Vergelijk in grootte van verschillende WP8 phones

Nu zo’n beetje alle Windows Phone 8 toestellen wel bekend zijn, is iedereen natuurlijk druk aan het wikken en wegen welke het moet gaan worden dit najaar. De specs en features zullen zeker een doorslaggevende rol spelen, maar ik weet zeker dat heel veel mensen ook heel zwaar in de afweging meenemen hoe groot en zwaar het toestel mag zijn. Daar zit wel wat verschil in en dat zetten we eens even mooi naast elkaar.

En om dat vooral eens even goed te visualiseren heb ik ze allemaal eens naast elkaar gephotoshopt in een plaatje en daarbij zo goed mogelijk het werkelijke formaat aangehouden. Ik heb (mede wegens ruimtegebrek) de Lumia 820 weggelaten omdat die zowel qua gewicht als qua afmetingen vrijwel identiek is aan de Lumia 900, welke ik er samen met de Lumia 800 als bekendste referentietoestellen bij heb gezet.
Ze staan hier dus zo nauwkeurig mogelijk in hun werkelijke verhoudingen afgebeeld zowel qua voorkant als qua dikte. Uit het plaatje kan je meteen al halen dat de Lumia 800 eigenlijk stiekum best een dikke telefoon was als je kijkt naar de rest, en zeker als je die vergelijkt met de hyperdunne nieuwe Samsung Ativ-S.

comparisonshot wp8 devices 4 Vergelijk in grootte van verschillende WP8 phones

Op papier leek de Lumia 920 tot nu toe de grootste mastodont onder deze “bigger is better” trend onder de smartphones, en inderdaad is hij ook wel de breedste. Maar de Lumia 920 is ook de enige met de hoogst mogelijke resolutie van 768x1280 wat het ook wel logisch maakt dat ie iets breder is. Hij meet 70,8 mm breed en de eerstvolgende die daarop volgt is de Samsung Ativ-S die slechts 0,3 mm smaller is met zijn 70,5 mm, maar de Ativ-S is wel een stuk hoger.

Toestel dikte / breedte / hoogte (in mm) / scherm / gewicht
Samsung Ativ-S 8,7 / 70,5 / 137,2 / 4,8 inch 720×1280 / 135 gr
Nokia Lumia 920 10,7 / 70,8 / 130,3 / 4,5 inch 768×1280 / 185 gr
Nokia Lumia 820 9,9 / 68,5 / 123,8 / 4,3 inch 480×800 / 160 gr
Nokia Lumia 900 11,5 / 68,5 / 127,8 / 4,3 inch 480×800 / 160 gr
Nokia Lumia 800 12,1 / 61,2 / 116,5 / 3,7 inch 480×800 / 142 gr
WP8X by HTC 10,1 / 66,2 / 132,3 / 4,3 inch 720×1280 / 130 gr
WP8S by HTC 10,3 / 63,0 / 120,5 / 4,0 inch 480×800 / 113 gr

 

Het gewicht is van de Nokia Lumia 920 eigenlijk wel het belangrijkste nadeel, want een groter gewicht zorgt voor een grotere impact bij laten vallen. Het is te hopen dat het Gorilla2 glas en de unibody dat kunnen hebben (en natuurlijk de gevoelige cameramodule met OIS). De breedte is wel zodanig dat je geen kleine handen moet hebben in elk geval.
Samsung en HTC zijn daarmee allebei toch ruim 50 gram lichter en zelfs lichter dan de stukken kleinere Lumia 800 en dat is toch ook wel heel erg prettig.

Welke telefoon zou jij kiezen op basis van deze vergelijking?


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

HansZ's Avatar   HansZ  zegt:

Gewicht speelt bij mij nooit mee in het maken van een keuze (je kunt er ook een probleem van maken!) want anders zou ik ook nooit de Lumia 900 van 160 gram hebben genomen. Die 185 gram is wat mij betreft geen enkel probleem, je hebt in ieder geval wat in je handen. Laten vallen..... gewoon niet doen!!! Ook lichtere toestellen kunnen daarvan stuk gaan. Ik heb de Lumia 800 wel eens op een stenen vloer laten vallen en zonder te kijken wist ik wel zeker dat hij stuk zou zijn, gezien de klap en de ondergrond. Nee dus, geen krasje op het scherm, alleen een nauwelijks zichtbare beschadiging aan de zijkant. Die Samsung vind ik er overgens enorm saai uit zien naast de rest. De Lumia 920 was en blijft het voor mij en daarnaast heeft een eerdere Poll op Internet al uitgwezen dat zo´n 85% ook voor dit toestel zou kiezen.

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Zoals ik al in een ander draadje schreef: Mijn 7Pro is qua gewicht gelijk aan de 920 dus dat is voor mij geen probleem. Wel ben ik bang voor de grootte, maar ja, daar krijg je wel wat voor terug! We zullen zien, ik kan er pas een oordeel over geven als ik hem even gebruikt heb, nietwaar?

En het laten vallen: Mijn 7Pro met hetzelfde gewicht heeft ook al een paar keer de gravitatie test succesvol doorstaan, en daar zit nog wel een slidermechanisme in!!

