MetroTour – Tour de France op je Windows Phone

Binnenkort begint het volgende grote sport evenement weer: Le Tour de France. In tegenstelling tot het EK voetballen presteren deze mannen 3 weken lang dag in dag uit en leggen ze op de racefiets een afstand van zo’n 3500 kilometer af door Frankrijk (en een etappe in Belgie) over berg en dal en vaak in hoge temperaturen. Dat is natuurlijk wel wat anders dan 1,5 uur balletje trappen ! Net als bij voetbal kun je met de vele transfers amper bijhouden wie nu voor welk team rijdt en hoe de winnaars van vorig jaar het gaan doen in de 2012 editie van Le Tour de France. Editor Sebastiaan de Boer vond dat daar maar eens verandering in moest komen en heeft speciaal voor de Tour de app MetroTour gemaakt.

De naam zegt het al, alle informatie over Le Tour de France overgoten met een mooi Metro sausje. De app heeft als doel je te voorzien van alle informatie die je graag wilt weten tijdens Le Tour. Als je de app start kom je in het hoofdmenu terecht. Hier kun je alle teams terugvinden met alle teamleden en hun informatie zoals geboortedatum/plaats, beste positie en hun specialiteit(en). Daarnaast worden ook alle overwinningen weergegeven van de afgelopen jaren. Mocht je nog mee willen doen met een Tour-poule, dan kun je hier alle informatie vinden over de renners en daar je voorspellingen op aanpassen.

metrotour teams MetroTour   Tour de France op je Windows Phone metrotour profile MetroTour   Tour de France op je Windows Phone

Het volgende menu onderdeel zijn de etappes. Hier vindt je zoals verwacht alle etappes in detail. Je krijgt hier informatie over de vertrek- en aankomstplaats, de lengte van het parcours en een korte beschrijving over het parcours. Wat ook erg leuk is, is het profiel van het parcours. Hier zie je hoe het parcours eruit ziet. Of het vlak is of juist niet. Zeker met de bergetappes is het leuk om te zien of het een zware dag wordt of juist niet.

metrotour stage MetroTour   Tour de France op je Windows Phone metrotour mountains MetroTour   Tour de France op je Windows Phone

Wat ook leuk is, is een stukje navigatie naar een aantal bekende plaatsen toe. Zo kun je met behulp van Bing Maps navigeren naar Luik, de Tourmalet, de Eiffel toren, Champs d’Elysee en het Louvre. Als je toch in de buurt bent, dan kun je daar ook gelijk een kijkje nemen. Er zitten ook een aantal downloads in de app, maar die zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Als laatste een stukje historie over de Tour zelf en wie de winnaars door de jaren heen waren. Wist je dat de eerste Tour in 1903 gereden werd ?

metrotour menu MetroTour   Tour de France op je Windows Phone metrotour history MetroTour   Tour de France op je Windows Phone

Een belangrijk deel van de app wordt natuurlijk in beslag genomen door de dagklassementen en het eindklassement. Omdat er verder geen demo-data in de app zit en de Tour nog niet begonnen is, zijn deze pagina’s gevuld met alleen de lay-out van de klassementen. Uiteraard komt daar verandering in zodra de Tour gestart is.

standing MetroTour   Tour de France op je Windows Phone metrotour today MetroTour   Tour de France op je Windows Phone

De app is op dit moment ter certificatie aangeboden aan het Marketplace Team en zal als het goed is zo rond de start van de Tour verschijnen, met de week daaropvolgend een update, waarbij onder andere de teams worden aangevuld, een aantal bugs worden opgelost en de downloads worden toegevoegd. De app gaat 99 cent kosten en we zullen zodra deze beschikbaar is een linkje naar de Marketplace in dit artikel plaatsen.

Wil je meer informatie over de Tour de France zelf, dan kun je de officiële website van de Tour hier bekijken.


Gedeelde vreugd...

Vond je deze post handig, nuttig of interessant? Deel deze post dan met je vrienden:Reacties vanuit de WP7.nl Community

saaiberke's Avatar   saaiberke  zegt:

Zit hier al met ongeduld te wachten, ik vroeg me al af of er nu niemand een TDF 2012 app zou maken.

Remo's Avatar   Remo  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door saaiberke Bekijk Berichten
Zit hier al met ongeduld te wachten, ik vroeg me al af of er nu niemand een TDF 2012 app zou maken.
Je wacht gelukkig niet alleen. Zaterdag is de Tourstart in Luik met 3 mooie weken voor de boeg.

markvoer's Avatar   markvoer  zegt:

Hoop dat de app vandaag in de marketplace komt! We gaan beginnen!

