Microsoft Surface RT kopen ?

Nu de eerste Surface RT tablets uitgeleverd zijn, kunnen we de zaken eens op een rijtje zetten voor de eventuele koper die nog niet overtuigd is en twijfelt om de Surface – die niet in Nederland te krijgen is – via de diverse Microsoft Stores aan te schaffen. In Europa heeft Microsoft ervoor gekozen om de Surface RT alleen via de online Microsoft Stores te verkopen in een aantal landen. Voor de Nederlanders die toch graag een Surface RT willen zijn er in principe 5 opties waar je gebruik van kunt maken om alsnog een Surface te bemachtigen:

Microsoft Surface RT e1351886642815 Microsoft Surface RT kopen ?Optie 1: Je kunt natuurlijk iemand die toch naar Amerika gaat, vragen om een Surface mee te brengen. Ze zijn daar ook in de fysieke Microsoft Stores te koop en je hebt als voordeel dat het toetsenbord meestal wel overeenkomt met hetgeen je nu ook gebruikt. Er zit natuurlijk altijd een kleine kans in dat diegene bij terugkomst bij een eventuele controle de douane zal moeten bewijzen dat het apparaat op de heenweg ook al in de tas zat. Een lege doos met daarin boekjes en verpakkingsmateriaal helpen dan niet mee… Het is een gok en in het ergste geval betaal je invoerrechten + BTW extra.

Optie 2: Zelf de Surface in Amerika bestellen. Probleem is alleen dat ze vanaf daar de Surface niet naar een Nederlands adres versturen, dus je moet gebruik maken van een doorstuurservice. MyUS is zo’n service. Zij zorgen dat jouw bestelling alsnog op de post gaat naar Nederland. Het werkt als volgt:

Maak een account aan op www.myus.com. Je betaald dan eenmalig 10 dollar opstartkosten. Je hebt dan de beschikking over een Amerikaans adres, waar je de Surface af kunt laten leveren. Als zij de Surface hebben ontvangen, sturen ze het pakket aan jou door. De kosten daarvoor zijn 70 dollar en je bent in 9 van de 10 gevallen nog 90 euro aan invoerkosten kwijt. Tel dus nog even een dikke 150 euro bij het totaalbedrag op. Je profiteert wel van een lagere dollarkoers en wat lokale belasting dus het zal wel iets duurder zijn dan in Europa kopen, maar niet schrikbarend.

my us Microsoft Surface RT kopen ?

Optie 3: Bestellen in Duitsland. Op dit moment is de “kale” 32GB Surface zonder toetsenbord uitverkocht. Je kunt dus alleen de 32 of 64 GB versie bestellen MET toetsenbord. Houdt er rekening mee dat men in Duitsland het QWERTZ keyboard gebruikt, wat qua lay-out iets anders is dan het Amerikaanse toetsenbord. Ook heeft een forumlid die zijn Surface in Duitsland bestelde een AZERTY toetsenbord gekregen.

Optie 4: Bestellen in Engeland. Op zich de meest veilige optie. Ook hier is de “kale” 32 GB versie uitverkocht, dus je moet de versie met toetsenbord bestellen. Je krijgt het Britse toetsenbord, wat amper afwijkt van de Amerikaanse versie.

surface deutschland Microsoft Surface RT kopen ?

Optie 5:

Bestellen in Frankrijk. Voor de Belgische en Franse lezers waarschijnlijk de perfecte oplossing. De adapter is helemaal geschikt en ook de AZERTY lay-out van het keyboard komt overeen met de gebruikte toetsenborden in die landen.

Bestellen

Als je in de Microsoft Store online gaat bestellen moet je dat natuurlijk in de Store van het betreffende land doen. Zorg vantevoren dat je een Microsoft Account (Live ID) hebt. Zonder account kun je niet bestellen. Daarnaast wordt je automatisch naar de Nederlandse Store gestuurd als je naar www.microsoftstore.com gaat. Afhankelijk van je verbinding, want sommige providers laten je wel een bepaalde Store kiezen ga je naar het land van je keuze. Lukt dat nu niet, maak dan gebruik van een VPN verbinding of een anonieme proxyserver. Tip: www.hidemyass.com

surface rt order Microsoft Surface RT kopen ?

 

Bestel vervolgens je Surface en wacht de orderbevestiging af. Met een beetje mazzel krijg je nu snel een verzendbevestiging dat je Surface onderweg is naar je.

Adapters

Bij de Surface zit natuurlijk een adapter. Koop je de Surface in Amerika of Engeland dan past de adapter niet. gelukkig is de aansluiting universeel en kun je een normaal snoer eraan koppelen. Het is het bekende 8-je wat je wel tegenkomt bij televisies, dvd-spelers, enz. Iedereen heeft zo’n ding wel in huis en anders bestel je er voor een paar euro al eentje.

surface adapter e1351888638903 Microsoft Surface RT kopen ?

surface adapter kabel e1351887539352 Microsoft Surface RT kopen ?

Toetsenborden

Afhankelijk uit welk land je besteld, krijg je natuurlijk ook het desbetreffende toetsenbord. We hebben wat foto’s gekregen (Dank heren !) van de verschillende toetsenborden, zodat je zelf de keuze kunt maken. (Even klikken voor groter formaat).

Amerikaans toetsenbord:

surface touch cover e1351887765703 Microsoft Surface RT kopen ?

Engels toetsenbord:

surface engels toetsenbord e1351888041377 Microsoft Surface RT kopen ?

Duits toetsenbord:

surface duits toetsenbord e1351888361613 Microsoft Surface RT kopen ?

Ik hoop dat je met behulp van dit artikel succesvol een Surface RT kunt bestellen en als je nog vragen hebt, kun je altijd terecht op ons forum.


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

Matthijs Hoekstra's Avatar   Matthijs Hoekstra  zegt:

Handig overzicht, hier kan ik mooi mensen heen verwijzen, scheelt mij weer heel veel vraag en antwoord

cammaro's Avatar   cammaro  zegt:

Mooi opgesteld, bedankt voor het uitzoeken ;-).

huismeester's Avatar   huismeester  zegt:

Jonge jonge wat een toestand om zo,n apparaat te krijgen waarom is dat ding niet in nederland te koop?

Stefan22's Avatar   Stefan22  zegt:

Helaas is in de UK shop de 32 GB + touch cover ook uitverkocht.

64 GB + touch is er nog wel

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Grappig. Vanmiddag besteld en geen melding gehad dat het uitverkocht was.
Sent from a Windows Phone via Board Express.

Franckey's Avatar   Franckey  zegt:

Wel erg omslachtig. Heeft Microsoft plannen om de Surface ook in Nederland te gaan verkopen? En zo ja, wanneer zal dat zijn?

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Volgens mij komt de Surface op korte termijn niet naar Nederland. Denk dat we beetje te klein zijn als landje.
Sent from a Windows Phone via Board Express.

roderik's Avatar   roderik  zegt:

Ik heb vandaag mijn surface RT 32 GB uit Duitsland mogen ontvangen en wilde in de UK nog een toetsenbord bestellen, maar bij billing address staat automatisch op United Kingdom en dat kan niet aangepast worden. Heeft iemand hier ervaring mee? en in hoeverre maakt dit billing address wat uit?

drfisheye's Avatar   drfisheye  zegt:

Hoe spijtig ook, maar zowel in de Surface reviews als in mijn eigen ervaringen van Windows 8 op eenvoudige hardware, draaien de metro apps traag en buggy. Ik wacht dus nog maar even op de eerste reviews van bijvoorbeeld de Asus Vivo Tab Pc en Samsung Ativ Smart Pc.

Pas in een winkel even een Samsung Series 9 laptop geprobeerd met Windows 8. Daar draaien en starten de metro apps dus wel echt bloed snel op. Maar dat kost dan ook 1600 euries.

JanWP's Avatar   JanWP  zegt:

Fijne review! Ik wil ook gewone programma's op m'n tablet kunnen draaien, dus heb niets aan een RT. Ik wacht wel tot de Surface met Windows 8 gereviewed en hier beschikbaar is. Ik heb geen haast. Mocht hij slecht uit de reviews komen dan koop ik wel een ander merk.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Is er iemand die enig idee heeft wanneer die Surface in Nederland komt? Ik had gedacht dat ie snel zou komen omdat er allemaal Nederlandse apps worden aangekondigd voor bijvoorbeeld kranten. Ik zit al sinds mei op een tablet te wachten en had besloten voor de Surface te gaan, maar dit is niet leuk meer.

Als je een UK versie koopt, kan ie dan ook nederlandse apps draaien? en in de nederlandse app store komen?

lerou's Avatar   lerou  zegt:

By the way, off topic, ik dacht ik tuur eens een emailtje naar Microsoft in Nederland. Nu weet ik dat email ongelofelijk 90's is, maar dat ik geen email adres kan vinden op de website.......

Handig, vooral op de pagina "neem contact met ons op".....

swenvdheuvel's Avatar   swenvdheuvel  zegt:

Weet iemand wanneer de Surface pro uitkan komen en waarom het zo stil is rondom de pro versie

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door drfisheye Bekijk Berichten
Hoe spijtig ook, maar
Vertel maar eens welke review. Van wat ik gelezen heb, zijn slechts enkele spellen die niet zo soepel lopen onder ARM waaronder Jetpack Joyride. Maar over het algemeen wordt de snelheid als zeer goed ervaren. En dat kan ik me dan ook wel weer voorstellen, omdat nog maar heel weinig devs een Windows RT tablet hebben. Tot Build dan, waar Surfaces zijn uitgedeeld aan alle deelnemers.

Manfred Dalmeijer's Avatar   Manfred Dalmeijer  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lerou Bekijk Berichten
Is er iemand die enig idee heeft wanneer die Surface in Nederland komt? Ik had gedacht dat ie snel zou komen omdat er allemaal Nederlandse apps worden aangekondigd voor bijvoorbeeld kranten. Ik zit al sinds mei op een tablet te wachten en had besloten voor de Surface te gaan, maar dit is niet leuk meer.

Als je een UK versie koopt, kan ie dan ook nederlandse apps draaien? en in de nederlandse app store komen?
Kort antwoord: ja, dat kan

TheWarIsNotOver's Avatar   TheWarIsNotOver  zegt:

Ik vind het eigenlijk stom dat de Surface RT ook nog gewoon een desktop heeft, dat heeft gewoon totaal geen functie. Wat moet je er mee? Die paar apps die daar op draaien had je ook in metro, ehmm.. Windows 8 Style kunnen maken en dan die hele desktop in één keer weg. Brengt alleen maar verwarring, lijkt mij. Dan kan je alles uit de Windows Store halen, net zoals op een Windows Phone.

Windows 8 Pro heeft daarentegen nog wel iets aan zo'n desktop, al is het maar voor de legacy software...

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door swenvdheuvel Bekijk Berichten
Weet iemand wanneer de Surface pro uitkan komen en waarom het zo stil is rondom de pro versie
Ik denk dat we de Pro pas begin volgend jaar gaan verwachten.

drfisheye's Avatar   drfisheye  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sake Bekijk Berichten
Vertel maar eens welke review. Van wat ik gelezen heb, zijn slechts enkele spellen die niet zo soepel lopen onder ARM waaronder Jetpack Joyride. Maar over het algemeen wordt de snelheid als zeer goed ervaren. En dat kan ik me dan ook wel weer voorstellen, omdat nog maar heel weinig devs een Windows RT tablet hebben. Tot Build dan, waar Surfaces zijn uitgedeeld aan alle deelnemers.
Kijk maar eens naar de video in deze review van de Asus Vivo Tab RT. Je ziet hoe traag apps laden en hoe problematisch scrollen kan zijn; je ziet soms alleen een wit scherm. Ik zie hetzelfde op mijn Atom netbook (met snelle SSD) en nog een andere, iets snellere, laptop. Starten van de NOS app: 7 seconden. Ja, dan kan ik net zo goed naar de NOS website gaan. Gaat een stuk sneller. Ter vergelijking: op diezelfde laptop start Word binnen 3 seconden. Hoe kan Word sneller laden dan een doodsimpele NOS app?

Over de belabberde staat van de basis apps valt hier het nodige te lezen. Zelf merk ik dat ook. Als ik klik op een e-mail notificatie, is de mail nog nergens te vinden in de mail-app. Dat kan seconden duren, áls de mail al zichtbaar wordt. Soms crashed een app al bij het starten.

Iemand van Intel zei dat Windows 8 nog niet klaar is. En dat lijkt inderdaad zo te zijn.

Gelukkig werkt de desktop nog altijd prima.

Arjan Kooij's Avatar   Arjan Kooij  zegt:

Het voorbeeld van MyUS gaat niet werken. Dat had ik al geprobeerd. Microsoft stuurt geen Surface devices naar een freight forwarder als MyUS.

De Reactie die ik van MyUS kreeg::

"I regret to inform you that we are unable to purchase from this company through our personal shopper service. They are no longer willing to ship to us as a freight forwarding company. I am so sorry for any inconvenience. Unfortunately some companies do not want us to export their items due to licensing with their labels. Your order has been cancelled."

iljajj's Avatar   iljajj  zegt:

Er zit natuurlijk altijd een kleine kans in dat diegene bij terugkomst bij een eventuele controle de douane zal moeten bewijzen dat het apparaat op de heenweg ook al in de tas zat.
Je kunt tot 300 euro goederen invoeren zonder belasting te hoeven betalen:
<a href="http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/buitenland_en_douane/reisbagage/vanuit_een_niet_eu_land/over_land_eu_binnenkomen"> pagina belastingdienst</a>.

Dat is overigens het verkoopbedrag zonder belastingen (sales tax) die je in de VS betaalt. Voor een Surface (tenzij in de aanbieding) volstaat zoiets niet, maar het toetsenbord kun je dus gerust meenemen.

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door drfisheye Bekijk Berichten
Hoe kan Word sneller laden dan een doodsimpele NOS app?
Doordat er connectie met internet wordt gemaakt? Word start lokaal vanaf de (SSD) disk.

En bij mij op de netbook is het idd ook 7 seconden. Dat valt toch best mee? Ik heb er geen problemen mee.

iljajj's Avatar   iljajj  zegt:

Overigens: als je gesnaaid wordt door de douane betaal je niet alleen BTW en invoerrechten over het bedrag dat de douane *schat* dat je Surface waard is (en dat zal altijd aan de gunstige kant zijn voor de douane), maar kun je ook nog een behoorlijke boete kwijt zijn.

Agnei's Avatar   Agnei  zegt:

Vergeten jullie niet de vijfde optie? Bestellen in Frankrijk, juiste power adapter en voor de belgen onder ons bijna het perfecte keyboard. Of zie ik iets over het hoofd?

aevries's Avatar   aevries  zegt:

De verschillen in specs tussen de RT en PRO. De pro is dikker dan de RT. Zie link

Help me choose which Windows tablet is best for me - Microsoft Surface

Stefan22's Avatar   Stefan22  zegt:

In de UK store probeer ik een touch cover te bestellen. Maar bij het afrekenen moet ik als billing adres een UK adres opgeven maakt dit wat uit?? Iemand ervaring?

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ik heb het adres van het Microsoft kantoor in Reading opgegeven

_Rene_'s Avatar   _Rene_  zegt:

Daarom heb jij hem niet geleverd gekregen

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Nee zo hebben meer mensen het gedaan en dat werkt wel. Ik heb hem overigens nu voor de 2e keer besteld. Eerste keer hetzelfde adres gebruikt.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door drfisheye Bekijk Berichten
Kijk maar eens naar de video .
Je hebt een Surface?

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Iemand heeft een video on line gezet vanwege some reviewers
Microsoft News » 1080P video playback and Hydrothunder game play demoed on the Microsoft Surface

peSHIr's Avatar   peSHIr  zegt:

Besteld = bestelt. ;-)

_Rene_'s Avatar   _Rene_  zegt:

@peshir, reactie op mark? want die is namelijk wel goed

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Agnei Bekijk Berichten
Vergeten jullie niet de vijfde optie? Bestellen in Frankrijk, juiste power adapter en voor de belgen onder ons bijna het perfecte keyboard. Of zie ik iets over het hoofd?
Eigenlijk niet ! Goeie tip !
Ik heb de post aangepast met deze 5e optie.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Ik zag dat het ook mogelijk was om de Surface uit Australië te halen. Iemand daar ervaringen mee? Ik zag dat het 220V was en dat het het Amerikaanse toetsenbord heeft. Weet iemand hoe het zit extra kosten?

Matthijs Hoekstra's Avatar   Matthijs Hoekstra  zegt:

voeding uit de US doet het ook gewoon in NL

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

In het vorige onderwerp, waar nu een slotje op zit, hadden mensen het er wel over dat hij alleen 110V was, maar dat is mooi als dat niet zo is.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

In het artikel gaat het verder niet over levering uit Australië. Vanuit de VS lees ik dat het lastig is omdat je geen adres buiten de VS kunt kiezen, geldt dit ook voor Australie en zijn hier ook eventuele extra kosten (invoerrechten) aan verbonden?

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Geldt voor alles wat van buiten de EU komt en boven een bepaalde waarde.
Sent from my OMNIA7 using Board Express

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ik kan inmiddels vertellen dat ondanks dat de order info niet klopt, het bestellen van de Surface 2 dagen kost. Ik heb vrijdagmiddag besteld en vandaan een briefje van UPS op de mat. Helaas niet thuis, morgenochtend maar ophalen. Dus hij is maandag verstuurd. Order info staat nog steeds op "Order in progress" in plaats van "shipped". Misschien sturen ze er straks nog wel 1

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
Ik kan inmiddels vertellen dat ondanks dat de order info niet klopt, het bestellen van de Surface 2 dagen kost. Ik heb vrijdagmiddag besteld en vandaan een briefje van UPS op de mat. Helaas niet thuis, morgenochtend maar ophalen. Dus hij is maandag verstuurd. Order info staat nog steeds op "Order in progress" in plaats van "shipped". Misschien sturen ze er straks nog wel 1
Dat valt me erg mee!! Het wordt hem niet in de VS of Australië, dus zodra hij weer in de UK beschikbaar is, ga ik hem bestellen. Mocht er eentje teveel binnen komen, wil ik hem ook best overkopen, haha.

Tjonge's Avatar   Tjonge  zegt:

Ik heb een vraag voor die gene die de surface rt in Duitsland hebben besteld als ik probeer te bestellen krijg ik een fout melding dat mijn MasterCard niet werkt weet iemand soms wat het probleem zou kunnen zijn ?

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Is je Mastercard gekoppeld aan je Microsoft account en kun je er nu ook al apps mee kopen ? En anders: vervaldatum verlopen misschien ?

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Vandaag eens met Microsoft gebeld. Doorverbonden met een Microsoft Store. Mijn vraag gesteld: "Waar koop ik een Surface".

Het antwoord in nauwelijks te verstaan Nederlands "Ik weet niet, probeer MediaMarkt".

Volgens mij koop je daar nog makkelijker een ruimtereis.

Tjonge's Avatar   Tjonge  zegt:

Ik heb met mijn bank gepraat en ze zeggen dat het probleem bij microsoft licht nadat ik microsoft had gebeld kreeg ik te horen dat ik met mijn Nederlands creditcard niet in de duitse microsoftstore bestellen klopt dit heeft iemand misschien wat goeie info voor mij want ik wil hem graag zo snel mogelijk bestellen en of dit misschien op een andere manier kan?

rockwolfy's Avatar   rockwolfy  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
Ik kan inmiddels vertellen dat ondanks dat de order info niet klopt, het bestellen van de Surface 2 dagen kost. Ik heb vrijdagmiddag besteld en vandaan een briefje van UPS op de mat. Helaas niet thuis, morgenochtend maar ophalen. Dus hij is maandag verstuurd. Order info staat nog steeds op "Order in progress" in plaats van "shipped". Misschien sturen ze er straks nog wel 1
Waar heb jij besteld als ik vragen mag? Ik heb vrijdag 2 november mijn bestelling(64GB surface RT met Black touch cover en een HD kabel) via de UK microsoftstore gedaan. Ging allemaal prima, inclusief bevestiging via mail, maar mijn order staat nog steeds op "Order in progress". Voor de rest nog niets gehoord...

Kan iemand die ook in de UK besteld heeft me even laten weten hoe lang het ongeveer duurt? Ik word nu toch wel een beetje ongeduldig :-)

Thanks,
Rockwolfy

Mark's Avatar   Mark  zegt:

@rockwolfy: Ik heb de mijne ook op vrijdagmiddag in de UK Store besteld. Mijn order stond tot dinsdagavond ook nog steeds op "order in progress". Maar toen lag er al een briefje dat UPS aan de deur was geweest. Het lijkt erop alsof de UK Store geen verzendbevestigingen verstuurd. Woensdagmorgen is mijn orderstatus veranderd naar "Order complete". Toen had ik de Surface al opgehaald bij UPS.

Wat heb je als Billing Address opgegeven ?

rockwolfy's Avatar   rockwolfy  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
@rockwolfy: Ik heb de mijne ook op vrijdagmiddag in de UK Store besteld. Mijn order stond tot dinsdagavond ook nog steeds op "order in progress". Maar toen lag er al een briefje dat UPS aan de deur was geweest. Het lijkt erop alsof de UK Store geen verzendbevestigingen verstuurd. Woensdagmorgen is mijn orderstatus veranderd naar "Order complete". Toen had ik de Surface al opgehaald bij UPS.

Wat heb je als Billing Address opgegeven ?
Ik heb bij het billing adres de engelse postcode van Microsoft UK in Reading opgegeven(truukje dat ze me vroeger bij MS zelf eens geleerd hebben :-) ). De rest zoals straat, stad en naam heb ik op mijn eigen NL gegevens laten staan. De betaling (AMEX) werd op deze manier aanvaard.

Ik had misschien beter Reading ingevuld bij stad.

Shipping adres is uiteraard volledig mijn NL adres.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Dan kun je het wel vergeten. Je moet het volledige adres invullen incl. naam en postcode. je kunt wel je eigen naam gebruiken. Er wordt namelijk een check gedaan of de plaats en postcode kloppen. De kans dat je de order geleverd krijgt is minimaal. Het beste bel je even met de UK Store en vraag je of ze billing adres aanpassen of kijk dat je dat zelf kunt doen.

rockwolfy's Avatar   rockwolfy  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
Dan kun je het wel vergeten. Je moet het volledige adres invullen incl. naam en postcode. je kunt wel je eigen naam gebruiken. Er wordt namelijk een check gedaan of de plaats en postcode kloppen. De kans dat je de order geleverd krijgt is minimaal. Het beste bel je even met de UK Store en vraag je of ze billing adres aanpassen of kijk dat je dat zelf kunt doen.
Net gebeld met de UK store. Ze hebben me bevestigd dat het absoluut geen probleem was met het shipping adres. Alles is zonder fout geprocessed. Nog even geduld hebben was hun advies :-)

Ik denk dat mijn order misschien iets langer duurt omdat ik de "Surface HD Digital AV Adapter" erbij besteld heb. Misschien zit daar wat vertraging op.

Of nog een andere optie, wat ik hoop dat niet waar is, DHL thuis geweest toen ik er niet was en kaartje zoek geraakt?

Ik hou je wel even op de hoogte als ik iets zie verschijnen.

Bedankt!

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Maandag5/11 heb ik in de Franse Microsoft Store een surface besteld, dinsdag stond men bestellen op voltooid, sinds dien niets meer gehoord van microsoft... dus weet niet of hij al verstuurd is of niet...

Vind het wel een zielige manier om busness te doen... Bestelling voltooid trek u plan...

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ze zijn inderdaad niet helemaal netjes met de verzendbevestigingen, maar het zou zomaar eens kunnen dat ie vandaag al bezorgd wordt.

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
Ze zijn inderdaad niet helemaal netjes met de verzendbevestigingen, maar het zou zomaar eens kunnen dat ie vandaag al bezorgd wordt.
Ik lees toch op andere forums dat de gemiddelde levertijd 1-3 dagen is. Dus vandaag of morgen hoop ik.

aafvstam's Avatar   aafvstam  zegt:

Het artikel geeft aan dat de adapter 'gelukkig' een universele snoeraansluiting heeft. Hou er echter rekening mee dat dit alleen voor de EU adapter zo is. De US adapter is een blok aan één stuk en zit de plug in de behuizing gemonteerd en is dus NIET uitwisselbaar. Wel kan je er zo'n klein US-EU koppelstukje op zetten omdat de adapter -wel- 110/220V ondersteunt.

Kijk voor een plaatje van de US adapter op:
http://6.mshcdn.com/wp-content/galle...%20Adapter.JPG

Maarten
Happy-Surface-Camper :-)

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Inmiddels is de tablet weer leverbaar in de UK naast de 64 GB die nog te leveren was!

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Bedankt voor de tip Maarten ! Heb nog geen US versie gezien.

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Vandaag gebeld, en had een engelse aan de lijn, die kon mij blijkbaar niet zeggen of mijn bestelling verzonden is of niet, maar wel al dat het geld al sinds maandag van men visa is

Vind dat wel een klein beetje spijtig... had gehoopt dat ze toch kon tracken waar men bestelling is of men bestelling al verzonden is...

rockwolfy's Avatar   rockwolfy  zegt:

Zelfde ervaring met de UK store. Ze zien alleen dat je order ingegeven en aanvaard is. Over shipping/tracking kunnen ze niets zeggen. Toch vreemd vind ik...

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Besteld

Waar kon jij de verzendstatus van je order zien Mark?

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Ik heb geen verzendstatus ontvangen... Ik krijg als status voltooid.
En die griet van micosoft zegt tegen mij, dat ze niet weet of het al verstuurd is of nog gaat verstuurd worden. Het is 1 groot misterie... heb ook mijn order nummer geprobeerd bij UPS/FEDEX maar krijg niks weer

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Oké, het zal vast wel goed gaan, maar het was fijn als je het in de gaten kon houden.

Edit: Als je naar de microsoft store gaat (van de UK) en je aanmeldt en dan naar account en order history gaat staan daar de Surface met status: in progress

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Ik krijg er geen besteld in de UK store. Continue een foutmelding. Something went wrong. Duh!

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jazzamataz Bekijk Berichten
Ik krijg er geen besteld in de UK store. Continue een foutmelding. Something went wrong. Duh!
Had ik ook! Waarschijnlijk bij je adres?? Ik heb toen de optie ander adres ingeven gedaan en gewoon hetzelfde adres in gegeven en toen lukte het wel!

rockwolfy's Avatar   rockwolfy  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jazzamataz Bekijk Berichten
Ik krijg er geen besteld in de UK store. Continue een foutmelding. Something went wrong. Duh!
Dat zal vast mijn order zijn die de hele boel doet vastlopen :-)

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Gebruiken jullie een uk live id of een nl live id?

Heb nu al 4 CC's gebruikt maar krijg het niet voor elkaar.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Een Nederlands live id. Bij ''Shipping adres'' voel je gewoon je eigen adres is, maar je moet hem wel zelf ingeven want anders krijg je een foutmelding. Hiervoor moet je bovenaan even dat vinkje aanzetten en bij ''Billing adres'' heb ik, net als andere forumleden, het adres van Microsoft in Reading gepakt.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Ok ik ga mijn cache leeg gooien en het nogmaals proberen. Anders geen Surface....

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Oké, zal wel jammer zijn als het alsnog niet lukt! Succes.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Helaas, geen succes. Morgen nog maar eens proberen. Ben boos!

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jazzamataz Bekijk Berichten
Helaas, geen succes. Morgen nog maar eens proberen. Ben boos!
probeer eens op de franse zonder toetsenbord

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door amedeeus Bekijk Berichten
probeer eens op de franse zonder toetsenbord
You'r the man! Gelukt! Het wachten kan beginnen

Status is: en cours hihi.

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jazzamataz Bekijk Berichten
You'r the man! Gelukt! Het wachten kan beginnen

Status is: en cours hihi.
AH zalig goed nieuws Alleen spijtig van het toetsenbordje dat je misschien appart moet bestellen

nickyrobyn's Avatar   nickyrobyn  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door amedeeus Bekijk Berichten
Maandag5/11 heb ik in de Franse Microsoft Store een surface besteld, dinsdag stond men bestellen op voltooid, sinds dien niets meer gehoord van microsoft... dus weet niet of hij al verstuurd is of niet...

Vind het wel een zielige manier om busness te doen... Bestelling voltooid trek u plan...
Zelfde verhaal hier, sinds 6/11 "order complete" en verder niets meer.
Er zit niets anders op dan ongeduldig te blijven wachten zeker

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door amedeeus Bekijk Berichten
AH zalig goed nieuws Alleen spijtig van het toetsenbordje dat je misschien appart moet bestellen
Ja, ik kijk eerst eens even hoe het me afgaat zonder toetsenbord. Gebruik al vanaf het eerste moment een ipad zonder toetsenbord en dat werkt ook prima.

Tjonge's Avatar   Tjonge  zegt:

Ik heb gister nacht om 12 uur de surface RT uit Duitsland bestelt met blauwe touchcover
Weet iemand wanneer die dN geleverd word ?

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tjonge Bekijk Berichten
Ik heb met mijn bank gepraat en ze zeggen dat het probleem bij microsoft licht nadat ik microsoft had gebeld kreeg ik te horen dat ik met mijn Nederlands creditcard niet in de duitse microsoftstore bestellen klopt dit heeft iemand misschien wat goeie info voor mij want ik wil hem graag zo snel mogelijk bestellen en of dit misschien op een andere manier kan?
Ik had hetzelfde probleem. Mijn creditcard (VISA) stond al geregistreerd bij MS. De kaart (Mastercard) van mijn vrouw werkte na aanmelden wel.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Ik weet niet precies hoe het daar werkt. In de UK store kreeg ook de melding dat de kaart al geregistreerd was. In de Franse store lukte het wel met dezelfde kaart.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Wat een gedoe allemaal, ik wordt er wel een beetje kriegel van. Waarom verkopen ze dat ding niet gewoon in Nederland....... En waarom weet niemand wanneer die ongeveer komt? Dat moet gewoon ergens bekend zijn. Enorm frustrerend.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Hij zal niet in Nederland verkocht worden. Microsoft heeft nu eenmaal die keuze gemaakt en daar hebben we het mee te doen. Gelukkig is het niet al te moeilijk om er een over de grens te scoren. In Belgie is ie ook niet koop. Laat staan alles wat oostelijk van Duitsland ligt. Ze hebben de keuze gemaakt om maar een aantal talen (Engels, Frans, Duits). We zijn echt niet enige Europese land waar ze niet te krijgen zijn.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Mark,

Ik dacht dat Nederland later aan de beurt was, niet dat Nederland er helemaal niet aan te pas komt..... Als je op tabletcenter kijkt staat hij ook op verwacht. Verder snap ik je opmerking niet over de taal, ik dacht dat ik gelezen had dat je na installatie gwoon Nederlkands kan kiezen?

Afijn, zeer teleurstellend. Ik kan er wel een in de UK gaan halen (kom daar wel eens), maar ik wil er gewoon een hier kunnen kopen. Wat denken die @#$%^ knuppelen wel!

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Over de taal: die kan gewoon in het Nederlands, geen enkel probleem. Maar bedoelde met de talen meer de landen die er bij horen: Engeland, Duitsland, Frankrijk. In de UK worden ze ook nergens los verkocht. Alleen in de USA kun je hem krijgen.

William Geluk's Avatar   William Geluk  zegt:

Gisteren de Typecover binnen gekregen vanuit de UK. Wat een verademing t.o.v. de touchcover. Niet veel dikker en zwaarder, maar het typen gaat er zoveel sneller op. Een aanrader voor mensen die veel (en snel) willen typen op de Surface. Bij zakelijk gebruik ofzo.

Tjonge's Avatar   Tjonge  zegt:

Ik heb mijn surface donderdag avond besteld en er staat nog steeds in behandeling is die dn al verstuurt of gebeurt dat dn maandag of hoort dit niet zo te zijn

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Een aantal reacties hiervoor heeft onder andere Mark al aangegeven dat die status niet klopt. Hij verandert van in process naar voltooid wanneer hij afgeleverd is. Bij mij staat status ook op in process, maar kan goed zijn dat hij al op de boot ligt (hoop het) en die is vrijdagmiddag besteld.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Pakketjes gaan niet meer met de boot De mijn had ik ook vrijdagmiddag besteld. Is maandag verstuurd en dinsdag in huis.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Was ook meer spreekwoordelijk :P maar ik hoop hem dinsdag dan te mogen ontvangen

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Is er iemand die de Surface daadwerkelijk in zijn handen heeft na een bestelling waar dan ook ter wereld. Ik ben toch wel benieuwd naar een "doos openen en aanzetten ervaring" van een medeforummer.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Mark heeft er een

Matthijs Hoekstra's Avatar   Matthijs Hoekstra  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Peter Bekijk Berichten
Is er iemand die de Surface daadwerkelijk in zijn handen heeft na een bestelling waar dan ook ter wereld. Ik ben toch wel benieuwd naar een "doos openen en aanzetten ervaring" van een medeforummer.
Heb aardig wat fotos gemaakt en op facebook gezet
Surface | Facebook

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Heb je die foto's met een Nokia 920 gemaakt Mathijs? Uit de doos aanzetten draaien? Hoe is het beeld in het echt? Heb je er ook een keyboard bij?

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Peter Bekijk Berichten
Heb je die foto's met een Nokia 920 gemaakt Mathijs?
kijk eens heeeel goed naar de 13e foto......

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Briljant stukje in de Volkskrant, exact het gevoel dat ik heb....


Windows 8: prachtig aangekleed, maar nergens een feestje te bekennen - Nieuws - VK

Mooie slotzin: "Als consumenten al staan te trappelen, is het in elk geval tevergeefs."

Dat gevoel bekruipt me zeker. Hebben ze een keer iets moois gemaakt bij MS, kan je het nergens krijgen (ja ja, ik weet dat ik hem in het buitenland kan bestellen, maar het is ook gewoon fijn als die fraaie RT tablets gewoon bij de computerboer tussen de andere tablets liggen......)

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Mooi stukje journalistiek (not). Als ze zich even hadden laten informeren dan hadden ze kunnen weten dat de Surface niet naar Nederland komt. Dat een retailer het ding op de site zet, moeten ze zelf weten. Als ze er straks wel te koop zijn, zal het zeer waarschijnlijk grijze import zijn. Het is nou eenmaal niet anders dat ie hier niet te koop is.

Mocht de situatie veranderen, dan zul je bij ons direct kunnen lezen waar de Surface dan wel te koop is.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

He Mark,

Dat is volgens mij het punt niet wat de goede man maakt. Het punt is dat er iets mooi aangekondigd is en dat het gewoon niet te krijgen is, niet alleen de Surface, maar al zijn vrienden ook niet.......

Hoe weet jij nu zeker dat ie nooit naar Nederland komt? Volgens mij komt ie NOG niet naar Nederland, maar ik heb geen inside info, alleen maar wat websites afgestruind. En daar krijg ik nu jeuk van. Als Microsoft nu zelf eens duidelijkheid geeft, ze besteden er zelfs op de Nederlandse website aandacht aan!

Kortom, het begint een beetje op ons nieuwe kabinet te lijken. Lijkt aardig maar ontaard in een janboel. Voor je het weet zijn mensen het zo zat en kopen ze een Android tablet.....

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ja die mensen hou je toch niet tegen. Die komen later wel terug als ze een RT tablet in handen hebben gehad
Het is op dit moment gwoon nog erg vroeg. De Samsung Ativ Tab komt deze maand nog. De rest vermoedelijk begin december. We krijgen ze van alle merken als reviewmodel overigens.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Ha ha, hoe groot is de kans dat ze er een in handen krijgen....... Sorry, wordt wat cynisch op de late avond, ben gewoon enorm teleurgesteld, had me er zo op verheugd....

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Dat had ik ook, geloof me. Maar over de grens bestellen is een fluitje van een cent en met 3 dagen geleverd (in mijn geval).

Franckey's Avatar   Franckey  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
Dat had ik ook, geloof me. Maar over de grens bestellen is een fluitje van een cent en met 3 dagen geleverd (in mijn geval).
Toch gaat Microsoft op deze manier geen groot marktaandeel in Nederland krijgen. Ik snap de strategie niet van Microsoft waarom de Surface niet nu in Nederland in de schappen van de computershops ligt.

Misschien is het ook geen strategie maar is het een productieprobleem en hebben ze momenteel niet voldoende voorraad om alle landen te voorzien? Of proberen ze het eerst in een beperkt aantal landen om te kijken of het aanslaat voordat ze de productie opschalen? Of hebben ze afspraken met andere fabrikanten dat ze de Surface niet in alle landen gaan verkopen?

Ik wil (het liefst op korte termijn) een Windows 8 tablet kopen. Maar ik wil die gewoon bij een Nederlandse (web)winkel bestellen en ik wil ook keus hebben tussen verschillende Windows 8 tablets. En de prijs moet nog wat zakken... hmmm die korte termijn kan ik wel vergeten....

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Naar mijn weten is de Asus Vivo Tab serie gewoon in Nederland in verschillende (online) winkels te verkrijgen. Ik zag dat hij bij tabletcenter.nl uitverkocht was maar hier is hij leverbaar.

Maar je hebt gelijk, er is momenteel weinig keus.

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Vorige week maandag besteld, en vrijdag was hem geleverd. Het toetsel is echt zalig ! Het werkt super goed!

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door amedeeus Bekijk Berichten
Vorige week maandag besteld, en vrijdag was hem geleverd. Het toetsel is echt zalig ! Het werkt super goed!
Toch gelukt dus Ben benieuwd naar je ervaringen.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Verkoop Surface-tablet begint bescheiden - Tech & Media - VK

Ai, Nou wordt ie helemaal mooi, zie dit artikel. Als ie nergens te krijgen is wordt het ook geen succes lijkt me, echter de opmerking dat er een snellere komt helpt ook al niet.

Misschien is de nieuwe wel te krijgen....

Gaan we daar gewoon op wachten, we wachten al zo lang.....

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
Toch gelukt dus Ben benieuwd naar je ervaringen.
Mijn persoonlijke review
---------------------------

Toen ik het toestel voor de eerste maal aanzetten, dan voelde ik het direct, het is een beetje zwaarder als een ipad maar het ligt zeer goed in de hand. Ik nam het toetsenbord uit de doos en sloot het aan, het toetsenbord vliegt er onmiddellijk op dankzij de magneten.

Na de installatie logde ik aan met mijn msn account dat ik ook gebruik op mijn desktop Windows 8, onmiddellijk vroeg het toestel naar mijn wachtwoord van mijn gmail en bedrijfsmail account. Deze waren reeds gelinked op mijn Desktop Windows 8, dus vermoede hij dat ik deze ook zou gebruiken op mijn Windows RT. Men agenda, mails en contacten werden netjes gesynchroniseerd

Toen ik begon te spelen met mijn nieuwe tablet, ontdekte ik snel dat de touch interface toch anders is als de Desktop interface, en het voelde een pak aangenamer aan. Een schuifje hier en een schuifje daar en alles was in een mum van tijd geconfigureerd naar men zin.

De eerste dingen die ik onmiddelijk moest testen was of ik mijn filmkes kon streamer van mijn nas, ik opende desktop modus, en ging naar de explorer. Ik logde aan, en selecteerde al rap een tv serie, en onmiddellijk sprong de tv serie open, zonder hapering. Snel ondekte ik dat er geen ondertitels bij waren en downloade ik een app van de store die wel srt files kon lezen.

Het lezen van MKV is nog niet mogelijk dus hoop ik dat VLC rap een port maakt naar Windows RT.

Het testen van word, excel, en powerpoint heb ik niet zoveel op aan te merken, ik haalde rap mijn files af van skydrive, en het werkte alsof ik op een laptop aan het werken was.

Het surfen ging aangenaam snel, op de meeste sites veel sneller als mijn Asus Transformer. Toen merkte ik wel op dat op sommige sites flash wel werkte en op andere sites niet, dat zou te maken hebben dat Microsoft alleen flash toelaat op bepaalde sites. Maar voor mij is dat niet echt een gemis, en zou ik flash nodig hebben dan vul ik de website toe aan de exception list en flash werkt.

Met de remote desktop app, nam ik men Windows Server 2012 over, en zelf met de touch interface werkte dit echter zalig, het was precies alsof ik voor men computer zat.

Het touch toetsenbord is echt wel wennen, je voelt geen feedback van je toetsenbord en dat voelt echt wel vreemd aan. Na een poosje begon ik er echt wel snel mee te typen. Maar betrapte me er steeds op dat ik naar men toetsenbord zat te kijken of men handen wel juist stonden.

Ik heb dan ook vandaag het touch keyboard aangekocht, ik denk dat voor een freak als ik dat veel makkelijker ga zijn.

Ik hoor veel mensen klagen over de applicatie store dat er weinig apps op zijn, er zijn inderdaad NOG niet veel apps op, maar wat me wel verwonderde hoeveel vlaamse applicatie er al stonden, echt heel veel, standaard, humo, hln, webradio, studio-brussel, ik hoop voor de nederlanders dat die ook het geval is. Ook zijn er onmiddellijk betalende apps beschikbaar, toen ik men eerste android toestel kocht heeft het meer als een jaar geduurd voor de betalende apps beschikbaar waren.

Ik heb een ipad gehad, ik heb een android tablet gehad (Asus Transformer), en nu een windows 8 RT en het is voor de eerste keer dat ik het gevoel heb, van dit is het, dit voelt alsof ik het al jaren gebruik, dit is een toestel dat voor mij handig is, en hiermee kan ik alles doen wat ik verwacht van een tablet !

Ik lees op bepaalde nieuwssites negatieve commentaire en ik begrijp het niet goed, maar sinds de opkomst van de IPAD, IPhone heb ik al door dat voor een bepaalde groep op de wereld niets goed genoeg zal zijn, behalve als er het APPLE logo voor staat.

Voor mij is dit een zeer goed toestel, akkoord de market staat nog niet boem vol, maar dat stond ook niet vol toen iphone of android pas uitkwam.

Tjonge's Avatar   Tjonge  zegt:

ik heb donderdag de surface uit duitsland besteld mijn bestelling staat sinds vandaag op afgerond terwijl ik het pakket nog niet binnen heb gekregen weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn of kan ik hem morgen nog verwachten

aevries's Avatar   aevries  zegt:

@amadeeus. Je zegt dat de surface iets zwaarder is dan de IPad. Mag ik je vragen welke Ipad je hebt. De drie is namelijk al zwaarder dan de een en twee en wil niet nog een zwaardere tablet.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Volgens mij iets zwaarder dan de 4 Arnold. 650 om 690.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Dat is te overzien. Dank Jack.

Rogier Pennink's Avatar   Rogier Pennink  zegt:

Ben nieuw hier, dus bij deze, meteen m'n eerste post!

Ik heb afgelopen vrijdag mijn Surface RT van de Duitse store besteld, bestelstatus op "voltooid" dus hopelijk is hij er morgen! Uiteraard bedacht ik me later natuurlijk pas dat daar natuurlijk ook een touch cover met duitse toetsenbordindeling bij hoort. Ik heb geprobeerd een blauwe touch cover van de UK store te bestellen maar krijg telkens de melding "Sorry! Something went wrong."

Daarbij heb ik ook van een collega gehoord dat de UK store geen Paypal ondersteunt (ik heb zelf geen credit card, maar wel een paypal account aan m'n microsoft account vastgemaakt). Weet iemand hier toevallig hoe ik gemakkelijk aan een touch cover met USA-toetsenbordindeling kom?

Bij voorbaat dank!

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Zal lastig worden. Ik krijg ook niks in de UK store besteld. Zelfde melding als jij. Uiteindelijk maar in de FR store besteld. Zonder toetsenbord uiteraard. Ik hoop dat Clove in de UK ze binnenkort gaat leveren.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Zojuist even mijn status in de Franse MS store gecheckt. Etat: Complet. Commande Terminee.

Hopen dat hij dus snel binnen is :-)

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door aevries Bekijk Berichten
@amadeeus. Je zegt dat de surface iets zwaarder is dan de IPad. Mag ik je vragen welke Ipad je hebt. De drie is namelijk al zwaarder dan de een en twee en wil niet nog een zwaardere tablet.
zwaardere als ipad 1, blijkbaar even zwaar als ipad 3
Maar het stoort echt niet!

Mark's Avatar   Mark  zegt:

ipad3 wifi: 652 gram, Surface: 676 gram.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Dit is perfect. Wacht nog de review af en wie weet stap ik nu over

amedeeus's Avatar   amedeeus  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jazzamataz Bekijk Berichten
Zojuist even mijn status in de Franse MS store gecheckt. Etat: Complet. Commande Terminee.

Hopen dat hij dus snel binnen is :-)
Bij mij was dat vorige week dinsdag Etat: Complet, en vrijdag was het geleverd. Ook werd men toestel verstuurd uit Nederland dus vermoedelijk bij jullie op donderdag?

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Afgelopen vrijdag besteld, vandaag binnen. Straks als ik thuis ben "even" mee spelen

Rogier Pennink's Avatar   Rogier Pennink  zegt:

Waar heb jij hem besteld Jesse? Ik heb hem ook vrijdag besteld - en uitgerekend vandaag is er niemand thuis!

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rogier Pennink Bekijk Berichten
Waar heb jij hem besteld Jesse? Ik heb hem ook vrijdag besteld - en uitgerekend vandaag is er niemand thuis!
In de UK. Ik had geluk dat er bij ons wel net iemand thuis was. Hij is ongeveer een uurtje geleden bezorgd.

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Vrijdagavond besteld en nu al in huis vanuit Duitsland.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Hier ook vrijdag besteld in FR en vandaag bezorgd door Fedex. Was helaas niet thuis en ben de komende dagen ook niet thuis.

Vrijdagmiddag hoop ik hem te ontvangen

rockwolfy's Avatar   rockwolfy  zegt:

Mag ik vragen of iemand van jullie de 64GB versie heeft besteld?

Ik wacht al anderhalve week op mijn 64GB RT vanuit de UK. Vandaag nog eens naar support gebeld; wachten is de boodschap. Kan tot 3 weken duren kreeg ik te horen !?!?

Thanks.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door rockwolfy Bekijk Berichten
Mag ik vragen of iemand van jullie de 64GB versie heeft besteld?

Ik wacht al anderhalve week op mijn 64GB RT vanuit de UK. Vandaag nog eens naar support gebeld; wachten is de boodschap. Kan tot 3 weken duren kreeg ik te horen !?!?

Thanks.
Helaas niet. Ik heb de 32 GB versie met touch cover.

Mark Monster's Avatar   Mark Monster  zegt:

Hmm, ik wil de Surface zelf uit Duitsland halen en een Touch Cover uit Australië. Heeft iemand dat al geprobeerd?

De Microsoft Store in Duitsland kan ik gewoon benaderen, maar de Microsoft Store in AU moet via een proxy. Helaas krijg ik dan geen mogelijkheid het Shipping Land aan te passen naar Nederland...

Hmm. Andere opties? MyUS werkt niet, iemand al een alternatief geprobeerd zoals BongoUS?

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Ik had voor informatie een email gestuurd naar Microsoft in australië over het verschepen van de Surface naar Nederland en dit was het antwoord:

Dear Jesse,Warm greetings from Microsoft Customer Service Australia and New Zealand.As I understand it, you have question regarding shipment of Surface and you require further assistance. If my interpretation is incorrect, please let me know.Jesse, you have reached the Sales and Marketing Team of Microsoft and to be able to further assist you, please contact our MS Online ESD (Electronic Software Distribution) Team, formerly known as Digital River, using the number provided below for your reference:AU 1800267785 = (Australia) 08:00 - 18:00 Local Business Hours, Monday - Friday

NZ 0508149421 = (New Zealand) 08:00 - 18:00 Local Business Hours, Monday - FridayPlease be advised that when you call the number, you will hear a voice prompt saying to contact back Microsoft. Kindly finish the voice prompt, don’t hang-up. Stay on the line for another 5-7 seconds, you will hear another voice prompt saying that you will be transferred to a live person at Online ESD/Digital River.Should you have further questions relating to this enquiry or any additional enquiries in the future, please do not hesitate to let me know. Should you have further questions relating to this enquiry or any additional enquiries in the future, please do not hesitate to let me know

Alternatively, you may also contact Microsoft Customer Service via phone using the numbers listed below and any agent will be able to assist you.


Australia

13 20 58

Option 2


New Zealand

0800 800 004

Option 2
Business Hours is Monday to Friday - 8:00 AM to 8:00 PM Sydney Time, and 8:00 AM to 6:00 PM New Zealand.Thank you for contacting Microsoft.Kind regards,Hector T. Chua II

Microsoft Customer Service Australia and New Zealand
AU Ph: 132 058 | NZ Ph: 0800 800 004Are you in the know?