Maurits de Ruiter's Avatar   Maurits de Ruiter  zegt:

De Samsung vind ik er op zich wel nice uitzien, sterker nog de metaalachtige look maakt me zeker nieuwsgierig. Het jammere is dat het gewoon plastic is, en dus niet mijn toekomstige toestel. Ik ben het met HansZ eens over het gewicht, je weet dat je iig wat in je handen hebt. Bovendien is het een Nokia, en dus heel degelijk.

Voor mij wordt het dus de nieuwe Lumia 920. Alleen nog welke kleur, ik zou graag een matte kleur willen, het allerliefst een cyaan. Die zijn er nut dus wordt het waarschijnlijk een rode.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Ja dat gewicht gaat veel uitmaken als je 'm laat vallen. NOT.
Een groter gewicht is juist fijner dat je 'm minder zal laten vallen; Ik weet zeker dat gewicht voor iedereen een non issue zal blijken. Minder dan 130gr blijkt in de praktijk juist niet fijn; net alsof zwarte kracht opgeheven wordt en je nauwelijks voelt dat je een telefoon in je handen hebt. Bij groter/breder wordende telefoons wordt het gewicht ook nog gedragen door een groter deel van je hand.
Dikte is wat mij betreft ook een non issue geworden. Net als gewicht, let je daar binnen een korte tijd niet meer op. Ervaring: Lumia 800/900/Desire HD/DesireZ/iphone4/Omnia7/Galaxy S's.
Dus blijven wat mij betreft over als criteria voor de aanschaf van een nieuwe smartphone:
De lenhte en breedte maten.

Ps Als ik kijk naar de L820 en L900, heeft Nokia de buitenmaten mooi kleiner kunnen maken bij een gelijk groot 4.3"scherm.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Meer specifiek:
Wat buitenmaten betreft de L820. de L920 pakt echter zoveel goodies dat het hoogstwaarschijnlijk de L920 wordt. Kleur voor beiden: zwart, vanwege ook zakelijk gebruik.
(De L820 pakt dan weer de back cover goodie: meer opvallende kleur in het weekend en zwart op werkdagen)

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Er staat trouwens 2 fouten in wat betreft de Lumia 800:
Maat: 116.5 hoog.
Kijkende naar het plaatje en vergelijkende met de 8S, dan klopt het plaatje ook niet.

cammaro's Avatar   cammaro  zegt:

Voor mij de gele 920, lekker Nokia promoten ;-) ook zakelijk.

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Voor mij de rode, ik heb al een idee om hem te pimpen

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sake Bekijk Berichten
Er staat trouwens 2 fouten in wat betreft de Lumia 800:
Maat: 116.5 hoog.
Kijkende naar het plaatje en vergelijkende met de 8S, dan klopt het plaatje ook niet.
Thnx...ga het aanpassen.
Plaatje moet wel kloppen... Vergeet niet dat de 8S een 4 inch scherm heeft hè...

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Marco: mooi gedaan. TOP!!!

Wat mij opvalt is dat HTC een mooie klok heeft op de homescreen en de rest niet. Ik dat het geen toeval is. ik denk dat de L920 de hit gaat worden

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

Lastig! Zit in dubio. Ik heb zoveel de iPhone 4 als de Lumia 800. De iPhone 5 al uitgebreid in m'n handen gehad. Ontzettend mooi, stevig, elegant en sexy toestel. Had ik niet verwacht, qua design de hoogste standaard van industrial engineering met het glas en unibody van metaal met echt perfecte afwerking. Maar, weinig innovatief en iOS vind ik te saai geworden.
De 920 heeft qua innovaties m'n voorkeur, maar wat een bakbeest zeg! De X8 vind ik mooier en minder lomp dan de 920.
Filmpje gevonden die de 2 'vergelijkt'

http://mynokiablog.com/2012/09/25/video-innovative-nokia-lumia-920-vs-new-iphone-5-body-comparison-wp8-demo-on-october-25/

Mijn perfecte match: iPhone 5 met WP8

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Marco Bekijk Berichten
Plaatje moet wel kloppen...
Dus zou de 8S op het plaatje hoger moeten zijn als de L800 en nu lijkt de 8S kleiner als een L800

HansZ's Avatar   HansZ  zegt:

Beetje onzinnig om toestellen qua formaat met elkaar te vergelijken als de schermformaten flink verschillen. Logisch dat de L 920 er dan als groot en grof uitspringt.

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door HansZ Bekijk Berichten
Beetje onzinnig om toestellen qua formaat met elkaar te vergelijken als de schermformaten flink verschillen. Logisch dat de L 920 er dan als groot en grof uitspringt.
Heb je gelijk in, maar dan mis je ook wel een beetje mijn punt van de post waarmee ik gewoon een algemeen vergelijk wilde maken met een kleine en een grote Windows Phone 7.5 zodat je een beetje kan inschatten of je dat grote ook wil of niet

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@HansZ

Wat moeten ze dan doen volgens jou? De schermformaten gelijktrekken en kijken hoe de toestellen er dan relatief gezien uitkomen? En wat heb je daar dan aan, aan toestellen die uit verhouding zijn en niet bestaan?
Misschien voor jou onzinnig, maar er zijn mensen die niet met een groot, dik, dun, klein, smal, breed, zwaar, licht toestel willen rondlopen. En die letten echt wel op het schermformaat en snappen dat een groter scherm in de regel een groter toestel betekend. Voor die mensen is het dus wél zinnig!

