Windows Phone 7 development: goede gratis boeken

We zijn al weer twee afleveringen op weg met Windows Phone 7 development, waarin we zijn begonnen met de developer tools downloaden en installeren en vervolgens met het maken van onze eerste ‘Helle World’ app als oefening in Visual Studio. Deze serie schrijven we met verschillende mensen en met verschillende ervaringsniveaus, en daarom is het goed in deze post even pas op de plaats te maken om te kijken waar we heen gaan.
Allereerst bedankt voor de feedback op eerdere artikelen waaruit blijkt dat het beginnersniveau zeker ook gewaardeerd wordt, maar we willen eigenlijk dat pad gaan verlaten en ons meer gaan richten hier op zaken die ook echt specifiek zijn voor het Windows Phone 7 platform. Kortom; vanaf nu willen we er vanuit gaan dat er een redelijke algemene programmeer ervaring aanwezig is op gebied van Silverlight en .NET.

‘CSharp Yellow Book’ van Rob Miles

rob miles yellow book1 213x300 Windows Phone 7 development: goede gratis boekenHeb je dat soort ervaring met C# echter nog niet, dan kun je die kennis hellemaal gratis en voor niks een bijspijkeren met het gratis te downloaden ebook van Rob Miles, getiteld: “CSharp Yellow Book”. In dit boekje begin je helemaal bij het begin van C# waarin de syntax van de developer taal wordt besproken, wordt uitgelegd uit watvoor componenten een applicatie allemaal bestaat. Wat zijn classes, event handlers, methods, statements, etc. Alles komt aan bod en zo wordt je stukje voor stukje geintroduceerd in de wereld van C#.
Je kunt dit boekje dowloaden via deze link, of kijk anders even op de site van Rob Miles waar verschillende versies staan om te downloaden (de recentste heb ik gelinkt). Je vind daar uiteraard ook het volgende boekje wat ik nu ga voorstellen:

‘Windows Phone Blue Book’ van Rob Miles

rob miles blue book1 211x300 Windows Phone 7 development: goede gratis boekenDit volgende boekje van Rob Miles is natuurlijk een stuk interessanter voor ons, want hierin worden natuurlijk de meer specifieke zaken voor Windows Phone behandeld. Allereerst hebben we hier natuurlijk te maken met de compact versie van het .NET Framework, en dat heeft wel wat beperkingen tot gevolg als je gewend bent met Windows forms te werken. Het Windows Phone platform heeft echter natuurlijk ook weer een paar specifieke pluspunten en handigheden die handig zijn om te weten. Choosers en Launchers zijn bijvoorbeeld wat van die dingen die hier in behandeld worden, maar ook hoe je werkt met het Isolated Storage, met zaken als Tombstoning, etc. Naast de Silverlight zaken, wordt er ook ingegaan op XNA; de programmeer taal voor de XBox in feite.
Dit boekje is te vinden op diezelfde site van Rob Miles, of klik anders op deze rechtstreeks download link. Naast het gratis ebook zijn er trouwens ook een aantal oefen projects in source code te downloaden, en die kun je vinden op deze link.

 

‘Programming Windows Phone 7′ van Charles Petzold

petzold programming windowsphone 246x300 Windows Phone 7 development: goede gratis boekenEen heel stuk uitgebreider nog dan het blauwe boekje is het boek ‘Programming Windows Phone 7′ van Charles Petzold, en dat wordt je insamenwerking met Microsft ook gratis als te downloaden ebook aangeboden.
Silverlight is natuurlijk niet het enige waar je mee werkt op Windows Phone, maar bijvoorbeeld ook met XNA (de ‘taal’ van de XBox zeg maar) waar je vooral de games mee maakt. Dit boek bestaat uit drie secties eigenlijk: eerst krijg je een aantal basic mogelijkheden besproken waarin geprogrammeerd wordt met C# gebruik makend van zowel het Silverlight als het XNA 2D framework.
Vervolgens wordt er helemaal diep in de Silverlight gedoken in het tweede deel, en in het derde deel ga je uitlsuitend met XNA 2D aan de slag. Ook bij dit boek zijn weer heel wat sampel projects te downloaden, en bij Petzold zijn die in zowel C# als Visual Basic te downloaden. Het boek zelf kun je downloaden via deze link, of kijk anders nog even op de blog van MSDN waar nog veel meer informatie over dit boek te vinden is.

