Account migreren naar Outlook.com? Wat je moet weten.

Gisteren presenteerde Microsoft de opvolger van Hotmail en de Live e-mail service. Vanaf nu kunnen gebruikers een account aanmaken met als achtervoegsel @outlook.com. Daarmee maakt Microsoft de eerste stap om je Hotmail account of je Live-ID te vervangen voor een Microsoft account. Ook huidige gebruikers van de diensten van Microsoft kunnen al inloggen op Outlook.com om te ervaren wat Microsoft voor ons in petto heeft.

Gebruikers van Windows Phone moeten even goed nadenken voordat ze de overstap naar een Outlook.com account willen maken. Microsoft zelf waarschuwt je ook al via de volgende tekst:

Waarschuwing: je kunt dit e-mailadres beter niet wijzigen als je hiermee een Windows Phone hebt ingesteld. Op je telefoon werken anders functies niet meer waarvoor dit adres wordt gebruikt, zoals Marketplace, Xbox LIVE, SkyDrive en e-mail. Als je deze functies opnieuw op je telefoon wilt gebruiken, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Daarbij wordt al je eigen inhoud gewist.

Oftewel, er is een harde reset nodig om al je voormalige hotmail/live services zoals Skydrive, agenda en mail weer te laten werken. Dat zal toch niet voor iedereen een realistische optie zijn. Denk dus goed na voordat je overstapt op een @outlook.com adres!

Outlook.com heeft een nog betere integratie met de overige diensten van Microsoft. Zo is nog makkelijker gebruik te maken van de Skydrive opslag service. Hiermee heb je 7 GB (oude klanten 25 GB) opslagruimte tot je beschikking. Ook is er een heuse people hub in outlook.com gekomen waar sociale netwerksites als facebook, LinkedIn en Google+ een plekje in hebben gevonden. Uiteraard is ook Skype terug te vinden in Outlook.com.

Wat ook belangrijk is om te melden is dat Microsoft op voorhand al aangeeft dat het geen gepersonaliseerde reclameberichten zal aanbieden door de e-mail berichten van je account te screenen. Dit in tegenstelling tot grote concurrent Google met Gmail

Een korte introductie van Outlook.com is te bekijken in onderstaande video.

Bron: Tweakers.net


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

Sake's Avatar   Sake  zegt:

Er is een duidelijk verschil tussen een nieuw outlook.com adres en je huidige live/hotmail adres wijzigen naar een outlook.com adres.

Nieuw adres: alles overnieuw
Upgrade adres: alleen reset van je telefoon

@WPCentral
With the new Outlook.com system, anyone with any account can “upgrade” to @outlook.com or even @live.com if they still want that. What’s more there is no trickery involved as the system will propagate all of your previously linked accounts to your new one (it may take a few days). That’s the good news.

Ik heb nu een alias aangemaakt en stap over zodra WP8 er is.

NB. Je hoeft geen outlook.com adres te gebruiken. Je kan gewoon je hotmail adres blijven gebruiken.

"R"'s Avatar   "R"  zegt:

Just to be zeker...

Mijn wp7 phone draait nu op een ...@ live.nl account.
Als ik die om ga zetten naar een ...@ outlook.com account, dan is een reset voldoende zegt @Sake.
Bedoel je dan terug naar fabrieksinstellingen, gevolgd door inloggen met de ...@ outlook.com account?

Sake's Avatar   Sake  zegt:

@ "R"
Lees http://www.wpcentral.com/guide-switching-your-hotmail-outlookcom voor alle info.

Ik heb nu alleen nog maar een alias aangemaakt en reset mijn Lumia pas zodra WP8 er is.

martijnn's Avatar   martijnn  zegt:

Het word straks toch geen verplichting om over te stappen of wel? Wil hem best over zetten, maar heb weinig zin om alles te moeten wijzigen op sites, apps etc.

"R"'s Avatar   "R"  zegt:

Het lijkt er op dat ...live.nl, ...live.com, etc. naast elkaar kunnen bestaan?

PaT's Avatar   PaT  zegt:

Hotmail lijkt vervangen te worden door @live.com/.nl of outlook.com. Of je ooit verplicht wordt om je @hotmail.com adres om te zetten weet ik eigenlijk niet.

De link van Sake las ik ook wat later en is inderdaad erg duidelijk.