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door HansZ Bekijk Berichten
Beetje onzinnig om toestellen qua formaat met elkaar te vergelijken als de schermformaten flink verschillen. Logisch dat de L 920 er dan als groot en grof uitspringt.
Het is wel goed, want zo zie je dat een Lumia 820 relatieve kleine buitenmaten heeft voor toestel met een 4.3" scherm. En dat de 8x met ook een 4.3"scherm duidelijk smaller, maar ook weer langer is. Zelfs langer als een Lumia 920.

Wel ben ik het eens dat je in de praktijk moet vergelijken. En helaas kunnen we dat nog niet. Binnenkort op een WP7.nl meeting met alle toestellen centraal in het land of wat zuidelijker? Ik meen me te herinneren dat die er aan staat te komen.

Mijn recente praktijk ervaring: Een Lumia 900 bijvoorbeeld lijkt op papier erg groot vergeleken met een Lumia 800, maar blijkt in de praktijk helemaal niet zo groot. Zo past hij nog makkelijk in de broekzak, ook zittend, en was het erg moeilijk het gewicht tussen een 140gr Lumia 800 en 160gr Lumia 900 te bemerken. Dat deed mijn ogen op voor grotere telefoons. En dan lijkt een Lumia 800 al snel een baby foon. Zo boeit mij grootte helemaal niet meer tot een bepaalde maat. Een 4.3" of groter scherm is wel weer fantastisch mooi vergeleken met een 3.7-4.0" toestel. Minimaal 4.3"voor mij. Duidelijk veel meer screen asset.

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Vind zelf de schermen van de htc'en wat lang gerekt er uit zien, zie liever de verhouding van de nokia's.
En gewicht is toch helemaal niet relevant, waar hebben we het over. Net of je het verschil voelt tussen een toestel van 130 of 150 of 189 gram. Tis geen zak cement die je op de schouder moet nemen.
Sent from my OMNIA7 using Board Express

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@the_ozzynator

Hier ben ik het niet mee eens. Ik heb in de winkel de iPhone 4S en 5 naast elkaar liggen, en iedereen roept direct dat de 5 zoveel lichter is dan de 4S. En dat schilt precies 25 gram!
Moet je nagaan hoeveel verschil bijna 60 gram aanvoelt!
De 4S is 137 gram, en die wordt over het algemeen als een 'zware' telefoon beschouwd. De 185 gram van de 920 moet dan helemaal gigantisch zwaar zijn voor een telefoon. Hij is ook een stuk groter natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat ie gewoon echt feitelijk zwaar is, en dat ga je ook echt wel merken.

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Ik weet niet hoor, maar als je er last van krijgt om iets van 185 gram te tillen, ben je niet helemaal fysiek in orde.
Die mensen in de winkel zien dus een verschil van 25 gram, knap, moeten ze iets mee gaan doen!
Sent from my OMNIA7 using Board Express

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@the_ozzynator

Wie heeft het hier nou weer over 'last krijgen met tillen'? Mogen mensen niet een voorkeur hebben? De 1 vind licht prettig, de ander wat zwaarder. Punt.
Ligt het nou aan al die mensen die wél verschil voelen, of aan jou die het niét voelt?

Hou maar eens een 4S en 5 vast, dan praten we verder. Voel je geen verschil, dan is er wat mis met jou.
Heb je de reviews niet gelezen over de 5. Iedereen is lyrisch over het feit dat de 5 zoveel lichter aanvoelt tov de 4S. En dat is dus 25 gram!

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door infinity85 Bekijk Berichten
@the_ozzynator
Wie heeft het hier nou weer over 'last krijgen met tillen'? Mogen mensen niet een voorkeur hebben?
Je snapt wat ozzy bedoelt toch? Zulke kleine verschillen in gewicht zit tussen de oren en op techsheets.
Ik weet zeker dat ik je voor de gek kan houden met verschillende voorwerpen met zulk klein verschil in gewicht. En nee ze waren niet lyrisch, maar verbaasd. Geen hond die geeft om ~25gr verschil.

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@Sake

Nee. Het zit niet alleen tussen de oren, althans niet bij mij en mijn klanten.
Als ik een telefoon van 185 gram op pak, vind ik dat -voor een telefoon- vrij zwaar en minder fijn. Ik krijg geen last van m'n rug, maar ik vind het gewoon minder fijn. Als ik een telefoon van 120 gram op pak, vind ik het fijner.
Alles wat lichter is vind ik ook minder prettig... voelt het weer wat minder stevig aan ofzo.
En er zijn genoeg honden die er wel op letten.
Waarom roepen m'n klanten anders dat ie zo licht is... omdat ze het verschil niet voelen???

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Ja, dat roepen ze idd omdat ze het niet voelen. Ze roepen dat waarschijnlijk omdat jij dat tegen ze zegt, of omdat het op het kaartje staat naast de telefoon.

