de app hier uit de Marketplace.

NOS App

De NOS app brengt je het laatste nieuws van de website NOS.nl. Je kunt in de app nieuws, sport, weer, verkeer bekijken en live radio beluisteren. Je kunt ook video’s bekijken die in de artikelen staan of er een kiezen uit video overzicht. Als je altijd op de hoogte wilt zijn van het laatste nieuws mag deze app niet op je Windows Phone ontbreken !

Download de app hier uit de Marketplace.

nos app Must Have Apps


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden: