Rowi: twitter zoals het hoort

Iedere Windows Phone heeft natuurlijk twitter ingebouwd in de people hub, maar voor de echte fanatieke twitteraar laat dit nog wel iets te wensen over. Gelukkig is er Rowi, dat dankzij een mooie Metro interface en erg veel functionaliteit dť twitterapp voor Windows Phone is.

Screen2 180x300 Rowi: twitter zoals het hoort

De timeline van rowi 2.0

Bij het openen van de app is het eerste scherm, nadat je je hebt ingelogd, een pivot met de timeline, mentions en direct messages. Het valt hierbij op dat alles perfect past bij de interface van Windows Phone; de achtergrondkleur en themakleur worden gebruikt, waardoor het geheel compleet Metro aanvoelt. Er wordt met een indicator aangegeven welke tweets nieuw zijn sinds het vorige gebruik; ook wordt de scrollpositie automatisch opgeslagen. Wanneer je de link in een tweet aanklikt wordt deze direct in de app geopend, waarbij niet wordt geswitcht naar Internet Explorer. Dit zorgt voor een snellere ervaring dan bij de officiŽle twitterapp. Ook kunnen links meteen naar Instapaper of ReaditLater worden opgeslagen.

Hiernaast kunnen ook zoektermen of lijsten worden opgeslagen, zodat deze in de pivot worden getoond. Zo heb je supersnel toegang tot deze functies. Wanneer je betaalt voor de app, zijn push-notifications voor messages en mentions mogelijk, waardoor je een toast notification krijgt en een live tile ziet met het aantal messages op het startscherm.

2.0

rowi 3 180x300 Rowi: twitter zoals het hoort

Secondary tiles op het startscherm

De versie die nu in de marketplace te vinden is, heeft nog geen coole nieuwe mango-functionaliteit. Dit wordt toegevoegd met de 2.0-update, die nu wordt getest. Nieuwe functionaliteit is onder andere: supersnel scrollen, secondary tiles voor o.a. zoektermen en fast-app switching. Daarnaast zijn er talloze kleine verbeteringen toegevoegd ten opzichte van de huidige versie. Zo kan je bijvoorbeeld een tile pinnen, waarmee je meteen kan tweeten wat je op dat moment luistert met de #nowplaying tag. Momenteel†zijn ze de Release Candidate aan het testen en deze heeft alle features aan boord, maar moet nog wel een beetje getweakt worden. Zo is de scrollsnelheid, hoewel beter dan de versie die nu in de Marketplace te vinden is, nog niet helemaal optimaal. Dit wordt waarschijnlijk†opgelost voor de volgende Release Candidate, waarna de update wordt toegevoegd aan de Marketplace.

Conclusie

Rowi hoort zeker bij de beste twitterapps voor Windows Phone en met de 2.0-update wordt het alleen maar beter.†Qua functionaliteit is het een stuk uitgebreider dan het net uitgebrachte Carbon, dat ook nog eens geld kost.†Probeer gratis Rowi lite met de volledige functionaliteit, zonder push-notifications en met reclame of download de betaalde versie voor Ä2,99. In de komende maanden zal deze versie geŁpdatet worden naar 2.0 en dit is zeker een zeer goede upgrade.


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

Justin's Avatar   Justin  zegt:

Ik heb Rowi in gebruik gehad, maar de scroll-bug heeft er voor gezorgd dat ik ben overgestapt naar Carbon. En ik moet zeggen dat ik altijd Rowi heb gebruikt, maar dat het een verademing is dat ik nu Carbon heb. Persoonlijk raad ik de app af en raad ik Carbon aan.

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Ik heb inmiddels zo'n beetje elke Twitter client voor Windows Phone wel gehad en moet zeggen dat ik inderdaad van Carbon toch wel het meest blij wordt. Met op een tweede plaats Birdsong (en ik hoop dat die hun notifications eens op orde krijgen met een komende update) en derde plaats Mehdoh (helaas wordt deze niet meer verder ontwikkeld).

staalfamily's Avatar   staalfamily  zegt:

Vanaf het begin heb ik, na de offici√ɬęle Twitter app, bijna altijd Rowi gebruikt. Nu sinds een aantal dagen Carbon ge√ɬĮnstalleerd. Geweldig! Snel, strak en compleet. Er moet wel iets heel speciaals in de update van Rowi zitten wil ik nog terug gaan...

Simon van der Pol's Avatar   Simon van der Pol  zegt:

Inderdaad heeft de huidige versie van Rowi wel wat problemen met scrollen, maar ik kan zeggen dat die update echt heel goed is qua functionaliteit en afwerking. Ik heb er vertrouwen in dat het scrollen zo snel is als zou moeten als deze app over een paar weken in de Marketplace staat.

Remo's Avatar   Remo  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door staalfamily Bekijk Berichten
Vanaf het begin heb ik, na de offici√ɬęle Twitter app, bijna altijd Rowi gebruikt. Nu sinds een aantal dagen Carbon ge√ɬĮnstalleerd. Geweldig! Snel, strak en compleet. Er moet wel iets heel speciaals in de update van Rowi zitten wil ik nog terug gaan...
Er werd ooit gesproken over de integratie van Rowi en MetroTwit via iets dat The Nest ging heten. Het niet dubbel hoeven lezen van tweets door het gebruik van verschillende devices zou mij wel weer naar Rowi kunnen krijgen.

Het meest fan van Rowi, Birdsong en Carbon als Twitter clients. Zijn er nog mensen die veel MoTweets gebruiken ?

(5) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!