Meer details van Tango update bekend geworden

De Russische website WP7forum.ru heeft screenshots en details bekend gemaakt over de volgende update van Windows Phone: Tango.

Het was al bekend dat deze update met name gericht zal zijn op het mogelijk maken van (nog) goedkopere toestellen. Zo worden de eisen met betrekking tot het aanwezige geheugen versoepeld van 512 MB naar 256 MB.

WP7forum.ru heeft nu bekend gemaakt hoe het is om met deze beperkingen te moeten werken. Zo blijkt het inderdaad niet mogelijk om bepaalde (zwaardere) applicaties te installeren en 3rd party Live Tiles zullen niet langer automatisch updaten.

Met name dat eerste aspect is toch wel een beetje zorgwekkend. Het zou namelijk kunnen leiden tot fragmentatie binnen het WP7 landschap. Developers zullen rekening moeten gaan houden met of ze voor Tango of Mango willen gaan ontwikkelen.
Helemaal nieuw is dit natuurlijk niet in smartphone land. Ook onder Android is deze fragmentatie een bekend euvel. Zo moet je voor toestellen als een HTC Wildfire soms speciale “light” apps installeren omdat het apparaatje net even te licht is voor de echte app.

Nog een beperking die aan het licht kwam was dat videostreams maximaal 4 MB/s mogen zijn en alleen encoding van H264.v2 video’s zal mogelijk zijn

Naast deze beperkingen kwam de Russische website ook nog met een aantal nieuwe features en een behoorlijk aantal screenshots. Zo kan je onder Tango je contacten op je sim beter beheren en kunnen er meerdere bijlagen bij een mms (wie gebruikt dat nog met alternatieven als Whatsapp?) voegen. Ook worden er met Tango weer veel meer talen ondersteund.

We verwachten dat Microsoft op het MWC eind deze maand in Barcelona meer bekend zal maken over Tango (en mogelijk de update daarna, Apollo aka WP8). Dan zullen we dus zeker weten of al deze gegevens kloppen.

Bron:WMPoweruser


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

Justin's Avatar   Justin  zegt:

Ik ben niet positief, maar we wachten het allemaal wel af!

Jaap_van_Ekris's Avatar   Jaap_van_Ekris  zegt:

Nog een beperking die aan het licht kwam was dat videostreams maximaal 4 MB/s mogen zijn en alleen encoding van H264.v2 video’s zal mogelijk zijn
Ik denk dat je bedoeld Level 2. Een high end WP7 toestel kan veel meer, uit mijn hoofd level 3 tot Level 4.

We moeten onthouden dat Tango waarschijnlijk bedoeld is voor de low-end toestellen, en dat dit soort beperkingen noodzakelijk is om het werkend te krijgen op goedkope hardware.

Probleem waar ik een beetje mee stoei is hoe je het onderscheid bij het grote publiek uitlegt: het ene toestel kan iets wel en dat andere niet. Toch staat er overal WP7 op. Dat kan verwarrdend worden.

Jaap

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

beetje vreemd, dat men screenshots heeft gemaakt op 2 verschillende toestellen, lijkt me meer een fraai staaltje fotoshop, dan werkelijkheid.

Janssen's Avatar   Janssen  zegt:

*bekijkt de \"app-not-available\" screenshot*

Als Microsoft slim is, zouden ze op basis van hardware ID de marketplace kunnen filteren, op die manier is dan alleen zichtbaar wat op je toestel draaid.

Ik denk dat dit voor de niet techneuten onder ons een hoop verwarring weg haalt.

(4) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!