Sent from my OMNIA7 using Board Express

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

Jeetje Ozzy, jammer dit! Waarom heb je zoveel moeite toe te geven dat het verschil wél merkbaar is?
Ik vertel ze niets en er staat niets op een kaartje. Daarnaast, in elke review wordt het gewicht van -een telefoon- besproken. Dat is ook allemaal voor niks? Termen als 'de telefoon voelt zwaar, licht, zwaar voor z'n lengte, licht voor z'n breedte etc' ook allemaal verzonnen?

25 gram bijv lijkt niet veel en merkbaar, maar op zulke lage gewichte is het dat dus wel.
En een verschil van 65 gram (120 vs 185) is feitelijk een groot verschil, en voelbaar ook.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

@Marco. Je hebt het tot wppoweruser.com gehaald. Het plaatje is door hen overgenomen incl bron vermelding

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Diegene die zeggen dat het verschil in gewicht niets uitmaakt kan ik niet volgen. Ik ken genoeg mensen die bijvoorbeeld geen 4s meer nemen of willen omdat deze te zwaar aanvoelt. Bij mijn WP toestel heb IK ook op het gewicht gelet. Ik wil niet met een baksteen in mijn broek lopen. Heb al sleutels en portemonnee in mijn broekzak.

Ps. Ik geloof dat WP bijna een religie gaat worden. Alles is goed aan WP

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Ik heb geen moeite met toe te geven, want hoef dat niet.
De menselijke hand en daaraan gekoppeld de hersenen is niet in staat om degelijke gewichten te voelen en dan in de gaten te hebben, al helemaal niet om kleine verschillen te meten.
Maar goed, jij moet wel 33 telefoonverkooptrainingen gehad hebben, dus moet je alles wel beter weten dan ons niet telefonverkopers.
Sent from my OMNIA7 using Board Express

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Ozzynator. Verklaar mij dan eens mijn bovenstaande post. Mensen incl mijzelf kijken er zeker naar en voelen het ook. Hoe? Door de tel in een hand te houden en dan te sms-en

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Ik denk dat jij dat gepost hebt omdat het jouw mening is. Ik kijk altijd of een telefoon fijn in de hand ligt, voel dan echt niet of hij 120 gram of 185 gram is. Dus grootte is van belang, gewicht maakt geen drol uit.
Maar goed, kan ook aan de afmeting van mijn hand liggen.
Sent from my OMNIA7 using Board Express

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Ozzy, het zou zo kunnen zijn, maar ik SMS met de Titan in een hand. Dus heb aardig grote handen.

Ieder zijn mening, maar het valt mij gewoon op dat veel mensen de 4s te zwaar vinden. Hoe gaat het dan met de L920? De tijd zal het leren

HansZ's Avatar   HansZ  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door infinity85 Bekijk Berichten
@HansZ

Wat moeten ze dan doen volgens jou? De schermformaten gelijktrekken en kijken hoe de toestellen er dan relatief gezien uitkomen? En wat heb je daar dan aan, aan toestellen die uit verhouding zijn en niet bestaan?
Misschien voor jou onzinnig, maar er zijn mensen die niet met een groot, dik, dun, klein, smal, breed, zwaar, licht toestel willen rondlopen. En die letten echt wel op het schermformaat en snappen dat een groter scherm in de regel een groter toestel betekend. Voor die mensen is het dus wél zinnig!
Ik bedoelde hiermee meer dit filmpje: Video: Innovative Nokia Lumia 920 vs New iPhone 5 body comparison (WP8 demo on October 25) : My Nokia Blog Je hebt hier geen filmpje voor nodig om dit te concluderen.

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@ozzy

Heb je een bron voor je bewering? De menselijke hand is een uiterst gevoelig instrument gekoppeld met de hersenen.

Dus eigenlijk... iedereen is gek! Behalve Ozzy, want die heeft het verschil niet door...
Huh... of is Ozzy dan...

HansZ's Avatar   HansZ  zegt:

Waarom roepen m'n klanten anders dat ie zo licht is... omdat ze het verschil niet voelen???
Er is ook een filmpje gemaakt waarin de iPhone 4S aan het publiek werd voorgesteld als de nieuwe iPhone 5. Mensen aan wie het z.g. nieuwe toestel werd getoond hadden niet door dat het gewoon de 4S was en riepen meteen dat het scherm veel mooier was geworden dan van de S4, dat 'ie veel sneller was dan de 4S en een veel groter scherm had en ja, dat hij veel lichter was. Dat hadden ze duidelijk van horen/zeggen. Ik wil hier alleen maar mee zeggen dat dit wel degelijk veel invloed heeft. The Ozzynator heeft hier wel degelijk een punt. Als een toestel lekker in de hand ligt ga ik daarna niet kijken wat het gewicht is om dan tot de conclusie te komen dat hij te zwaar zou zijn omdat ik nu weet wat het gewicht is. Het komt ook zeker voor dat een toestel wat 20 gram lichter is voor je gevoel niet lichter lijkt. Het kan natuurlijk ook dat er met mij net zoveel mis is als met The Ozzynator

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Het schiet een beetje door door de (ex) iphoners. Typisch een model waar je juist geen keuze in hebt. Grappig.
Het is niet alleen het gewicht. Ook de grootte en de gewichtsverdeling. Pak een kleine bal van 500 gram en vervolgens een plaat van 500 gram. Je zal zeggen dat de plaat lichter is.
Als een toestel topzwaar is/niet in balans, dan zal je het gewicht ook eerder vervelend vinden.
Zoals gezegd 25 gr alleen is te weinig om te merken.
Leuke test:
Pak een telefoon van 160gr.(bijv Lumia 900) Leg m neer. Til je laptop tas van 2kg op en leg m neer. Pak een telefoon van 180gr (bijv DesireZ) en til m op. Til je 2kg laptop tas op en leg m neer. Pak vervolgens blind een van de twee telefoons op en raadt welke je opgepakt hebt.

