Gerucht: Surface voor Windows RT komt op 26 oktober voor $199

Verschillende sites maken melding van een gerucht dat de komende Microsoft Surface voor Windows RT vanaf 26 oktober as. over de toonbank zal gaan voor het verrassende bedrag van $199. Omgerekend zou dat officieel rond de 160 euro moeten zijn, maar de koersverschillen richting europa worden wel vaker ‘vergeten’ (Apple!). Ik verwacht dan ook dat als het gerucht klopt, de Surface RT hier €199 zal gaan kosten.

De tipgever die zijn/haar details onthulde zou aanwezig zijn geweest op een sessie van een Microsoft conferentie. (bron: http://www.engadget.com/2012/08/14/microsoft-surface-199/)

surfaceRT75perc 300x234 Gerucht: Surface voor Windows RT komt op 26 oktober voor $199

Lancering Windows 8

Zoals eerder op onze site is vermeld wordt Windows 8 op 26 oktober gelanceerd (zie ook http://www.wp7.nl/17835/windows-8-beschikbaar-26-oktober-2012/)

Het tegelijkertijd lanceren van de Surface tablet ligt in de lijn met de eerdere geruchten, maar niet eerder was een concrete datum genoemd. Mensen met een MSDN- of TechNet-abonnement kunnen Windows 8 trouwens vanaf 15 augustus downloaden (en laat ik nou net een Technet abo hebben icon smile Gerucht: Surface voor Windows RT komt op 26 oktober voor $199 ). De RTM-versie (voor fabrikanten) was al veel eerder gelekt, maar die heb ik niet aangedurfd, liever een officiële versie.

Prijsmodel Surface RT

Als de prijs klopt, tussen de 160 en 199 euro, dan heeft Microsoft een gigantische troef in handen om een heel serieuze speler te worden op de huidige tablet-markt. Gezien de specificaties, mogelijkheden en uitstraling van het apparaat in combinatie met de alom geprezen nieuwe Metro Windows 8 interface verwacht ik een kleine aardverschuiving in tabletland.

Het prijsmodel dat wordt gehanteerd kan alleen worden verklaard door de verwachting dat er veel Windows 8 apps verkocht gaan worden. De hardware wordt waarschijnlijk onder de kostprijs verkocht. Microsoft heeft al ervaring met dit prijsconcept toen de Xbox werd gelanceerd. Toen was de hardware ook duurder dan de kostprijs. We weten hoe de Xbox het heeft gedaan de afgelopen jaren.


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

Jaap_van_Ekris's Avatar   Jaap_van_Ekris  zegt:

Wordt wel heel erg interessant....

Jaap

HansZ's Avatar   HansZ  zegt:

Inderdaad, op alle onderdelen wordt de aanval ingezet, volgens mij wordt het tijd voor de concurrentie om zich ongerust te gaan maken.

tychobom's Avatar   tychobom  zegt:

Koop ik!

Maar even zonder gekheid, die prijs zou dus de helft zijn van een fatsoenlijke Windows Phone.

Paul's Avatar   Paul  zegt:

$199 WOW!!! Hebbon Hebbon Hebbon!!

Dat is niet veel geld voor een op het eerste oog zeer coole tablet!

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Voor die prijs koop ik hem in elke kleur wel denk ik
Het klinkt wel een beetje te mooi om waar te zijn overigens.

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

al zou de prijs 1 op 1 omgerekend worden, is het nog spotgoedkoop!
Hoop dat hij er rond die tijd ook zal zijn, en voldoende leverbaar, wat wil ook hebben. En mss de Mediamarkt in de BRD tzt eens bezoeken.
Sent from my OMNIA7 using Board Express

PatrickT's Avatar   PatrickT  zegt:

Wow, dat is wel even andere koek dan die eerdere geruchten dat de prijs rond of zelfs boven die van de iPad zou liggen. Beide zijn echter geruchten en dus zijn beide per definitie even (on)waar. Dus dat vreugdedansje blijft nog even achterwege

Plus dat ze bij Microsoft waarschijnlijk ook wel doorhebben dat de Pro versie de enige écht interessante versie is en die zal waarschijnlijk niet onder de prijs verkocht gaan worden.

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Kan volgens mij alleen in combinatie met een abonnement oid.

Meerzeggend is wat mij betreft:
Also all over the map are theories about how Microsoft's partners intend to price Windows RT devices, though the most popular theory is that device makers are courting disaster if these things come in any higher than an iPad. Having seen the price list for third-party Windows RT devices sorry, I can't go into details yet”I can report that there's nothing to worry about. And I'd remind you that the price range of Apple's beloved iPad is $499 to $830. Got it?