Zo….hier heb je voorlopig wel wat te lezen aan, en als je al wel op weg bent met developen voor Windows Phone, dan heb je hier nu een paar goede naslagwerken om eventuele problemen waar je tegenaanloopt terug te zoeken. Als ik trouwens nog een goede tip mag geven voor mensen die een hekel aan het lezen van PDF bestanden hebben: je hebt van die kopieer-winkels waar je het hele boek voor een appel en een ei uit kan laten printen op A5 formaat (of welk formaat je maar wil), en vervolgens laten inbinden. Kost erg weinig en het boek had je toch al voor niks. Een aanrader om te doen!

Vanaf onze eerstvolgende developer post gaan we dus naar de meer specifieke problemen en oplossingen kijken waar je op een Windows Phone mee werkt, so stay tuned! icon smile Windows Phone 7 development: goede gratis boeken


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

Paul's Avatar   Paul  zegt:

Hier zitten een paar hele goede links bij! Gewelidige bron van informatie voor de beginnende Windows Phone developer! Top overzicht marco!

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Paul Bekijk Berichten
Hier zitten een paar hele goede links bij! Gewelidige bron van informatie voor de beginnende Windows Phone developer! Top overzicht marco!
Ik zou eigenlijk mijn repository met weblinks er ook bij moeten blaffen....dan wordt de post vier keer zo lang
Ik heb daar ook veel spul bijzitten over development, over allerlei handigheidjes en weetjes. Maar die komen nog wel aan bod komende tijd

Paul's Avatar   Paul  zegt:

Dat kan ik me zeker voorstellen ja! Deze post is naar mijn mening in ieder geval EPIC voor de beginnende Windows Phone developer die op zoek zijn naar resources die (ietwat) onbekender zijn dan de MSDN-site

Paul's Avatar   Paul  zegt:

Nog een ander (niet gratis) boek over Windows Phone Silverlight development is hier te vinden:
Ebook: WP7 for Silverlight Developers
Kost volgens mij $5, maar is geschreven door de ontwikkelaar van de SurfCube Browser.. Erg handig om te lezen hoe zo iemand Software development op Windows Phone 7 ziet.

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Paul Bekijk Berichten
Nog een ander (niet gratis) boek over Windows Phone Silverlight development is hier te vinden:
Ebook: WP7 for Silverlight Developers
Kost volgens mij $5, maar is geschreven door de ontwikkelaar van de SurfCube Browser.. Erg handig om te lezen hoe zo iemand Software development op Windows Phone 7 ziet.
Heb ik ook gezien ja, maar omdat die betaald is meende ik die er niet bij te zetten... Als je toch gaat kopen zijn er nog honderden andere boeken die je zo bij Bol.com kan oppikken. Ook aan te raden dus voor mensen die graag echte boeken vast hebben!

Remo's Avatar   Remo  zegt:

Aantal boeken kende ik nog niet, hoewel ik Rob Miles wel persoonlijk heb mogen ontmoeten bij DevDays 2010. Zeer kundig en echt briljante sessies van hem toen.

Tom Verhoeff's Avatar   Tom Verhoeff  zegt:

Zijn inderdaad topboeken. Rob Miles is een hele leuke gast die ook met een beetje humor schrijft. Gelukkig mn Kindle vandaag binnengekomen dus ik ga eens kijken of die boeken daarop een beetje te lezen zijn

Remo's Avatar   Remo  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tom Verhoeff Bekijk Berichten
Rob Miles is een hele leuke gast die ook met een beetje humor schrijft.
Helemaal mee eens Tom ! Gezonde dosis humor naast een brok kennis en ervaring. Jammer dat StarLight nog niet in de Marketplace staat !

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tom Verhoeff Bekijk Berichten
Gelukkig mn Kindle vandaag binnengekomen dus ik ga eens kijken of die boeken daarop een beetje te lezen zijn
Welke versie heb je exact ? En laat even offtopic weten hoe de Kindle bevalt ? Anders ga je lekker aan de slag met de Kindle app voor WP7.

luttyfrutty's Avatar   luttyfrutty  zegt:

Rob Miles brengt ook vaak humor mee in zijn presentaties. Ik kan er echt van genieten. Zijn presentatie zijn vaak interessant en bevatten veel informatie, maar doordat hij af en toe een grapje maakt is het allemaal beter te verdragen en op te slaan.
Ik ben benieuwd of zijn boeken ook zo makkelijk weg lezen.

(9) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!