Sebastiaan Den Boer's Avatar   Sebastiaan Den Boer  zegt:

De applicatie is vannacht geaccepteerd. Als het goed is moet de applicatie vandaag nog (anders morgen) beschikbaar zijn. De update zal, naar schatting, in de week van 1 tot 7 Juli beschikbaar zijn. Mocht je nog vragen hebben, kun je ze altijd stellen natuurlijk

saaiberke's Avatar   saaiberke  zegt:

Joepie...ik houd de market in het oog

aevries's Avatar   aevries  zegt:

Fantastische!!!!!

Nico Dekker's Avatar   Nico Dekker  zegt:

Ben wel benieuwd in welke Marketplace de app geplaatst is. Ik hoop wereldwijd, anders zijn er een hoop NL gebruikers met een US of UK live ID die de app niet kunnen aanschaffen. Wereldwijd publiceren is slechts een kwestie van een stukje tekst opnemen in de omschrijving van de app (aan het begin) dat de applicatie en teksten compleet in het Nederlands zijn.

"This application and it's content are completely in the Dutch language"

Sebastiaan Den Boer's Avatar   Sebastiaan Den Boer  zegt:

De applicatie is echter in het Engels, dus die laatste zin staat er sowieso al niet bij. De applicatie is inderdaad ingezonden naar de wereldwijde Marketplace. Alleen China behoort niet tot de ondersteunde landen.

Nico Dekker's Avatar   Nico Dekker  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sebastiaan Den Boer Bekijk Berichten
De applicatie is echter in het Engels, dus die laatste zin staat er sowieso al niet bij. De applicatie is inderdaad ingezonden naar de wereldwijde Marketplace. Alleen China behoort niet tot de ondersteunde landen.
Super ik wacht het geduldig af. Zondag 01 juli om 14:52 nog niet beschikbaar in de Marketplace.

Remo's Avatar   Remo  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nico Dekker Bekijk Berichten
Super ik wacht het geduldig af. Zondag 01 juli om 14:52 nog niet beschikbaar in de Marketplace.
Gelukkig duurt de Tour de France nog nagenoeg 3 weken.

DvT's Avatar   DvT  zegt:

Zondag 1 juli om 18:11, nog niet te vinden in de Marketplace.
Trouwens ook nog geen Tango update melding gekregen voor mijn simlockvrije Lumia 800.

saaiberke's Avatar   saaiberke  zegt:

Sta hier langs het parcours in ronquières maar nog geen app te downloaden... Zou MS iets tegen de koers hebben? ;-)
Sent from my TITAN X310e using Board Express

Nico Dekker's Avatar   Nico Dekker  zegt:

Duurt nu wel erg lang bij Microsoft voordat apps in de Marketplace staan

DvT's Avatar   DvT  zegt:

Ok ik heb AppDetective erop gezet, en hij heeft hem vandaag gevonden.
Maar gek genoeg niet met de zoekterm 'MetroTour'! Hij kan hem tot nu toe alleen vinden als je zoekt naar 'tour de france'.
Wel een dingetje dat je ff moet weten...

Sebastiaan Den Boer's Avatar   Sebastiaan Den Boer  zegt:

Voor iedereen die niet weet waar die moet kijken, hier is de link: http://www.windowsphone.com/nl-NL/ap...6-9fff8129b200

saaiberke's Avatar   saaiberke  zegt:

Nice

Bedankt Sebastiaan, ziet er inderdaad heel goed uit.

Nic

dannyvdgriend's Avatar   dannyvdgriend  zegt:

Graag zie ik toch een probeer versie van deze app Is dit mogelijk ?

jhendrikx's Avatar   jhendrikx  zegt:

De app ziet er inderdaad gelikt uit maar had veel meer van de functionaliteit verwacht. Was er inderdaad maar een probeerversie want dan had ik deze app helemaal niet aangeschaft. Nu moet ik alsnog mijn ouderwetse teletekst app gebruiken voor een compleet overzicht...