Subscribe to Tempo and receive monthly updates on Microsoft
Business Solutions, Cloud Services, offers and training tips.

Geen echt antwoord dus, maar je zou wel contact kunnen opnemen met de gegeven kanalen.

Tjonge's Avatar   Tjonge  zegt:

vrijdag de surface besteld vanmiddag binnen gekregen en hij is geweldig

pimvis's Avatar   pimvis  zegt:

Ik probeer de surface op de Duitse en Franse site te bestellen, maar krijg altijd de volgende error: CHECKOUT_ADDRESS_ERROR_TEXT
Maakt niet uit of ik creditcard of Paypal als betalingsmethode selecteer. Kent iemand dit probleem? Verschillende adressen al geprobeerd, telkens dezelfde fout.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Die ken ik niet. Heb bij mijn bestelling in de FR store als billing adres het adres van ms uk in reading opgegeven

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tjonge Bekijk Berichten
vrijdag de surface besteld vanmiddag binnen gekregen en hij is geweldig
Same here. Erg tevreden. Hij is nog mooier gebouwd als ik dacht.
En nog een voor mij nieuw gevonden: een minimaal klein ledje geeft aan welke camera gebruikt wordt

Mark Monster's Avatar   Mark Monster  zegt:

Hmm, interessant. Ik heb de Surface RT nu wel kunnen bestellen met mijn Credit Card.

Er was het volgende aan de hand.

1 - ING Vermoedde een creditcard fraude en blokkeerde de betaling.
2 - ING Belde mij op ivm het vermoeden. Nadat ik bevestigd had dat het een correcte betaling betreft hadden ze de blokkeren opgeheven.
3 - Na 5 minuten mocht ik de betaling opnieuw proberen. Geen succes
4 - Vanochtend nog maar eens proberen, geen idee misschien werkt het nu wel. Helaas, geen succes.
5 - Ik voeg PayPall toe als betalingsmethode aan mijn Microsoft Account. Probeer ermee te betalen, helaas geen succes.
6 - Opnieuw contact met ING, ze hebben geen nieuwe betalingsverzoeken ontvangen sinds gisteravond.
7 - Wat mij opviel was dat het ordernummer gelijk bleef, ook bij browser herstarts. Hmm zou die ene mislukte betaling blijven hangen aan de order? Andere browser, opnieuw proberen met creditcard. Nu succesvol. Dus kan heel goed zijn, dat na een mislukte betaling dat de cookies even moeten worden verwijderd zodat geforceerd een nieuw order-nummer wordt gegeven.

Greetz,

M.

PS. Nu gaat het wachten beginnen.

Dimitri.vdv's Avatar   Dimitri.vdv  zegt:

Hey,

Ik kom van België en heb aldus een Surface besteld in Frankrijk (=azerty).
Maandag heb ik mijn bestelling geplaatst en alles werkte zonder problemen.
Bij status staat er inmiddels;

- Staat: Afgewerkt commando
- Status: Compleet
- Levering: doos

Geen reden tot paniek denk ik dan, hoewel... Ik lees hier van verschillende mensen dat ze bij 'Billing Adress' het UK adres van Microsoft hebben ingegeven... Waarom? Ik heb gewoon mijn eigen adres ingegeven... Moet ik nu problemen voorzien?

Ik hoop echt van niet want ik verwacht namelijk 2 Surface tablets en 2 Type covers
Groetjes!

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ik heb de optie Tablet toegevoegd in ieders profiel. Je kunt nu ook vermelden welke tablet je gebruikt.

pimvis's Avatar   pimvis  zegt:

Yeah het is gelukt om te bestellen!
De error: CHECKOUT_ADDRESS_ERROR_TEXT heb ik opgelost door letterlijk de volgende stappen te volgen:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/39162538#39162538

Benieuwd hoe lang de levering gaat duren.

Rogier Pennink's Avatar   Rogier Pennink  zegt:

Heb mijn Surface inmiddels ook ontvangen; het duitse toetsenbord is eigenlijk helemaal geen probleem, dus ik ga niet eens meer proberen een touch cover uit de UK store te halen.

Ontzettend onder de indruk tot nu toe

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Ik heb er tot nu toe twee dagen mee mogen werken en ben heel erg onder de indruk. Het werkt allemaal erg soepel en snel en het instellen is een fluitje van een cent. Ook het design van het apparaat vind ik erg mooi. Ik kan nog niet echt heel veel zeggen over de batterij, maar met intensief gebruik houdt hij het minimaal één dag vol, maar je kunt eerder rekenen op twee à drie dagen volgens mij. Verder ben ik ook erg tevreden over de touch cover. Het is even wennen, maar nu kan ik er al redelijk snel mee typen. Ik ben dan ook niet van plan om een type cover te bestellen. Ik ben er ook wel achter gekomen dat Windows 8 heel makkelijk werkt met een touchscreen, beter dan de ervaring met een muis in mijn opinie. Eigenlijk niets dan lof!

Het enige waar ik tegen aanliep was het instellen van de printers thuis. Wij hebben twee printers en beide stonden niet in de standaard lijst van printers dus dan druk je normaal op Windows Update en wordt er een hele lijst geladen, maar dat lukte niet. Ik kreeg een foutmelding. Wat doe ik fout?

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Is het nodig om er een screenprotector op te doen? Ik heb nog geen cover aangezien ik geen FR keyboard wilde.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jesse.saris Bekijk Berichten
Ik heb er ..
Welke printers heb je? Hier een HP F4580 met ingebouwde WiFi.
Inclusief installatie 3 klikken (of drukken?) en een testpagina kwam al uit de printer.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Misschien ook wel een beetje oude modellen, maar ze werken prima. Het gaat om een HP Business Inkjet 2250tn en een HP Laserjet 5n. Toen ik het met Windows 8 op de laptop installeerde had ik geen enkel probleem en toen was het inderdaad zoals je hierboven beschrijft, enkel een paar klikken. Door middel van usb koppelen kan helaas niet, want daar is geen aansluiting voor.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jesse.saris Bekijk Berichten
Misschien ook wel een beetje oude modellen, maar ze werken prima. Het gaat om een HP Business Inkjet 2250tn en een HP Laserjet 5n.
LOL een beetje oud zegt ie dan ;-)

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
LOL een beetje oud zegt ie dan ;-)
Ze zijn inderdaad aan de oude kant, maar waarom zou je ze inwisselen als ze prima werken. Maar goed, in een video was te zien hoe ze zelfs een matrix printer tekst lieten printen, dit zal dan toch geen probleem moeten zijn!?

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Ik heb een Lexmark x500 staan die wel gevonden wordt maar waarvoor geen driver schijnt te bestaan.

jsmid6's Avatar   jsmid6  zegt:

M'n ouders hebben vorige week donderdag mijn Surface op de post gedaan in Texas en afgelopen dinsdag was hij er al. Ik ben er super tevreden mee tot nu toe. Gisteren heb ik hem mee genomen naar school en iedereen wou natuurlijk weten wat het was en er mee spelen. Zelfs mijn apple fanboy klasgenoot vond het wel een heel mooi apparaatje. En ook ideaal voor het gebruik op school met de touchcover en OneNote. Instant hit dus

schellekensr's Avatar   schellekensr  zegt:

Gisteravond Surface besteld in de Duitse Store, vanmiddag bevestiging en T&T nummer ontvangen. Via FedEx traceren en de pickup locatie is Veldhoven! Had ik ook wel naar toe kunnen rijden

Micha's Avatar   Micha  zegt:

Offtopic: Nederland moet in deze crisistijd eens gaan nadenken wat ze allemaal aan inkomsten mislopen.
En maar willen dat de koopkracht toeneemt...
Sorry moest er ff uit, is natuurlijk gewoon de gang van zaken zoals altijd

manfred's Avatar   manfred  zegt:

Mijn Surface met Touch Cover heb ik, vanwege us-qwerty, bij Microsoft US besteld. Via een parcel-forwarder naar Nederland gestuurd. Dat ging allemaal heel soepel.

Posted using Cicero for Windows 8

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Wel weinig apps in de store, of ligt dat aan mij?

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

@Micha: wat heeft dat er in vredesnaam mee te maken? Je doet net of dhr. de Jager in zijn demissionaire periode met msft heeft gebeld, zo van "joh, verkoop die materie niet in NL, want dan lopen wij de btw tenminste mis".
Sent from my OMNIA7 using Board Express

Micha's Avatar   Micha  zegt:

Ik zit ook gewoon maar wat te lullen.

Mark Monster's Avatar   Mark Monster  zegt:

Hi Manfred,

De surface heb ik uit Duitsland (heb ik iig EURO stekker), en nu probeer ik de touchcover via de USA te halen, via de Parcel-forwarder ShipItTo. Maar ik moet zeggen dat gedoe met 10% werkende proxy-servers is niet heel fijn.

Ik probeer ook direct een tasje mee te bestellen.

Mark Monster's Avatar   Mark Monster  zegt:

Moet je even kijken naar de settings in de Store. Ik denk dat je de "hulp" voor het vinden van apps in je eigen taal hebt aanstaan.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Monster Bekijk Berichten
Moet je even kijken naar de settings in de Store. Ik denk dat je de "hulp" voor het vinden van apps in je eigen taal hebt aanstaan.
Thank you !

manfred's Avatar   manfred  zegt:

Ondanks dat die fowarders extra kosten geven, leverde bestellen in de US mij netto, vanwege dollar-euro koers en geluk bij de inklaring, toch een aardig voordeel op.

Posted using Cicero for Windows 8

iRop's Avatar   iRop  zegt:

Eergister mijn Surface ontvangen (2 dagen na de bestelling), maar vind het helaas erg tegenvallen. Ik kan niet anders concluderen dat de reviews kloppen.

De framerates blijven enorm achter. Als voorbeeld even een eenvoudige game als Angry Birds Star Wars, dat loopt gewoon niet lekker, terwijl een iPad 2 er geen problemen mee heeft. Het probleem vind ik dat ik voor 500 euro verwacht dat een tablet soepel werkt en dat is gewoon niet zo en zal 'm dan ook retourneren.

Jammer, mooi apparaat en mooi besturingssysteem. Wellicht over een paar maandjes meer geluk, misschien wel de Pro.

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Ik wil hem wel overnemen voor 200 euro.
Sent from my Windows 8 device using Board Express Pro

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Dat is te weinig, wil hem ook graag. Pm me maar voor de verkoopprijs

iRop's Avatar   iRop  zegt:

haha Nou, als ik hem terugstuur krijg ik gewoon mijn aankoopbedrag terug. Dus als ik dan kan kiezen tussen 200 en 479 dan is de keuze gemakkelijk gemaakt

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Is dat extra service dan van msft?
Sent from my OMNIA7 using Board Express

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Was ook als grapje bedoeld. Jammer dat de Surface je niet geeft wat je er van verwachtte. Ikzelf ben heel erg happy met de mijne. Wel zit er een jaloerse echtgenote met een Samsung tablet naast me op de bank.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Ik wil hem daarom voor een normale prijs overnemen. Ik hoor zulke goede verhalen dat ik het ook wel wil zien. Mocht je hem willen verkopen, pm me maar.

B4K's Avatar   B4K  zegt:

Heeft er iemand hem al in frankrijk besteld en laten factureren op een Belgisch of nederlands BTW nummer ? ik lees allerlei dingen over Billing-adressen (waar je dan dat van microsoft moet invullen), ik wil hem graag netjes op men BVBA'tje gefactureerd zien ? Thanks

schellekensr's Avatar   schellekensr  zegt:

Surface vandaag binnen gekregen. Donderdagavond besteld (Surface in DE en Touchcover in UK )en vandaag beide al binnen. Updates geïnstalleerd (blijft MS natuurlijk &#128521, apps erop en nu oefen met typen 😃
Sent from my Windows 8 device using Board Express

Mark's Avatar   Mark  zegt:

En even je profiel aanpassen natuurlijk

The Fops's Avatar   The Fops  zegt:

Is er een mogelijkheid om je Touch Cover uit Duitsland om te ruilen voor 1 uit de UK?
En hoe is het gebruik van de Touch Cover op je schoot? Of is dat ding daar te flexibel voor?

