HTC HD2 draait Windows 8 RT

Naast dat bovenstaande rijmt is het natuurlijk een ongelofelijke prestatie dat men op een 3 jaar oud Windows Mobile toestel gewoon de allerlaatste software weet te porten. Dat de HD2 een opmerkelijk device is, is de laatste jaren wel heel erg duidelijk geworden. Het toestel blijkt door zijn goede specificaties en heel veel support van developers bijna elk mobile besturingssyteem te kunnen draaien.

De HTC HD2 is zijn opmerkelijke bestaan begonnen als Windows Mobile 6.5 toestel en leek lange tijd het enige toestel dat toentertijd de upgrade naar Windows Phone 7 leek te krijgen. Helaas stonden de chassiseisen van Windows Phone dit niet toe en kwam er geen upgrade voor dit toestel. Ondertussen was de HD2 al ten prooi gevallen aan de grillen van anderen. Zo bleek het toestel moeiteloos Android, Ubuntu en Meego te draaien tot de meest recente versies aan toe. Ook Windows Phone 7 werd geport naar het toestel en bleek net zo goed te presteren als de eerste generaties Windows Phones. Als je niet beter wist werkte je gewoon op een HTC HD7 in plaats van een HD2. Alleen met een extra knopje voorop het toestel. Dit alles bleek mogelijk te zijn omdat HTC nog niet begonnen was aan het compleet dichtspijkeren van de bootloader, waardoor Cotulla, op XDA-Developers een graag geziene ontwikkelaar, samen met het DFT team er een compleet andere bootloader voor kon schrijven waar je alle besturingssytemen kon laden.

Maar er is meer goed nieuws. De eerste Windows Phone 8 port (proof of concept) van Cotulla op de HD2 is ook al voorbij gekomen en zijn laatste wapenfeit is Windows 8 RT. Nu is een 480×800 device qua resolutie natuurlijk niet ideaal voor Windows RT, maar dit valt gewoon in de categorie: “Omdat het kan!” Bekijk hieronder de diverse foto’s van Windows 8 RT op de HTC HD2.

Bron: XDA-developers


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

huismeester's Avatar   huismeester  zegt:

Het bewijst toch wel ook dat het begrip "3 jaar oude telefoon" maar heel betrekkelijk is en het begrip nieuw ook.

drfisheye's Avatar   drfisheye  zegt:

Toont vooral hoe verouderd de hardware was waarmee de officiele WP7 phones op de markt kwamen. De HD2 heeft bijna dezelfde specs, op ROM formaat na.

huismeester's Avatar   huismeester  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door drfisheye Bekijk Berichten
Toont vooral hoe verouderd de hardware was waarmee de officiele WP7 phones op de markt kwamen. De HD2 heeft bijna dezelfde specs, op ROM formaat na.
Inderdaad en laat ook zien hoe wij als klant ons gek laten maken door zeer slimme mensen van de marketing maar het blijven mooie apparaten

peSHIr's Avatar   peSHIr  zegt:

Gaaf. Maar een C:-drive van 26 Gb in een HD2? I call (some kind of) bull shit... ;-)

Gerke's Avatar   Gerke  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door peSHIr Bekijk Berichten
Gaaf. Maar een C:-drive van 26 Gb in een HD2? I call (some kind of) bull shit... ;-)
Dat kan toch prima? 64 GByte xdhc kaartje werkt daar ook in Zal in dit geval wel een 32 GB sdhc zijn die er in zit.

(3) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!