Wat ik graag had gezien (maar ook echt had verwacht) zijn de volgende functionaliteiten:
- live updates van de etappe van die dag;
- puntenverdeling tussensprints/colls;
- complete lijst algemeen klassement (i.p.v. enkel top 20);
- complete lijst uitslag etappe (i.p.v. top 20);
- overzicht klassement groene trui (nu helemaal niet aanwezig);
- overzicht klassement bolletjes trui (nu helemaal niet aanwezig).

nl23994's Avatar   nl23994  zegt:

"Keep up to date with the live Twitter feed"

Mmm laatste tweet is alweer van gisteren. Zeker geen live twitter verslag van de race.....

Sebastiaan Den Boer's Avatar   Sebastiaan Den Boer  zegt:

De feedback is ontvangen en ik zal er zo snel mogelijk werk van maken. Door verschillende omstandigheden kon ik de afgelopen paar dagen de Twitter feed niet Live bijhouden, maar vanaf morgen zal daar verandering in komen. Ik heb vandaag een update gesubmit met nieuwe functies, waaronder het jongere klassement, bergpunten klassement, team klassement, sprint klassement, downloads en nog wat andere dingen zoals bijvoorbeeld secondary files en een aantal bugfixes.
De klassementen zullen binnenkort alle renners bevatten. Dat hoeft namelijk niet met een update ingesteld te worden, maar vergt wel een andere vorm van invoeren. Momenteel doe ik dit allemaal zelf. Binnenkort komt er nog een update waar de uitgevallen renners aangegeven zullen worden en de overwinningen van de Tour bij de renners gezet zullen worden. Mocht je nog suggesties hebben voor deze/ latere update, kun je altijd een mail sturen naar metrotour@sebastiaandenboer.com met als onderwerp Feedback.

jhendrikx's Avatar   jhendrikx  zegt:

Oh had tijdens TdF12 geen revisie van de app meer verwacht dus bedankt Sebastiaan voor het oppakken van de feedback. Ben benieuwd naar de nieuwe updates!

Wat verder nog briljant zou zijn (maar meer iets voor de komende jaren) is een live schematisch overzicht van de stand van zaken op dat moment in de etappe. Perfect voorbeeld is het live overzicht op de website van de NOS:

http://nos.nl/dossier/385020-tour-de-france-2012/tab/431/live/

Sebastiaan Den Boer's Avatar   Sebastiaan Den Boer  zegt:

Dat is helaas nog niet mogelijk. Ik doe dit project helemaal zelf, dus alleen aan het plaatsen van Tweets en het maken van de back-end ben ik al hele dagen bezig. Als de volgende update live gaat moet ik ook nog standen van de groene, witte en de bolletjes updaten samen met het teamklassement. Deze update is al ingezonden, dus moet ergens na/ tijdens dit weekend live gaan. Daarnaast moet ik ook nog een tweede update afmaken, dus echt veel tijd heb ik niet. Ik zal er zeker naar kijken als ik tijd heb, maar verwacht er niet te veel van. Het had zeker geholpen als ik dit niet alleen hoefde te doen tijdens de Tour, maar dat is wat ik gekozen heb.

Het plan was van het begin af aan al dat er maar 20 renners per klassement in zouden staan en dat de andere klassementen met een latere update zouden worden toegevoegd, waar ook maar maximaal 20 renners in zouden komen te staan. Echter ik heb misschien iets gevonden waardoor alle renners weergegeven kunnen worden. Dit is helaas nog niet zo stabiel en moet ik dus nog intensief testen, maar geloof me, ik doe er alles aan om ALLE feedback van IEDEREEN toe te voegen aan de app, dit is echter nog niet zo eenvoudig als het lijkt.

Ik hoop dat de updates van versie 1.1 je goed zullen bevallen en zoals je nu weet sta ik altijd open voor feedback

jhendrikx's Avatar   jhendrikx  zegt:

Hmm ik heb zojuist mijn geduld verloren met deze app. Begrijp niet dat de ontwikkelaar hier geld voor durft te vragen. Dat schept verwachtingen namelijk. Huidige functionaliteiten zijn beperkt en daarnaast niet up-to-date. Hoef de etappe uitslag niet meer te zien als ik die avond in het tourjournaal alweer een samenvatting gezien heb... Nut van de app lijkt me juist het mobiel snel op de hoogte brengen van de gebeurtenissen in de etappe van die dag. Dat doet deze app dus niet. App is alleen leuk als je de ploegselecties wilt kunnen terugkijken of meer wilt weten over toeristische hotspots in de buurt van de route.