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Nee, heb ik geen onderbouwing voor, maar is gewone logica. Als jij zulke gevoelige handen het dat je 20 gram verschil opmerkt, kun je beter wat anders gaan doen dan telefoons verkopen.
Maar goed, jij hebt jouw mening en ik de mijne en iemand anders weer een andere, dus laat ik het hierbij. Ik heb dus gelijk en jij ook, alleen hebben we allebei een ander standpunt waar we gelijk in hebben.

Sent from my OMNIA7 using Board Express

HansZ's Avatar   HansZ  zegt:

iClarified - Apple News - Jimmy Kimmel Shows People the iPhone 4S, Tells Them It's the iPhone 5 [Video]
Hier nog even de link van het video filmpje en @Sake: ik ben geen ex iPhoner want dit toestel heb ik nooit gehad of zal ik ook nooit nemen.

JanWP's Avatar   JanWP  zegt:

Ik zal wel een buitenbeentje wezen maar ik geef eigenlijk niet zo om het uiterlijk of gewicht van een phone. Nouja, het moet natuurlijk geen lompe baksteen zijn maar wat meer of minder bollend glas, ronde hoekjes of iets meer of minder gewicht boeit me niet zo.
Ik wil gewoon een toestel dat makkelijk is te bedienen en waar goede functies op zitten zoals goede verstaanbaarheid, lekker snel surfen, een uitstekende camera, foutloze navigatie en een beeldscherm dat veel details weergeeft maar last but not least ook buiten in de zon redelijk afleesbaar is.
Als de 920 dat biedt tegen een redelijke prijs dan koop ik hem.

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

En Ozzy, om het te verduidelijken. Ik zeg niet dat een mens in staat is een willekeurig voorwerp op te pakken en tot op de gram nauwkeurig kan aangeven hoeveel het is.
Ik zeg dat verschil in gewicht wel snel waarneembaar is. In de ene hand 120 gram, in de andere 185.
Dat is hoe dan ook merkbaar. Als je een jaar lang 120 gram gewend bent, dan is 185 gram gewoon zwaarder. Het is wel ff een verschil van 35% hè!

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door aevries Bekijk Berichten
Ps. Ik geloof dat WP bijna een religie gaat worden. Alles is goed aan WP
Wat heeft dit met WP te maken? Als gewicht een issue is, dan heeft een WP liefhebber een keuze. En pakt hij de lichtste.

On topic:
En je kan het ook met een Lumia 800 en het bijbehorende hoesje.
Het hoesje is 14gr. Test met en zonder hoesje en kijk of je wel of niet 14gr verschil in gewicht merkt.

De Lumia 800+hoesje wordt dan iets zwaarder en iets groter.
Daarnaast heb je ook nog gewenning. Loop een week met het een Lumia 800 zonder hoesje en vervolgens een week met een Lumia 800 met hoesje. Kijk dan weer of je het verschil in gewicht merkt.

Heel simpel vergelijk: Met een Lumia 800 zonder hoesje in de ene hand en een Lumia 900 in de andere hand. En vervolgens de Lumia's van hand omgewisseld om zelfs de handen onderling uit te sluiten. Ik kon echt absoluut geen verschil merken. Ook niet na een herhaling van dezelfde test na een kwartiertje.
Logica zou me zeggen: de 160gr Lumia 900 is breder als de 140gr Lumia 800 en dat compenseert het gevoel van het gewicht.

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

Ben vandaag vrij. Ik ga morgen de proef op de som nemen.
Ik laat mensen in de ene hand de 4S vast houden, in de andere de 5. Is al 100x gebeurt met iedereen die zegt dat de 5 lichter is, maar goed.

En HansZ, dat is een ander verhaal. Dat is manipulatie van perceptie.
Iets voorstellen als zijnde bijv i5... mensen zijn natuurlijk al volgestopt met 'meningen'. En zien/voelen dat dan ook zo. En natuurlijk ook een beetje Amerikaanse achterlijkheid

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Wat ook een leuke is, is het vergelijk tussen Sony eReaders (PRS300-350-600-650). Op 1 na al allemaal zwaarder als een Lumia 920. Dat zegt al wat over het "gemierenneuk" wat we nu doen. Daarnaast kan je goed "voelen" wanneer gewicht wel een merkbaar verschil geeft.