Helaas is een geschikte @outlook.com alias al weggekaapt, dus ik blijf wel lekker bij mijn @live.nl adres!

Lessram's Avatar   Lessram  zegt:

Ik las het vanochtend en vloog meteen naar de laptop om mijn naam te registreren.... jammer marcel@outlook.com was al bezet. Dan de achternaam maar geregistreerd die was gelukkig nog wel vrij.
Volledige reset vind ik niet zo'n probleem. Wel het "verlies" van 18GB bij SkyDrive

Jaap_van_Ekris's Avatar   Jaap_van_Ekris  zegt:

Domme vraag misschien: maar je aangeschafte apps en XBox Live dingen, die gaan wel over naar je nieuwe account?

Jaap

Gerke's Avatar   Gerke  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jaap_van_Ekris Bekijk Berichten
Domme vraag misschien: maar je aangeschafte apps en XBox Live dingen, die gaan wel over naar je nieuwe account?

Jaap
Moest toestel resetten omdat passport niet meer geldig was. Ik heb nu mijn voornaam vastgelegd. Na alles opnieuw instellen met het nieuwe passport van outlook.com heb ik alles weer terug, zowel skydrive als xbox. Moet alleen wel via zune alles ff controleren

Yvar's Avatar   Yvar  zegt:

Goed verhaal. Ik heb gelijk twee aliassen aangemaakt, dus dat zit wel goed. Wacht met overstap tot WP8 uit is.

Jazzamataz's Avatar   Jazzamataz  zegt:

Dus ook je apps, Gerke?

Gerke's Avatar   Gerke  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jazzamataz Bekijk Berichten
Dus ook je apps, Gerke?
Yep, gewoon met reinstaller de boel weer teruggezet. Al mijn skydrive gegevens waren nog intact, alsmede xbox account etc.

drfisheye's Avatar   drfisheye  zegt:

Het lukt mij niet om Outlook.com te koppelen aan mijn Gmail account. Bij het opgeven van het gmail account geeft Outlook.com steeds een error melding dat hij hotmail.com niet kan bereiken. Heeft iemand hetzelfde probleem?

PaT's Avatar   PaT  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door drfisheye Bekijk Berichten
Het lukt mij niet om Outlook.com te koppelen aan mijn Gmail account. Bij het opgeven van het gmail account geeft Outlook.com steeds een error melding dat hij hotmail.com niet kan bereiken. Heeft iemand hetzelfde probleem?
Het schijnt nogal druk te zijn aan de deuren van Outlook.com. Ik heb meer gebruikers gezien die deze foutmeldingen kregen. Bij sommigen lukte het pas na 20 pogingen om er doorheen te komen. Het lijkt dus vooral een kwestie van geduld of een lange adem.

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Vanmorgen mijn gewone mailadres gewijzigd, werkte meteen. Voor de tel een alias aangemaakt, zet ik wel een keer om als een reset echt nodig is, of pas bij een nieuwe telefoon.
Ook maar gelijk nieuw, mooi adres voor mijn zoontje gemaakt, omdat het nu wel kon en met live/hotmail niet.
Sent from my OMNIA7 using Board Express

Peter's Avatar   Peter  zegt:

Zoontje@outlook.com

Wel een mooie. Ik wijzig mijn account niet. Iedereen kent mijn @live.nl naam. Moet je iedereen op de hoogte stellen. Je hebt vaak geen idee waar je je allemaal aangemeld hebt. Denk bv aan stroom- en waterbedrijven.
Sent from my Lumia 1010 using Board Express

the ozzynator's Avatar   the ozzynator  zegt:

Zoiets ja, haha. Maar je oude adres blijft ook gewoon bestaan, dus daar kan iedereen naar blijven mailen, die je vergeet in te lichten.
Sent from my OMNIA7 using Board Express

jildert17's Avatar   jildert17  zegt:

Voor iedereen die dit bericht te laat heeft gelezen en reeds is geswitched naar een outlook adres maar niet wil resetten: http://www.wpcentral.com/remigrate-outlook-live-restore-windows-phone-functionality-without-resetting
Je kan dus weer terug! dit werkte bij mij in ieder geval. Deze actie heeft ook direct tot gevolg dat je outlook.com adres als een alias gekoppeld wordt aan je oude live/hotmail adres.

(18) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!