Bron: http://www.winsupersite.com/article/...etro-eu-143979

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Ik hou dus gewoon 499euro aan. Dan kan ik ook niet teleurgesteld worden.

Beneveerg's Avatar   Beneveerg  zegt:

Al wordt die echt verkocht voor zn 200 euro zal ik persoonlijk wel veel meer apps kopen. Zelfde als met de XBox, hardware is relatief goedkoop dus meer interesse in de software

Mark's Avatar   Mark  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sake Bekijk Berichten
Ik hou dus gewoon 499euro aan. Dan kan ik ook niet teleurgesteld worden.
Dat is misschien nog wel de veiligste optie. Dan valt het wel mee denk ik.

winontwikkeling's Avatar   winontwikkeling  zegt:

We weten nog steeds niet of de Surface wel in europa verkrijgbaar zal zijn. Of heb ik nieuwsberichten gemist?

RdVulture's Avatar   RdVulture  zegt:

Quote van wmpoweruser.com: If true, it may peg the x86-based Surface Pro at $400-$500, again a price which is near irresistible.

Als dat gaat gebeuren, ben ik super blij!!!

Chris Koekenberg's Avatar   Chris Koekenberg  zegt:

Als die prijs klopt is dat echt een mooi bedrag en ik had al vertrouwen dat de tablets van MS het goed gaan doen straks maar nu helemaal.

Ik wou er sowieso 1 en ik dacht dat die al 2x zo duur ging worden...goed nieuws eh gerucht

MarcoBug322's Avatar   MarcoBug322  zegt:

Was toch al erg geïnteresseerd in de RT versie vooral omdat die het langer gaat doen op de battery ik ook dat dan uiteindelijk app versies zullen komen van bv Nikon capture.
Mijn lumia 7.8 gaat er prima mee samenwerken als tetteraar. En zo heb je toch wel heel goedkoop het wp8 gevoel...sorta speaking.
Maarja als het te mooi is om waar te zijn dan zal dat ook wel zo zijn voor deze prijs lig ik op de stoep te wachten gezien die dingen nog een collectors item worden als MS ze in een beperkte oplage uitbrengt. De twijfel ligt vooral tov de Atom processor die in de pro gebruikt zal worden en de battery duur daarmee.

MarcoBug322's Avatar   MarcoBug322  zegt:

Mocht het wel deze prijs zijn dan verklaart dat wel het gedrag van Asus die vroeg om de surface te her overwegen.

drfisheye's Avatar   drfisheye  zegt:

Lijkt me een heeeeel sterk verhaal.

Maar dagdromen is altijd leuk.

peSHIr's Avatar   peSHIr  zegt:

Hoe dan ook: interesting times. En (mits hij duurder dan zeg €500-€600 gaat uitvallen) gaat de WinRT tablet (liefst MS Surface) er gewoon komen in huize peSHIr. Moet toch ergens Win8 app op ontwikkelen. ;-)

Matthijs Hoekstra's Avatar   Matthijs Hoekstra  zegt:

Sterk verhaal, bron zou zijn van iemand die op techready is geweest (dat is een MS only event) en ik heb geen enkele collega gehoord die daar iets over een prijs heeft gehoord.

_Rene_'s Avatar   _Rene_  zegt:

Het lijkt mij ook zeer sterk, als je al ziet dat de goedkope android / aldi tablets al tussen de 100 en 200 euro verkocht worden... En daarnaast de hardware en software vergelijkt lijkt het mij haast onmogelijk dat de surface 200 euro gaat kosten. Of Microsoft moet bewust de keuze maken deze onder / gelijk aan de kostprijs te verkopen.

wpmarcel's Avatar   wpmarcel  zegt:

200 euro lijkt me sterk, maar niet onhaalbaar (de Asus Nexus 7 kost ook 199 en heeft dezelfde NVIDIA Tegra chip). Deze lage prijs verwacht ik alleen niet omdat anders de concurrentie met Microsoft haar partners te groot word. Bij de Windows hardware van bijvoorbeeld Asus, Acer, Samsung komen er ook nog licentie kosten bij. Ik verwacht een prijs voor de Surface RT (32 gb) van 399 euro, en 699 euro voor de Surface 8 Pro (64 gb).

yesjohn's Avatar   yesjohn  zegt:

Voor 199 ga ik er eentje halen Ookal moet hij uit de vs komen

tauruz's Avatar   tauruz  zegt:

Voor 299 ga ik er ook nog wel een halen. Ik ben namelijk bang dat 199 wel aan de lage kant is, maar je weet maar nooit.

(24) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!