App is voor mij het geld en de moeite niet waard en is zojuist van mijn telefoon verwijderd...

saaiberke's Avatar   saaiberke  zegt:

Jhendrickx, je commentaar is heel hard voor de ontwikkelaar van de app. Ik vind trouwens niet dat je zulke eisen kan stellen aan een app die amper 1 euro kost. Heb jij enig idee hoeveel het een ontwikkelaar kost om een app te kunnen maken?

Ik ben tevreden met de app en de updates die gepland zijn en het feit dat de programmeur luistert naar de feedback van de gebruikers.

Je reactie vind ik dan ook buiten proportie :-/ Jammer.

Nic
Sent from my TITAN X310e using Board Express

Sebastiaan Den Boer's Avatar   Sebastiaan Den Boer  zegt:

Dat vind ik ook best een heftige reactie en misschien ook een te snelle reactie, aangezien de update die al ingezonden is naar Microsoft met een aantal functies die jij had gevraagd nog niet op jouw telefoon staat. Het is momenteel niet mogelijk om live verslag te doen van de Tour, omdat ik momenteel alleen nog maar gebruik kan maken van de Twitter feed en niet van push notifications. Verder ben ik het niet eens met je mening dat er weinig functionaliteit aanwezig is. Je kan ALLES vinden over de renners, de etappes, de geschiedenis, de etappe van vandaag en inderdaad ook navigatie naar een aantal toeristische attracties. Wat zou jij, naast live verslagen, voor functionaliteiten willen dan? Want je zegt wel dat je iets mist, qua functionaliteit, maar niet wat. Ik heb al eerder gezegd dat ik open sta voor feedback, maar dan wel op een beschaafde manier.

Ik heb alle updates die jij zou willen zien al doorgevoerd, maar dit moet nog worden goedgekeurd door Microsoft. Op de LIVE notifications na dan, aangezien dat te veel werk is op dit moment. Ik ben aan het kijken of ik nog wat kan regelen voor de laatste week van de Tour, maar waarschijnlijk zit dat er niet in. Zelf had je ook gezegd dat het waarschijnlijk pas voor een volgend jaar zou zijn in je eerdere reactie. Gelukkig kan ik zeggen dat MetroTour volgend jaar ook nog zal werken (de geupdate) versie met natuurlijk meer functionaliteit.

Ik begrijp dat dit je mening is en dat je meer functionaliteit zou willen zien, maar dan moet je wel zeggen wat voor functionaliteit. En natuurlijk kun je een ontwikkelaar niet afschrijven op 1 app, die toevallig met 5 sterren in verschillende Marketplaces over de hele wereld te vinden is.

Begrijp het niet verkeerd. Ik begrijp je mening goed en ik zal deze ook zeker meenemen in volgende updates, maar je moet me wel een beetje tegemoet komen. Ik ben namelijk gewoon één persoon die apps ontwikkelt voor Windows Phone in zijn vrije tijd. Niet een of ander groot bedrijf. Als je meer features had gewild en als je je nu veraden/ opgelicht voelt verwijs ik je graag naar de beschrijving. Daar had je alle features kunnen vinden van de app voordat je die zou kopen.

jhendrikx's Avatar   jhendrikx  zegt:

Korte reactie op de posts na mijn post; Als gebruiker ben ik op zoek naar live updates en snel bijgewerkte (complete set van de diverse) klassementen. Niet naar alle toeters en bellen daar omheen. Dit is iets wat de ontwikkelaar in de beschrijving in de marketplace belooft maar op het moment van schrijven niet heeft waargemaakt.

Omdat het hier niet gaat om een app die je het hele jaar door kunt gebruiken, maar enkel van waarde is tijdens het evenement zelf, vind ik dat ik best scherp mag zijn in mijn review na 1/3 Tour.

Wil hier geen hele discussie van gaan maken want dit is gewoon mijn mening als gebruiker zijnde. Zal daarom niet meer reageren op eventueel volgende reacties.

Sebastiaan Den Boer's Avatar   Sebastiaan Den Boer  zegt:

De update is nu live! Klik hieronder om MetroTour te downloaden:
http://windowsphone.com/s?appid=56b1...6-9fff8129b200

Remo's Avatar   Remo  zegt:

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sebastiaan Den Boer Bekijk Berichten
De update is nu live! Klik hieronder om MetroTour te downloaden:
http://windowsphone.com/s?appid=56b1...6-9fff8129b200
Keep up the good work with those updates !

(28) reacties | Plaats een reactie
Nog geen lid van het WP7.nl Forum? Registreer nu gratis!