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Of hij te ruilen is zou ik niet weten, maar ik zou er niet van uit gaan. Wanneer ik de tablet op schoot heb gebruik ik het Touch Cover niet. Ik klap hem dan naar achteren en dan wordt hij uitgeschakeld. Het is wel mogelijk hoor, want natuurlijk is hij een beetje flexibel, maar hij zou te gebruiken zijn. Het lijkt me alleen niet handig.

B4K's Avatar   B4K  zegt:

Ok ik heb even de belgische Microsoft store gebeld vandaag, je kan perfect bestellen en nadien een factuurtje op je BTWnummer aanvragen, indien je in frankrijk besteld ook in frankrijk factuur aanvragen ;-), heb hem meteen op de franse store besteld... fingers crossed!

NeoCracer's Avatar   NeoCracer  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door B4K Bekijk Berichten
Ok ik heb even de belgische Microsoft store gebeld vandaag, je kan perfect bestellen en nadien een factuurtje op je BTWnummer aanvragen, indien je in frankrijk besteld ook in frankrijk factuur aanvragen ;-), heb hem meteen op de franse store besteld... fingers crossed!
Dus je bestelt het eerst gewoon in de Franse store zonder BTW nummer in te vullen? En daarna kan je dan gewoon naar MS België bellen voor een factuur?

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Ik ben gematigd positief over de Surface. Ik vind de wijze waarop het OS in elkaar gezet echt wel revolutionair en eindelijk weer echt weer eens wat nieuws op de markt. Eye candy als je het zo wilt noemen. Maar ik heb toch ook wel een aantal minpunten. De eerste is als ik hier een berichtje type, zoals nu, ik niet eens kan enteren. Ik moet op dezelfde regel door blijven tikken. Ten tweede het aantal apps. Dat is natuurlijk voor iedereen anders maar ik mis er toch nog wel een paar. Verder vind ik sommige apps, zoals bv NU.nl erg traag bij het openen van een item. Ik twijfel nog of ik hem ga houden. Op dit moment heb ik het idee dat als je alleen een tablet gebruikt om info te consumeren, zo nu en dan, je beter af bent met een ipad of android device. Meer mensen dat gevoel?

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jazzamataz Bekijk Berichten
Ik ben gematigd positief over de Surface. Ik vind de wijze waarop het OS in elkaar gezet echt wel revolutionair en eindelijk weer echt weer eens wat nieuws op de markt. Eye candy als je het zo wilt noemen. Maar ik heb toch ook wel een aantal minpunten. De eerste is als ik hier een berichtje type, zoals nu, ik niet eens kan enteren. Ik moet op dezelfde regel door blijven tikken. Ten tweede het aantal apps. Dat is natuurlijk voor iedereen anders maar ik mis er toch nog wel een paar. Verder vind ik sommige apps, zoals bv NU.nl erg traag bij het openen van een item. Ik twijfel nog of ik hem ga houden. Op dit moment heb ik het idee dat als je alleen een tablet gebruikt om info te consumeren, zo nu en dan, je beter af bent met een ipad of android device. Meer mensen dat gevoel?
Ik kan me er wel een beetje in vinden wat je zegt. Ik ben zeer tevreden over de Surface, laat daar geen twijfel over bestaan, maar als ik hier op het forum een bericht wil typen zonder toetsenbord, dat is niet mogelijk. Ik klik hem aan en hij is weer weg. Wat betreft NU.nl, dat ligt denk ik meer bij hen. Ik ondervind namelijk geen enkel probleem met de NOS app. Ook het aantal apps zal in de komende maanden vast toenemen (ga ik vanuit). Windows 8 zie ik niet als vergelijkbaar met Windows Phone 7.x/8 waarbij sommige ontwikkelaars het platform links laten liggen. Windows heeft toch een dominante positie op de markt van de computers. Ook las ik hier ergens op het forum dat Matthijs met de banken aan het praten is over applicaties voor Windows 8, dus ik wacht geduldig af en ondertussen geniet ik van het standaard Office pakkket.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ik heb hetzelfde met de Telegraaf app. Die is erg traag en haalt regelmatig geen nieuwe data op. Voor de rest vind ik het een geniaal apparaat, maar..... als de Pro er is, dan gaat ie zeer waarschijnlijk weer in de verkoop.

B4K's Avatar   B4K  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door NeoCracer Bekijk Berichten
Dus je bestelt het eerst gewoon in de Franse store zonder BTW nummer in te vullen? En daarna kan je dan gewoon naar MS België bellen voor een factuur?
NEEN, in frankrijk bestellen in frankrijk factuur aanvragen!

PatrickT's Avatar   PatrickT  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jesse.saris Bekijk Berichten
Ik kan me er wel een beetje in vinden wat je zegt. Ik ben zeer tevreden over de Surface, laat daar geen twijfel over bestaan, maar als ik hier op het forum een bericht wil typen zonder toetsenbord, dat is niet mogelijk. Ik klik hem aan en hij is weer weg. Wat betreft NU.nl, dat ligt denk ik meer bij hen. Ik ondervind namelijk geen enkel probleem met de NOS app. Ook het aantal apps zal in de komende maanden vast toenemen (ga ik vanuit). Windows 8 zie ik niet als vergelijkbaar met Windows Phone 7.x/8 waarbij sommige ontwikkelaars het platform links laten liggen. Windows heeft toch een dominante positie op de markt van de computers. Ook las ik hier ergens op het forum dat Matthijs met de banken aan het praten is over applicaties voor Windows 8, dus ik wacht geduldig af en ondertussen geniet ik van het standaard Office pakkket.
Dat is de grap dus, uiteraard zal het nu nog magere aanbod apps blijven stijgen en de eerste lichting erbarmelijke apps zal uiteindelijk ook wel worden verbeterd of weggevaagd door superieure alternatieven. Dat kan echter makkelijk een jaartje gaan duren en tegen die tijd zijn er ook veel betere tablets te krijgen tegen vriendelijkere prijzen. Het feit dat het ook nog eens lastig/ vervelend is om het ding in Nederland te verkrijgen, maakt het wat mij betreft de moeite niet meer waard om early adapter te spelen; de beloning is op dit moment gewoon te mager.

rockwolfy's Avatar   rockwolfy  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door iRop Bekijk Berichten
Eergister mijn Surface ontvangen (2 dagen na de bestelling), maar vind het helaas erg tegenvallen. Ik kan niet anders concluderen dat de reviews kloppen.

De framerates blijven enorm achter. Als voorbeeld even een eenvoudige game als Angry Birds Star Wars, dat loopt gewoon niet lekker, terwijl een iPad 2 er geen problemen mee heeft. Het probleem vind ik dat ik voor 500 euro verwacht dat een tablet soepel werkt en dat is gewoon niet zo en zal 'm dan ook retourneren.

Jammer, mooi apparaat en mooi besturingssysteem. Wellicht over een paar maandjes meer geluk, misschien wel de Pro.
volgens mij heb je echt een defect apparaat ontvangen. Ik heb mijn 64GB surface RT aan talloze games en apps onderworpen, nog geen enkele hapering gemerkt. Zelfs een hele hoop dingen tegelijk open, kan hem echt niet betrappen op lag.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jazzamataz Bekijk Berichten
Ik ben..
Tsja, voor alleen consumeren zonder functionaliteit erom heen kan je ook een goedkoop tabletje bij de InterToys halen. Daar kan geen enkel >400 euro tablet tegen op.

Wat snelheid betreft zie je dat het sterk per app verschilt. Zo start NOS relatief traag maar start Uitzendgemist weer heel snel. Zo zag ik de mail client eerst opgestart zijn in 6 a 7 seconden en 2 a 3 seconden. Alle spellen die we spelen lopen lekker snel. Ik zou bijna denken dat je alle updates (dus ook die via control panel - updates) nog niet op je Surface hebt staan. De update van afgelopen week maakt een duidelijk verschil; mijn vrouw zei blij dat ze ineens een duidelijk snelheidverschil had gemerkt.

Duidelijke plussen voor mij en mijn gezin voor de Surface zijn: intergratie/sync MS accounts tussen verschillende apparaten en meerdere gebruikersaccounts op de Surface, Xbox integratie, Office, kwaliteit/afwerking behuizing, ingebouwde stand, Touchcover, SD card+mooi weggewerkt, Printer support, Full USB voor USB stick/muis/xbox receiver enz.
Dus nee, dat heb ik duidelijk niet.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sake Bekijk Berichten
Tsja, voor alleen consumeren zonder functionaliteit erom heen kan je ook een goedkoop tabletje bij de InterToys halen. Daar kan geen enkel >400 euro tablet tegen op.

Wat snelheid betreft zie je dat het sterk per app verschilt. Zo start NOS relatief traag maar start Uitzendgemist weer heel snel. Zo zag ik de mail client eerst opgestart zijn in 6 a 7 seconden en 2 a 3 seconden. Alle spellen die we spelen lopen lekker snel. Ik zou bijna denken dat je alle updates (dus ook die via control panel - updates) nog niet op je Surface hebt staan. De update van afgelopen week maakt een duidelijk verschil; mijn vrouw zei blij dat ze ineens een duidelijk snelheidverschil had gemerkt.

Duidelijke plussen voor mij en mijn gezin voor de Surface zijn: intergratie/sync MS accounts tussen verschillende apparaten en meerdere gebruikersaccounts op de Surface, Xbox integratie, Office, kwaliteit/afwerking behuizing, ingebouwde stand, Touchcover, SD card+mooi weggewerkt, Printer support, Full USB voor USB stick/muis/xbox receiver enz.
Dus nee, dat heb ik duidelijk niet.
Alle updates wel geinstalleerd hoor. En nee, een goedkoop tabletje van de intertoys is niet voldoende om te consumeren. Dat zijn gewoon flut dingen qua bediening. Alle zaken die je noemt ben ik ook zeker tevreden over echter software matig ben ik eingsinds minder tevreden.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Voor gewoon consumeren via een browser scoort de Surface hier veel punten.
Google Nexus 10 Vs Microsoft Surface | Part 1 | Web Browsing - YouTube
Dat vond ik al tijdens de "testperiode" met een Acer W500 erg fijn vergeleken met eerdere tablets zoals een Galaxy Tab en iPad: Gewoon the real deal ipv mobiele websites.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sake Bekijk Berichten
Voor gewoon consumeren via een browser scoort de Surface hier veel punten.
Google Nexus 10 Vs Microsoft Surface | Part 1 | Web Browsing - YouTube
Dat vond ik al tijdens de "testperiode" met een Acer W500 erg fijn vergeleken met eerdere tablets zoals een Galaxy Tab en iPad: Gewoon the real deal ipv mobiele websites.
Hier sluit ik me bij aan. IE10 is echt monsterlijk snel!

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door PatrickT Bekijk Berichten
Dat is de grap dus, uiteraard zal het nu nog magere aanbod apps blijven stijgen en de eerste lichting erbarmelijke apps zal uiteindelijk ook wel worden verbeterd of weggevaagd door superieure alternatieven. Dat kan echter makkelijk een jaartje gaan duren en tegen die tijd zijn er ook veel betere tablets te krijgen tegen vriendelijkere prijzen. Het feit dat het ook nog eens lastig/ vervelend is om het ding in Nederland te verkrijgen, maakt het wat mij betreft de moeite niet meer waard om early adapter te spelen; de beloning is op dit moment gewoon te mager.
Ai Patrick, de spreekwoordelijke spijker op zijn kop. Ik zit echt in dubio, ik zeg al sinds de aankondiging dit voorjaar dat dit mijn tablet gaat worden, maar als ik dan de introductie bekijk wordt ik niet vrolijk, je moet vanalles doen om hem te krijgen want te koop is ie hier niet en God weet wanneer wel. En dan komt die Pro ook nog eens, ligt daar de focus weer op, kunnen we de RT echt op onze buik schuiven de komende periode.... Voor je het weet koop je zo'n Android ding

Ik begin enorm teleurgesteld te raken...... afijn misschien ga ik alsnog zitten hannessen de komende periode om hem te krijgen, maar het stoplicht staat al op oranje bij mij...