LOL, het wordt echt tijd dat we de verschillende modellen in de hand kunnen houden. De praktijk zal uitwijzen of het ergens over gaat of niet.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door infinity85 Bekijk Berichten
Ben vandaag vrij. Ik ga morgen de proef op de som nemen.
Leuk. Doe dat dan met een Lumia 800 en 900. Het verschil tussen 2 iphones zal weinig hier boeien. Wel het verschil tussen 2 Lumia's. De Lumia 900 kan dan representatief zijn voor de WP8 Lumia 820.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Sake, je moet mijn opmerking met een knipoog lezen, gezien de discussie.

Laatst in een cafe en zat daar te spelen met mijn HTC Titan. Komt persoon X binnen en zegt heb jij de nieuwe Iphone 5 al. Spel meespelen. Het was geweldig, mooi groot scherm en scherp.

Wat ik wil zeggen, men gelooft graag wat men denkt en voor houdt. Vind de een het zwaar vindt de ander het ook, vindt de een Nokia top zal de ander het ook vinden.

Lees de s curve theorie er op na.

De praktijk zal het leren.

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

Sake, idd! Nu heb ik het voordeel dat ik zo goed als alle toestellen tot m'n beschikking heb.

Als ik de 900 in m'n hand heb is ie groter en zwaarder dan een i5 in m'n andere hand.
Het is wel in verhouding, maar neemt niet weg dat de 900 feitelijk zwaarder (en groter) IS.

Er zijn mensen die dat gewoon niet prettig vinden. En liever een (kleiner) lichter toestel willen. Ik zeg niet dat de 900/920 ZWAAR is, het is namelijk in verhouding. Maar merkbaar zwaarder is ie wel. En wat is zwaar? Bij ieder mens ligt dat omslagpunt ergens anders. En dat is prima.

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@Sake
Ik zal het idd doen met de 800 en 900. Al is dat verschil maar 18 gram. Maar zal kijken wat ze zeggen

HansZ's Avatar   HansZ  zegt:

Het zou best kunnen dat als hetzelfde geintje wordt uitgehaald met de Lumia 900 en 920, dat je eenzelfde resultaat verkrijgt. Mensen die voor een iPhone 5 komen zullen zichzelf allang overtuigd hebben dat zij deze moeten nemen i.p.v. de 4S want één van de argumenten is namelijk dat het toestel lichter is. Dit is door Apple zelf als een sellingpoint naar voren gebracht en algemeen bekend bij mensen die intresse hebben in een iPhone. Net zoals bij de Lumia 920 algemeen bekend zal zijn en als sellingpoint te gebruiken dat het scherm met handschoenen aan te bedienen is. Ik verwacht dan ook dat weinig mensen zullen ontkennen dat de iPhone 5 niet lichter is.

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@HansZ
Ja, en dat is dus wat ik betwijfel. Ook mensen die nog nooit een iPhone in handen hebben gehad vinden de 5 lichter dan de 4S als ze vergelijken. Had gister een wat ouder (50) stelletje die een iPhone wilde (want ze hadden bij een dochter gezien dat ie zo lekker makkelijk was). Wisten helemaal niks ervan, twijfel tussen de goedkopere 4S en duurdere 5. Het eerste wat ze zeiden: die aaifoon 5 is wel een stuk lichter zeg!

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Luister eens stelletje bekvechters die gewicht bagatelliseren...

Ik heb een HTC Mozart gehad en stapte toen over naar de Lumia 800 die zowat dezelfde afmeting heeft en die ervoer ik als zeer zwaar (en nog steeds). Dus niet lullen dat dat tussen je oren zit, want zoals iemand anders hier ook al zei is er medisch iets met je mis als je 35% gewichtstoename niet voelt. Mijn linnen broek weet het in elk geval wel want die wordt zowat van me kont getrokken als ik daar zo'n klomp smartphone in schuif.

Dus hou het er in jullie geval gewoon bij dat het jullie geen moer kan schelen wat ie weegt en laat de mensen die het wel wat uitmaakt in hun waarde...

My 2c

En Sake: je had wel gelijk met de verkeerde hoogte van de 8S ... voor het zijaanzicht bedoelde je toch? Had ik helemaal overheen gekeken. Is aangepast nu als het goed is (als image niet in je cache blijft hangen tenminste). Tekst foutjes zijn ook rechtgezet in de tabel (bijv 3,7 ipv 3,8 inch)

Leuk dat WMPU hem weer overneemt...alleen heeft hij nu alle foutjes van mij....OEPS

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Ik sluit me bij aan Bij HansZ. Selling points zijn al vaak onderzocht door de doelgroep. In dit opzicht is het ook leuk om de imitatie gedrag theorie te bestuderen. Corby heeft hierover een mooi artikel geschreven

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Marco Bekijk Berichten
Luister eens stelletje bekvechters die gewicht bagatelliseren...

Ik heb een HTC Mozart gehad en stapte toen over naar de Lumia 800 die zowat dezelfde afmeting heeft en die ervoer ik als zeer zwaar (en nog steeds). Dus niet lullen dat dat tussen je oren zit, want zoals iemand anders hier ook al zei is er medisch iets met je mis als je 35% gewichtstoename niet voelt.
Lumia 800 met hoesje zeker 158gr - ~130 = 28 gram
We zeggen ook niet dat je 35% niet voelt. Er wordt alleen door sommigen een issue van gemaakt, dat het niet is.
140gr (HTC Trophy) of 158 (lumia 800 met hoesje) merk ik in ieder geval niet in mijn spijkerbroek.
Regelmatig vraag ik me af of ik mijn Lumia 800 in mijn broekzak heb zitten of niet.

