Gerucht : krijgt Windows Phone een thumb soft keyboard?

Er is via WMPU een plaatje gelekt uit een Microsoft Research presentatie waarin een nieuw software keyboard voor gebruik met slechts één hand/vinger getoond wordt. Je ziet daarin een SIP met een curve uit de rechter beneden hoek komen waarbij er per toets meerdere letters gegroepeerd zitten. De curve volgt precies mooi de motoriek van de duim, en de toetsen met meerder letters zullen werken met intelligente woord-voorspelling natuurlijk.

curvedy keyboard Gerucht : krijgt Windows Phone een thumb soft keyboard?

Dat er een dergelijk keyboard ontworpen zou gaan worden voor Apollo, ofwel Windows Phone 8, wist WMPU een jaar geleden al te melden dankzij een niet uitgeveegd whiteboard waarop diverse features voor toekomstige Windows Phone versies werden besproken. Daarop zie je dat een keyboard voor “One handed input” op de planning staat. De foto die we hier zien vertrouw ik echter niet helemaal want er is wat teveel zwarte ruimte rondom het keyboard, en waarom staat die oranje tekst er zo scheef in (terwijl de klok weer wel goed lijkt uit te lijnen)?

Mocht het meer dan een gerucht zijn, dan is dit wel een heel erg gave vinding waarmee snel reageren op een bericht terwijl je maar een hand vrij hebt wel heel erg gemakkelijk wordt. Zouden we dit echt kunnen verwachten als end-user feature op de aankomende nieuwe versie(s) van Windows Phone? Wat denken jullie er van? Zou wel heel erg gaaf zijn natuurlijk!

Bron: WMPoweruser


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

Kwafo Acquaah Arhin's Avatar   Kwafo Acquaah Arhin  zegt:

Ik zou zoiets graag zien op mn telefoon, maar denkt dat dit inderdaad gewoon leuk photoshopwerk is, maar zeker een goed idee!

Beneveerg's Avatar   Beneveerg  zegt:

Ik hoop dat beide toetsenborden komen, dat je kan switchen

tauruz's Avatar   tauruz  zegt:

Lijkt me super handig. Ik doe bijna alles met mijn linkerhand/duim behalve typen.

jhendrikx's Avatar   jhendrikx  zegt:

Denk dat de tekst gewoon geplaatst is door WMPoweruser.com om te waarborgen dat het plaatje niet gebruikt wordt zonder er zelf credits voor te krijgen. Waarom anders zo\'n toetsenbord perfect photoshoppen en dit soort details over het hoofd zien? Simpele maar toch zeer innovatieve en bruikbare innovatie! Dat niemand dit eerder bedacht heeft. Heb hier nog niks over gehoord bij andere spelers. Zou dit te patenteren zijn?

jhendrikx's Avatar   jhendrikx  zegt:

Met het eventueel perfect photoshoppen van het toetsenbord neem ik de misschien brede zwarte randen naast het toetsenbord niet mee. Kijk daarbij met name naar de weerspiegeling van de hand op het scherm. Het lijkt me redelijk lastig om in de laag daaronder de afbeelding op deze manier te bewerken.

PaT's Avatar   PaT  zegt:

Ben wel heel benieuwd hoe dit werkt. Heb nu wel zo\'n beetje alle configuraties gehad. Het ouderwetse telefoontoetsenbord, het briljante toetsenbord van de SE M6001, een qwerty van de SE Xperia X1 en nu een softtwarematig toetsenbord. Blijf erbij dat het M600 toetsenbord te weinig eer heeft gehad destijds.

hopelijk denken ze ook aan de linkshandige medemens...

mij dus

Bart Kemps's Avatar   Bart Kemps  zegt:

T9 op WP9 zou een goed idee zijn. Kan ik weer gewoon rijdend sms-en.

Het zou wel mooi zijn als hij in maat te veranderen is... op mn lumia 800 is het toch anders tikken dan op mn 900

(8) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!