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lerou Bekijk Berichten
...je moet vanalles doen om hem te krijgen want te koop is ie hier niet en God weet wanneer wel. En dan komt die Pro ook nog eens, ligt daar de focus weer op, kunnen we de RT echt op onze buik schuiven de komende periode.... Voor je het weet koop je zo'n Android ding

Ik begin enorm teleurgesteld te raken...... afijn misschien ga ik alsnog zitten hannessen de komende periode om hem te krijgen, maar het stoplicht staat al op oranje bij mij...
Ik snap echt je probleem niet. Er zijn hier diverse meldingen, inclusief dan van mijzelf dat de Surface binnen een paar dagen bezorgd is. Je moet alleen even tactisch bestellen. Het best bestel je een kale Surface in Duitsland of Frankrijk zodat je de goede adapter hebt en voor het keyboard kijk je gewoon wat je wilt hebben. Ik heb de mijne op vrijdag besteld en werd op dinsdag bezorgd. Het kan zelfs nog sneller.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Hi Mark,

Jij beschrijft exact het probleem. Ik wil er gewoon een kopen, gewoon bij mijn lokale computerboer waar ik alles koop (en die een hele tafel met Androids en iPads heeft)... desnoods bij mijn vaste webboer. Ik snap wel dat het ook anders kan, en mogelijk ga ik dat ook doen, maar het irriteert me mateloos dat er gewoon geen goede communicatie over is, dat ik mijn nek breek over de mooie plaatjes bij MS zelf op de site, en ik dan "postcode kunstjes" moet uithalen om hem te kopen. O ja, en dan ook nog eens in twee landen.....

Dat ding moet gewoon fatsoendelijk gelaunchd worden, dat doet recht aan wat het is, nu bekruipt mij het gevoel dat ik in een "dead end" stap.

Afijn, zoals gezegd zet ik me misschien over mijn frustratie heen en koop ik hem alsnog, maar de lol is er een beetje van af voor mij. En misschien kan iemand van MS me uitleggen wat de grote gedachte achter dit alles is want die zie ik nog niet..... Maar die hoor of zie ik nergens.

schellekensr's Avatar   schellekensr  zegt:

Ik zou gewoon de stap wagen, heb ik ook gedaan. Donderdagavond besteld, Surface in Duitsland en Touch cover in de UK. Beide bestellingen werden maandag al geleverd door resp. Fedex en Ups. Ik ben het met je eens dat het raar is om in verschillende landen te bestellen maar voor MS is het natuurlijk ook aftasten hoe het loopt.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lerou Bekijk Berichten
Hi Mark,

Jij beschrijft exact het probleem. Ik wil er gewoon een kopen, gewoon bij mijn lokale computerboer waar ik alles koop (en die een hele tafel met Androids en iPads heeft)... desnoods bij mijn vaste webboer. Ik snap wel dat het ook anders kan, en mogelijk ga ik dat ook doen, maar het irriteert me mateloos dat er gewoon geen goede communicatie over is, dat ik mijn nek breek over de mooie plaatjes bij MS zelf op de site, en ik dan "postcode kunstjes" moet uithalen om hem te kopen. O ja, en dan ook nog eens in twee landen.....

Dat ding moet gewoon fatsoendelijk gelaunchd worden, dat doet recht aan wat het is, nu bekruipt mij het gevoel dat ik in een "dead end" stap.

Afijn, zoals gezegd zet ik me misschien over mijn frustratie heen en koop ik hem alsnog, maar de lol is er een beetje van af voor mij. En misschien kan iemand van MS me uitleggen wat de grote gedachte achter dit alles is want die zie ik nog niet..... Maar die hoor of zie ik nergens.
Gewoon bestellen in het buiteland zeker! NL is geen focus land en waarschijnlijk zal hij hier nooit op de markt komen.

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Ik zou niet te lang wachten. Straks zijn ze op.
Sent from my Lumia 800 using Board Express

Franckey's Avatar   Franckey  zegt:

Ik denk dat er 3 mogelijkheden zijn:

1) Surface is binnenkort ook gewoon in Nederland te koop

2) Binnenkort komen er andere merken op de Nederlandse markt met Windows 8 tablets (Microsoft kan een deal met andere merken hebben en om die reden de Surface hier niet verkopen)

3) Windows 8 tablets worden geen succes, d.w.z. de verkoop valt zodanig tegen dat er geen Windows 8 tablets meer gemaakt worden.


Sent using Board Express

SPH's Avatar   SPH  zegt:

Een Nederlandse webshop blijkt de Surface ook te leveren, tot 5 dagen levertijd: yourtablet.nl. Heb zelf geen ervaring met deze webshop. En het is maar 20 euro duurder dan bij Microsoft (kan je weer compenseren door je aan te melden bij shopkorting.nl )

Op termijn komt ook nog de Acer W510 in de winkels. Windows 8 32 bits (geen RT, maar ook geen pro versie) met toetsenbord dock voor 499 euro. Helaas volledig plastic, maar wel corning glass, dat weer wel.

Ik zit zwaar te twijfelen tussen deze twee.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Kent iemand die website? Is mij helemaal nieuw....

Mogelijk een oplossing voor mijn dilemma.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

FWIW Toen ik een UK Touch Cover wilde retourneren voor een US versie, vertelde een medewerker van de UK Microsoft Store, dat het aantal landen waar de Surface te koop is eind januari uitgebreid wordt. M.a.w. dat ik niet eerder dan eind januari een Touch Cover in NL kon kopen. Ik heb vervolgens een US Touch Cover op Ebay gekocht.

Als dat klopt, dan zal de Surface op zijn vroegst eind januari in NL te koop zijn. Als NL al bij die landen zit.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

The listing for Surface with Windows RT shows that mainstream support will continue until at least April 11, 2017.
Microsoft News | Microsoft plans on supporting the Surface RT till 2017

Paul0106's Avatar   Paul0106  zegt:

Is er al wat meer bekend over wanneer de Surface al dat niet naar Nederland komt? Ik wil een tablet aanschaffen, maar weet niet of het wijsheid is om op de Surface te wachten. Ligt er aan hoe lang het nog gaat duren.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ik heb even geinformeerd bij yourtablet.nl. Het gaat hier om de Engelse versie. Dus UK keyboard en UK lader. De lader kun je eenvoudig oplossen door zelf een kabel erin te steken. Keyboard komt bijna overeen met de US versie. Mooie is wel dat ze daar hetzelfde kosten als in de Microsoft Store, maar dat je wel een NL BTW bon krijgt. Mooi de BTW terugvorderen dus.

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
Mooi de BTW terugvorderen dus.
Als particulier heb je daar weinig aan...
Maar het is mijn inziens wel prettiger mbt garantie e.d. als je hem bij een NL shop gekocht hebt.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ja, want zij zijn dan verantwoordelijk voor de garantieafhandeling. Win-win situatie dus.

Rolf92's Avatar   Rolf92  zegt:

Goedkope 64Gb Surface met touchcover op eBay.
Microsoft Surface (RT) 64GB, Wi-Fi, 10.6in - Black (with Black Touch Cover) | eBay
Is dit te vertrouwen?

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Geen idee, is wel erg goedkoop. Ik zou het niet gokken.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat het meestal ook !

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Is ook inmiddels niet meer te verkrijgen, er waren er maar drie beschikbaar, maar was wel een beetje te mooi om waar te zijn.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lerou Bekijk Berichten
Kent iemand die website? Is mij helemaal nieuw....

Mogelijk een oplossing voor mijn dilemma.
Toevallig net een reclame op veronica van deze website!

Micha's Avatar   Micha  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rolf92 Bekijk Berichten
Goedkope 64Gb Surface met touchcover op eBay.
Microsoft Surface (RT) 64GB, Wi-Fi, 10.6in - Black (with Black Touch Cover) | eBay
Is dit te vertrouwen?
Mocht je nog zo'n deal vinden, dan moet je vooral letten op de verkoper reputatie.
de link die jij gaf zou ik zeker als betrouwbaar inschatten, met meer dan 4000 beoordelingen en een gemiddelde van 99,9%.
Trouwens mijn ervaring met ebay/paypal is dat de koper vaak aan het langste eind trekt betreft geld terruggaaf als je je het product niet ontvangt zoals omschreven.
Sluit niet uit dat je natuurlijk wel met gezond verstand moet handelen, en niet als een kip zonder kop aankopen doet.

Michel Taheij's Avatar   Michel Taheij  zegt:

Ik heb er woensdag eentje besteld in de Duitse windows store, voor € 479,-. Géén verzendkosten.
Vandaag (2 dagen later!) werd deze door een bruin wagentje van een bekende vervoerder bezorgd. Afzender was een logistiek bedrijf in Nederland.
Vooralsnog heb ik er geen touchcover bij, die koop ik wel wanneer deze in de 'normale' layout in NL verkrijgbaar is.

Niekess's Avatar   Niekess  zegt:

Wat is nu de beste manier om een Surface tablet te kopen? Ik weet dat er verschillende opties zijn om het te doen maar welke daarvan de goedkoopste/beste optie blijft voor mij de vraag.

Dus wat is de goedkoopste (hoeft niet de snelste) manier om een Surface te bestellen zonder dat ik ervoor naar Duitsland moet gaan? (Gaat voor mij wel om de Surface Pro later in Januari maar ga ervanuit dat die nog niet gelijk in Nederland uit is..)

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Of je neemt die van Jazzamataz over: http://www.wp7.nl/forum/f33/wp7-nl-m...etsenbord.html

Niekess's Avatar   Niekess  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Niekess Bekijk Berichten
Wat is nu de beste manier om een Surface tablet te kopen? Ik weet dat er verschillende opties zijn om het te doen maar welke daarvan de goedkoopste/beste optie blijft voor mij de vraag.

Dus wat is de goedkoopste (hoeft niet de snelste) manier om een Surface te bestellen zonder dat ik ervoor naar Duitsland moet gaan? (Gaat voor mij wel om de Surface Pro later in Januari maar ga ervanuit dat die nog niet gelijk in Nederland uit is..)
Verander dit verhaal maar voor de RT versie. Iemand suggesties?

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Ik ben nog steeds heel erg tevreden met mijn Surface, maar er is een klein dingetje wat ik wel jammer vindt. Ik ben altijd heel zuinig op mijn apparaten en na bijna een jaar ziet mijn Titan er nog als nieuw uit. Nu staat op de Surface het mooie nieuwe logo van Microsoft op de kickstand, maar die is nu al aan het slijten!! Dit was overigens na een week al. Het lukt me niet om vanaf de Surface een foto te uploaden dus dat zal ik vanavond proberen, maar hebben meer mensen hier last van?

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Omdat ik de post niet meer kan aanpassen, maar beloofd had om de foto te plaatsen vind je hem hieronder..

Bijlage 404

William Geluk's Avatar   William Geluk  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jesse.saris Bekijk Berichten
Nu staat op de Surface het mooie nieuwe logo van Microsoft op de kickstand, maar die is nu al aan het slijten!! Dit was overigens na een week al. Het lukt me niet om vanaf de Surface een foto te uploaden dus dat zal ik vanavond proberen, maar hebben meer mensen hier last van?
Yep. Wij hebben op de zaak twee Surfaces. Die worden op eenzelfde manier gebruikt. Bij de ene is het logo bijna weg en bij de andere zit het er nog keurig op. Heb gelezen dat dit een probleem is van de eerste serie.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door William Geluk Bekijk Berichten
Yep. Wij hebben op de zaak twee Surfaces. Die worden op eenzelfde manier gebruikt. Bij de ene is het logo bijna weg en bij de andere zit het er nog keurig op. Heb gelezen dat dit een probleem is van de eerste serie.
dankjewel voor je reactie. Ik had gister een chat met iemand van Microsoft uk en hij was zeer behulpzaam en ook op de hoogte van het probleem. Hij deed dan ook helemaal niet moeilijk over evt. vervanging. Ik had zoiets, als het bij de volgende weer zo is na een paar dagen, heeft het weinig zin om de kickstand te vervangen, maar nu ga ik het wel doen.

Dvdwoude's Avatar   Dvdwoude  zegt:

Ik heb een Microsoft Surface Type Cover over...QWERTY uit America
Zie Marktplaats

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Wat had je voor prijs in gedachten ?
Sent from my Windows Phone 8 using Board Express

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Heeft er iemand recent nog een surface gekocht in de UK? Ik probeer het via de shop, compleet met engels billing adress (van een collega) maar ergens gaat het fout.....

Heb ik eindelijk de knoop doorgehakt loop ik meteen vast

Yourtablet krijgt ze pas weer half januari, weet iemand een ander alternatief?