Maar laten we er maar op houden dat sommigen erg gewichtsgevoelig zijn

Grappig dat wmpoweruser.com inderdaad nu de fouten nog heeft

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@Marco
Ik snap ook niet dat er een discussie ontstaat hoor, met eigen verzonnen feiten zonder bron of onderbouwing aan toe. Dat mensen niet op gewicht letten, prima, laat ik in hun waarde. Alleen maar handig voor die mensen, want de keuze is daardoor veel groter.
Maar na 8 jaar ervaring in een winkel weet ik echt wel dat mensen verschil in gewicht voelen, en zelfs daarvan mede hun keuze af laten hangen. En voor die mensen moet er ook respect zijn.
Dus ieder z'n ding, dat het voor iemand een non issue (eigen mening) is wil niet zeggen dat het niet bestaat!

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sake Bekijk Berichten
...We zeggen ook niet dat je 35% niet voelt. Er wordt alleen door sommigen een issue van gemaakt, dat het niet is.
Sake: of iets zo persoonlijks als design of gewicht een issue IS bepaalt ALLEEN de persoon waarvoor dat voor geldt. Als jij tegen mensen zegt dat ze dat niet belangrijk kunnen vinden en al helemaal niet kunnen voelen (want dat heb je eerder wel beweerd), dan zeg je feitelijk dat ze gek zijn en uit hun nek zitten te kletsen en dat lijkt mij, zacht uitgedrukt, niet netjes...

Dus laten we er maar over ophouden inderdaad en dit ieders persoonlijke ding laten wat het ook is

Overigens dank voor de tip van de verkeerde hoogte ... had niet door dat het zijaanzicht verkeerd was ... dacht dat je voorkant bedoelde

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@Sake

Dat wordt dus wel beweerd! Ik ga geen namen noemen maar iemand in dit draadje beweerd dat een verschil in gewicht tussen 130 en 189 niet waarneembaar is voor de menselijke hand en combinatie met de hersenen. Zoals ik eerder al zei, een flinke medische uitspraak zonder bron of enkele onderbouwing... of je moet 'logica' een onderbouwing vinden

Dat het voor sommige geen issue is, is prima! Maar dat wil niet zeggen dat het feitelijk niet bestaat.

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Dat gezegd hebbende dat gewicht toch voor mij wel een factor is, kan ik jullie wel melden dat ik dat als een klein nadeel erbij ga pakken bij die verder verschrikkelijk gave Lumia 920. Want alles specs daaraan en met name die van de camera (wat ik weer een heel belangrijk punt vind) zullen er toch wel voor zorgen dat ik straks met een afgezakte broek rondloop...

HECK, ik denk zelfs dat de Lumia 920 mijn tablet behoeften nog wel even uitstelt...

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Marco Bekijk Berichten
Overigens dank voor de tip van de verkeerde hoogte ... had niet door dat het zijaanzicht verkeerd was ... dacht dat je voorkant bedoelde
Jij ook bedankt voor het mooie overzicht.

Woorden goed laten overkomen is altijd lastig. Als het overkwam dat ik iemand voor gek verklaar als hij/zij 25gr verschil niet voelt, dan heb ik dat niet goed geformuleerd.

Afijn, per saldo is er het grote voordeel voor een ieder: (en je overzicht mooi laat zien)
Met WP8 heb je de mogelijkheid om, op basis van wat persoonlijk belangrijk is, een keuze te maken

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

@Sake

Je blijft bezig
Niemand had het over 25 gram icm met 185 gram. Makkelijk om nu te zeggen om toch nog het laatste woord te hebben en je 'gelijk' te halen. Ik durf te beweren dat het zelfs dan nog (alhoewel veel minder) merkbaar is.
Het ging namelijk over 120 icm 185... toch wel een verschil (35%)!

Maar goed, ieder heeft z'n eigen waarheid, maar eigen waarheid kan soms ingehaald worden door feiten. En dat is voor de mens soms lastig

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

Ahhh net je post aangepast en het 185 gram - 25 gram verhaal weggelaten.

Ik geef op, jij wint!

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door infinity85 Bekijk Berichten
Ahhh net je post aangepast en
Zoals ik daar schrijf, is het niet altijd makkelijk om (direct) iets juist te formuleren door geschreven woord. En bied ik nota bene mijn excuses aan voor de blijkbaar verkeerde formulering.
En niet net, maar ruim eerder. Maarreh, je neemt het wel erg persoonlijk. Alsof iemand moet winnen in plaats van dat we een gezonde discussie hebben. Lees mijn persoonlijke conclusie en doe er mee wat je wil.

infinity85's Avatar   infinity85  zegt:

Een gezonde discussie prima, graag zelfs!
Maar... je hebt je dan niet 1 keer 'per ongeluk' verkeerd uitgedrukt, maar meerdere malen? Moet ik het zo zien?

