Nokia prikkelt ons over komende toestellen

De afgelopen 24 uur is er behoorlijk wat nieuws uitgelekt rond de nieuwe Windows Phone 8 toestellen van Nokia. Zoals we al eerder schreven wordt aangenomen dat Nokia op 5 september met nieuwe Windows Phone 8 toestellen zal komen. Om dit evenement niet aan de aandacht van de media te laten ontsnappen kwam Nokia met de volgende tweet:
Tweet Nokia to Samsung Nokia prikkelt ons over komende toestellen

Nokia Lijkt daarmee een kwinkslag te maken naar de Samsung Galaxy Note. Dit is een 5,3 inch toestel waarvan onlangs een nieuwe versie werd geintroduceerd. Er gaan al langer geruchten dat Nokia met een toestel met groot scherm zal komen. Of dit toestel dan ook een scherm zal krijgen dat groter dan 5 inch zal zijn valt echter te betwijfelen. Vooralsnog wijzen alle geruchten er op dat er een toestel in de pijplijn zit met een 4,65 inch scherm. Hiermee lijkt het toestel meer te concurreren met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy SIII en HTC One X dan met de Samsung Note. Wellicht dat Nokia op 5 september een grote verrassing heeft?

Nokia schermen uitgelekt

Vervolgens was het de beurt aan schermen leverancier ALPS. Deze leverancier heeft twee type schermen naar buiten laten komen. Het eerste toestel (Proto A) is een 4,3 inch scherm wat mogelijk de bezel van het kleine broertje van de Nokia Phi zal zijn. Het tweede prototype toont een bezel van een kleiner scherm. Mogelijk dat deze gebruikt gaat worden in de Windows Phone 8 opvolger van de populaire Nokia Lumia 800.

Nokia Screen 2 Nokia prikkelt ons over komende toestellen

En tenslotte

Tweets en gelekte bezels doen het natuurlijk altijd goed op het wereld wijde web. Maar nothing beats the real deal en WMPoweruser heeft mogelijk de volledige line-up voor de presentatie van 5 september te pakken gekregen.

nokiarange Nokia prikkelt ons over komende toestellen

Volledig links zien we wat waarschijnlijk de Nokia Phi is. Een 4,65 inch toestel met een HD-scherm, NFC en dual-core processor. Van de andere twee toestellen is veel minder bekend. Het middelste toestel lijkt het 4,3 inch scherm te zijn van de afbeelding met de bezels en de meest rechtse zal rond de 4 inch zitten. Dat laatste toestel krijgt zeer waarschijnlijk een wvga resolutie zoals we die kennen van de huidige Windows Phone range.

Het belooft een interessante presentatie te worden op 5 september!

Bronnen: WPCentral en WMPoweruser


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

Sebastiaan Den Boer's Avatar   Sebastiaan Den Boer  zegt:

Ziet er allemaal mooi uit. Ik ben vooral benieuwd naar de specs van de andere toestellen en hoeveel geld deze gaan kosten. Er zijn namelijk nog zat mensen die ik ken die wel een Windows Phone toestel willen met een groot scherm, maar momenteel tegen worden gehouden door de prijs.

RonH's Avatar   RonH  zegt:

Ik vind de plaatjes nog erg onduidelijk. Ik ben heel benieuwd naar betere foto's... en de specs natuurlijk.

JanWP's Avatar   JanWP  zegt:

Mijn vurigste Nokia wens is niet een groter scherm maar wel eentje waarvan ook buiten goed te lezen is. Afgelopen dagen liep ik er weer pijnlijk tegenaan dat zodra het een beetje helder weer is je er eigenlijk niets meer van kunt aflezen ondanks dat m'n Lumia 800 in de helderste stand stond. Heel lastig als je ergens in het veld op de kaart probeert uit te vinden in welke richting je moet lopen.

lonerider's Avatar   lonerider  zegt:

Vreemd want ik vind net dat de display goed leesbaar blijft buiten

PaT's Avatar   PaT  zegt:

Valt mij trouwens nu pas op dat de laatste foto een photoshop is van de tweede, met de Phi er naast geplakt. Je ziet nota bene de meetlat nog over de bezel heen lopen!

Gr.. WMPU!

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

'kwou net zeggen ja, scherp staaltje fotoshop. Zijn volgens mij gewoon voorkantjes van Samsung Galaxy "biturbo SIII 16v" waar ze leuk mee doen en maar iets van (proberen te) maken.

zonoskar's Avatar   zonoskar  zegt:

Ik hoop toch echt vurig dat die 'proto-a' het niet wordt. Wat een lelijk Samsung aftreksel is dat zeg.

(7) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!