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Microsft Store in Frankrijk. Kan je ook gewoon het Reading adres als billing adres gebruiken.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Maar dan heb ik een verkeerd keyboard....
Sent from my Radar C110e using Board Express

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Zonder keyboard bestellen. Die kan je wel los scoren

lerou's Avatar   lerou  zegt:

OK. Maak me alleen zorgen over mijn Frans. Als er iets niet goed gaat heb ik een probleem.... In UK niet . Bedankt voor de tip. Maandag eerst UK bellen waarom mijn bestelling er niet doorkomt en anders vive la France......
Sent from my Radar C110e using Board Express

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lerou Bekijk Berichten
Maandag eerst UK bellen waarom mijn bestelling er niet doorkomt en anders vive la France......
Wat heb je als billing address opgegeven ?

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Ik heb een UK adres van een collega opgegeven als billing adres. Het is dus een bestaand adres (eigenlijk in Wales maar dat is ook UK :-D ).
Sent from my Radar C110e using Board Express

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Dan zou het allemaal goed moeten komen. Hoe lang wacht je al ?

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Ik kwam er niet eens doorheen. De bestelling werd afgebroken nadat ik alles had ingevuld met de opmerking dat ik CS moet contacteren.... Alles, creditcard, shipping en billing werd geacepteerd leek het, maar helaas....
Sent from my Radar C110e using Board Express

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Heb ik ook gehad in de UK store. Kwam er met geen mogelijkheid doorheen.
Sent from my Titan 7.8 using Board Express

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Heb je nog kunnen achterhalen waarom niet?
Sent from my HTC Radar using Board Express

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Nee, niet kunnen achterhalen. Ben naar de FR store gegaan.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Heb vandaag de surface in het echt gezien, ziet er mooi uit! Alleen het opstarten van enkele apps duurde wat lang.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Top! En niet gekocht? Waar lagen ze dan in het wild?
Sent from my HTC Radar using Board Express

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Ik was gisteren en vandaag in de UK, heb ze daar gezien. O2.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Net een gezellige 40 minuten doorgebracht met de klantenservice UK van Microsoft betreffende mijn bestelling. Uiteindelijk via de Back office support in Dublin kwam het verlossende woord eruit waarom het niet werkt..... Ik heb een Creditcard die in Nederland geregistreerd staat en die wordt geblokt. Ook een order "on behalve" gaat dus niet.... Of de lucky bastards die hem via de UK hebben besteld hebben een UK crditcard of ze hebben de procedure aangepast. Zit dus niets anders op dan te wachten op Yourtablet.

(nee, met deze ervaring ga ik het niet in Frankrijk proberen, ik zie mezelf niet 40 minuten kletsen met de franse CS....)

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Uitdagingen moet je niet uit de weg gaan

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lerou Bekijk Berichten
Net een gezellige 40 minuten doorgebracht met de klantenservice UK van Microsoft betreffende mijn bestelling. Uiteindelijk via de Back office support in Dublin kwam het verlossende woord eruit waarom het niet werkt..... Ik heb een Creditcard die in Nederland geregistreerd staat en die wordt geblokt. Ook een order "on behalve" gaat dus niet.... Of de lucky bastards die hem via de UK hebben besteld hebben een UK crditcard of ze hebben de procedure aangepast. Zit dus niets anders op dan te wachten op Yourtablet.

(nee, met deze ervaring ga ik het niet in Frankrijk proberen, ik zie mezelf niet 40 minuten kletsen met de franse CS....)
Lerou, zoals al eerder gezegd, dit probleem had ik ook in de UK store en niet in de FR store.

richey's Avatar   richey  zegt:

Wat mij trouwens zojuist opviel (er kwamen er weer twee binnen zeilen):

De pakbon is in het Nederlands, en jawel: ze worden verstuurd vanaf een Nederlands adres. Kortom: in Nederland niet te bestellen/te koop, maar ze liggen gewoon in een Warehouse in Oostrum...

Gr Richey

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door richey Bekijk Berichten
Wat mij trouwens zojuist opviel (er kwamen er weer twee binnen zeilen):

De pakbon is in het Nederlands, en jawel: ze worden verstuurd vanaf een Nederlands adres. Kortom: in Nederland niet te bestellen/te koop, maar ze liggen gewoon in een Warehouse in Oostrum...

Gr Richey

Ja, bij Ceva Logistics dacht ik.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door richey Bekijk Berichten
Wat mij trouwens zojuist opviel (er kwamen er weer twee binnen zeilen):

De pakbon is in het Nederlands, en jawel: ze worden verstuurd vanaf een Nederlands adres. Kortom: in Nederland niet te bestellen/te koop, maar ze liggen gewoon in een Warehouse in Oostrum...

Gr Richey
En waar heb jij ze besteld?

John
Sent from my HTC Radar using Board Express

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Net een surface 64 GB besteld bij yourtablet. Nu vol spanning afwachten wanneer die komt....
Sent from my HTC Radar using Board Express

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Vraagje over een surface RT: Heb je daar de mogelijkheid om meerdere accounts aan te maken, of is het net als bij de iPad één "login" waar iedere gebruiker het mee moet doen?
Ik heb nu een netbook met touchscreen en daar heb ik voor mijn vrouw en dochters ook een login. Kan dat bij de RT ook?

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Jazeker, iedereen kan zijn eigen account hebben !

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
Jazeker, iedereen kan zijn eigen account hebben !
Ah, mooi. Als ik de klap van de uitgave voor de 920 te boven ben, toch eens serieus gaan bekijken als vervanger van mijn notebook. Als ik zie hoe vaak ik snel even de iPad pak tov de Notebook.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

He Mark, da's mooi nieuws want de zoon zit ook al te azen om mijn surface te gaan gebruiken!
Sent from my HTC Radar using Board Express

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Even een update over eventuele vervanging van de kickstand/surface: Die gaat er (nog) niet komen. Ik heb verschillende mensen aan de telefoon gehad, maar ze kunnen allemaal op dit moment niks doen.

Eerst heb ik de Nederlandse klantenservice gebeld. Deze verwees me naar de UK.

De UK gebeld, waarbij je bij de Surface department komt maar die kunnen niks doen omdat ik me niet in een regio bevindt waar de Surface wordt ondersteund.

Deze verbond me door met de Store voor een eventuele refund, maar ik wil er niet vanaf dus werd ik weer terug verwezen naar de Surface department.

Daar nog een tijdje met een vriendelijke meneer aan de telefoon gehangen en de conclusie is.. wachten. Hij had het erover dat de plannen van Microsoft zijn om voor eind januari de markten uit te breiden met 15 andere markten waaronder Nederland. Dan zal er een Nederlandse support voor de Surface komen en zal ik contact met hen op moeten nemen.

Btw, standaard procedure is gelijk al gehele vervanging van het apparaat.

To be continued...
Sent from my Windows 8 device using Board Express

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jesse.saris Bekijk Berichten
Hij had het erover dat de plannen van Microsoft zijn om voor eind januari de markten uit te breiden met 15 andere markten waaronder Nederland.
Dat is me een tijdje geleden ook verteld door UK support toen ik een US ipv UK touchcover wilde.

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Ik heb hem, zit nu lekker te typen. Op een Surface. 64 Gb. van Yourtablet......
Topapparaat.

Helemaal Happy.......

John

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Er is een tijdje over heen gegaan en sinds een aantal dagen is de Surface afdeling voor Nederland actief. Ik heb vandaag een belletje gepleegd en kreeg een vriendelijke man aan de lijn. Ik vertelde hem over het logo en dat ik hem in de UK heb gekocht en hij ging het even navragen. Toen hij terug was vertelde hij mij dat het geen probleem was om de Surface om te wisselen. Hij stuurde een code ter verificatie naar mijn emailadres en daarna werd alles netjes afgehandeld.

Zojuist het ticket voor een afspraak met UPS binnen gekregen. Zo even bellen voor een afspraak om hem op te halen en bij goedkeuring van Microsoft wordt een nieuwe Surface opgestuurd. Accessoires (Cover/lader) hoeft niet meegestuurd te worden. Ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met de service!

Ik houd jullie up to date over het verdere verloop.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Ik heb ook even met de surface mogen spelen. Wat is mij opgevallen.

1. Zeer degelijk, gewicht viel mee
2. Zeer soepel OS
3. De scherpte van het scherm haalt het niet bij de Ipad met retina scherm.
4. Moest wennen aan het beeldscherm formaat.

Franckey's Avatar   Franckey  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door aevries Bekijk Berichten
...
4. Moest wennen aan het beeldscherm formaat.
Hoezo? Te klein of te groot? Het is toch standaard zoals alle tablets? Of is het de resolutie in combinatie met het scherm formaat?

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Het lijkt zo gestretched. Langwerperig en deed mij denken aan een 4inch tekefoon. Ooit genaakt bij LG of Samsung. De verhoudingen lijken niet te kloppen. Dit komt natuurlijk omdat het een bijna 11inch scherm bedraagt.

Ik denk dat dit onder de categorie nieuwe bril valt. Als je een nieuwe bril koopt moet dat ook eerst even wennen. Het zal zeker snel wennen. Wat mij echt tegenhoudd is de scherpte van het scherm.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Update 2: Gister is de Surface netjes opgehaald door UPS. Je kunt zelf kiezen voor een tijdsperiode wanneer ze hem op komen halen. De chauffeur heeft de brief ondertekend en nam hem mee.

Via de app Package Tracker alle stappen die hij maakte live kunnen volgen, echt een super app! Ik maak er eigenlijk nooit gebruik van, behalve gister, anders had ik hem zeker aangeschaft. Hij heeft recent een update gehad voor ondersteuning van de nieuwe tiles en bij elke stap krijg je een push notification.

Zojuist weer een update gekregen en hij is aangekomen bij het Repair Center. Ik houd jullie op de hoogte wanneer de nieuwe binnen is.
Sent from my Windows Phone 8X by HTC using Board Express

lerou's Avatar   lerou  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door aevries Bekijk Berichten
Het lijkt zo gestretched. Langwerperig en deed mij denken aan een 4inch tekefoon. Ooit genaakt bij LG of Samsung. De verhoudingen lijken niet te kloppen. Dit komt natuurlijk omdat het een bijna 11inch scherm bedraagt.

Ik denk dat dit onder de categorie nieuwe bril valt. Als je een nieuwe bril koopt moet dat ook eerst even wennen. Het zal zeker snel wennen. Wat mij echt tegenhoudd is de scherpte van het scherm.

De scherpte is in mijn ogen meer dan voldoende. misschien geen Retina, maar ik heb in de twee maanden dat ik hen heb geen enkele keer het gevoel gehad dat ik naar een onscherp scherm zit te kijken...

Bennieeee's Avatar   Bennieeee  zegt:

Vandaag alle tablets in de aanbieding bij dr Mediamarkt. Dat betekend maar liefst een korting van wel 7€ op de Surface 32 GB met cover.

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Wel geteld 7 eurootjes op een bedrag van €579,00 ... Je opmerking was toch zeker cynisch bedoeld hoop ik?
(Is toch zeker een korting van 1,2% )

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

hebben is hebben hè....

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door RonH Bekijk Berichten
Wel geteld 7 eurootjes op een bedrag van €579,00 ... Je opmerking was toch zeker cynisch bedoeld hoop ik?
(Is toch zeker een korting van 1,2% )
Wie het kleine niet eert........

Bennieeee's Avatar   Bennieeee  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door RonH Bekijk Berichten
Wel geteld 7 eurootjes op een bedrag van €579,00 ... Je opmerking was toch zeker cynisch bedoeld hoop ik?
(Is toch zeker een korting van 1,2% )
Ja was heel cynisch.

_Rene_'s Avatar   _Rene_  zegt:

De cyaan touchcover kun je nu trouwens ook bestellen via de Microsoft store.

jesse.saris's Avatar   jesse.saris  zegt:

Laatste update: ik heb vandaag mijn Surface weer binnen gekregen eigenlijk gister al, maar toen was ik niet thuis dus had ik de koerier gemist. Ziet er weer helemaal top uit zo met een mooi logo! Moet wel zeggen dat het echt een top service is! Maandag middag opgehaad en woensdag middag had ik hem al kunnen hebben.

n_n's Avatar   n_n  zegt:

even een schopje..

je krijgt nu bij MS een touch/type cover gratis bij je Surface RT 32/64 GB tablet..

edit:

das toevallig.. bijna gelijktijdig een nieuw voorpagina bericht

(246) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!