Het gaat mij niet om winnen, maar ik raak geïriteerd als mensen HUN mening als algemeen feit beschouwen. + feitelijke onwaarheden + uitspraken zonder bron + beweringen later ontkennen + zaken uit verband rukken + etc etc etc...
Snap je m'n punt?

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Ieders punt lijkt me inmiddels meer dan duidelijk (ook het mijne), dus laten we de strijdbijl begraven en het over kleurtjes hebben? (nog gevaarlijker )

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Mag ik de rode lap dan?

Sake's Avatar   Sake  zegt:

http://www.wpcentral.com/sites/wpcen...l%20scaled.jpg
Ook een mooi plaatje om de maten te kunnen vergelijken.

Plaatje uit artikel: http://www.wpcentral.com/windows-pho...mparison-chart

Marco's Avatar   Marco  zegt:

Die is ook erg mooi gedaan ja, en met meer toestellen

HansZ's Avatar   HansZ  zegt:

Dit vond ik wel een mooie afsluiting (ging iets fout, sorry)

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Marco Bekijk Berichten
Dus niet lullen dat dat tussen je oren zit, want zoals iemand anders hier ook al zei is er medisch iets met je mis als je 35% gewichtstoename niet voelt.
Nav dit draadje net zitten spelen met mijn 7Pro (187gr) en de Nokia E72 van de zaak (128gr).... Nou, ik ben naar de dokter, want ik voel het niet! ROFL

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door RonH Bekijk Berichten
Nav dit draadje net zitten spelen met mijn 7Pro (187gr) en de Nokia E72 van de zaak (128gr).... Nou, ik ben naar de dokter, want ik voel het niet! ROFL
Wel even uitgebreid verslag van schrijven, liefst met foto's en bronvermelding van de gewichten, anders word je niet voor vol aangezien door bepaalde telefoonverkopers.

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Ook over de kleuren heb ik een mening, zelf gecharmeerd van de 820 in rode uitvoering.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door the ozzynator Bekijk Berichten
Wel even uitgebreid verslag van schrijven, liefst met foto's en bronvermelding van de gewichten, anders word je niet voor vol aangezien door bepaalde telefoonverkopers.
Erg flauw. Ik ben geen telefoonverkoper en voel mij wel aangesproken. Voor mij speelt het wel een rol. Ben ik nu gek? of ben ik nu niet gezond? Of moet iedereen maar het zelfde vinden, hebben we ook geen discussie maar wel een dictatoriaal systeem.

ridolfo's Avatar   ridolfo  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door the ozzynator Bekijk Berichten
Ook over de kleuren heb ik een mening, zelf gecharmeerd van de 820 in rode uitvoering.
Maar die HTC is wel veel roder; dat zie je zo... toch?

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door aevries Bekijk Berichten
Of moet iedereen maar het zelfde vinden
Laat mij dan ook lekker vinden wat ik vind.

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Ozzy, je zoekt het maar uit. Als je niet eens het verschil weet tussen een discussie waar ik een andere mening over heb en mij vervolgens voor gek verklaren omdat ik het gewicht wel voel, dan heeft het ook geen zin meer. Waar ik over val is het sliep uit teken naar de vraag om een verslag. Of te wel iedereen is gek die het gewicht wel voelt.

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Ho ! Heren, houden we het wel gezellig ? Ieder heeft recht op zijn eigen beleving. De een merkt het verschil wel, de ander niet. Het is ook subjectief allemaal. Ik ken een mooi verhaal uit een ander wereldje. Een mountainbiker had zijn fiets helemaal getuned met titanium onderdelen om alles zo licht mogelijk te houden en dan vervolgens 2 bidons meenemen van 0.7 liter

Maaike89's Avatar   Maaike89  zegt:

Ik vind de kleuren van de nokia lumia 920 erg gewaagd. Ik las iets over dat de pixels snel bewegen waardoor het scherm niet vaag wordt. Is dit zo?

Het 4,5 inch puremotion HD+ scherm zal de 1280 x 768 pixels op het scherm sneller laten bewegen waardoor scrollen er minder vaag uit zal zien.

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Om weer even on-topic te komen heb ik op SizeEasy mijn HTC 7Pro, de Lumia 800 en de 920 ingevoerd. Zie hier: Nokia 920 vs Lumia 820 vs HTC 7Pro
Voor mij wordt het toestel dus een stuk dunner, maar wel een heel stuk groter tov de 7Pro. Ik ben heel benieuwd naar mijn eerste hands-on.

Maaike89's Avatar   Maaike89  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Maaike89 Bekijk Berichten
Ik vind de kleuren van de nokia lumia 920 erg gewaagd. Ik las iets over dat de pixels snel bewegen waardoor het scherm niet vaag wordt. Is dit zo?
Bedankt voor het antwoord op de vraag. Mag ik Gerke hiervoor bedanken? Ik merk zelf niet echt op mijn HTC Desire Z dat het scrollen er vaag uit ziet. Ik ga de Nokia Lumia 920 er wel naast leggen zodra deze beschikbaar is. Specificaties zeggen me niet altijd even veel.

(75) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!